پیام مازند
درخشش تیم رباتیک مازندران در مسابقات بین المللی رباتیک جهان
سه شنبه 4 اردیبهشت 1397 - 8:33:38 AM
ایسنا
مازندران آنلاین - پژوهش سرای دانش آموزی فریدونکنار به عنوان نماینده پژوهش سرای دانش آموزی استان مازندران با چندین مقام کشوری و جهانی چند سالی است با وجود مشکلات عدیده ، امروز از موفق های رشته رباتیک در مازندران است.
  بحث رباتیک دانش آموزی سابقه زیادی ندارد و چند سالی می‌شود که به صورت جدی مورد استقبال علاقه‌مندان به این رشته قرار گرفته است؛ در علم رباتیک نیز سن خاصی تعریف نشده و تمام گروه‌های سنی علاقه‌مند می‌توانند در کلاس‌های رباتیک مشارکت کنند؛ پژوهش سرای دانش آموزی فریدونکنار به عنوان نماینده پژوهش سرای دانش آموزی استان مازندران با چندین مقام کشوری و جهانی چند سالی است با وجود این که با مشکلات زیادی همچون عدم حمایت مالی دست و پنجه نرم می کند اما همچنان به کار خود ادامه داده و امروز از موفق های رشته رباتیک در مازندران است.
*کسب مقام های قهرمانی و نائب قهرمانی نتیجه تلاش سالیان متمادی
حمزه شیر پور مدیر پژوهش سرای دانش آموزی فریدونکنارو نماینده پژوهش سرای دانش آموزی استان مازندران  با اشاره به این که پژوهش سرای دانش آموزی استان مازندران در عرصه های متعدد پژوهشی، تحقیقی و رباتیک طی سالیان گذشته فعالیت دارد، اظهار کرد: امسال در سیزدهمین دوره مسابقات ایران اوپن به عنوان نماینده مازندران در این مسابقات شرکت کردیم و قهرمان شدیم.
وی افزود: از سال 85 برنامه های خود را در پژوهش سرای فریدونکنار آغاز کردیم؛ از همان سال های ابتدایی در مسابقات متعدد کشوری به عنوان نماینده مازندران شرکت کرده و نتایجی را که طی دو سال گذشته دریافت کردیم؛ ماحصل تلاش و زحمات سالیان متمادی در این عرصه است؛ اکثر اعضا تیم ما دانش آموز هستند.
مدیر پژوهش سرای دانش آموزی فریدونکنار گفت: در سال تحصیلی 89-90 در ششمین دوره مسابقات ایران اوپن که در تهران نمایشگاه بین المللی بود شرکت کرده و در رشته فوتبالیست و سبک وزن قهرمان تیم ملی رباتیک ایران شدیم و به عنوان تنها نماینده ایران در مسابقات جهانی استانبول ترکیه انتخاب و در تیر ماه سال 90 به مسابقات در ترکیه اعزام شدیم.
وی ادامه داد: در این مسابقات مقام سوم جهانی را کسب کرده و در سال 2012 در مسابقات بین المللی ایران اوپن با دو گروه دختران و پسران به عنوان تنها نماینده ایران قهرمان جهان شدیم؛ بعد از آن در کشور مکزیک با گروه دختران و پسران شرکت کرده و توانستیم سه مقام جهانی را کسب و قهرمان جهان شویم.
*مازندران قهرمان رباتیک در دهمین دوره مسابقات بین المللی
شیر پور یادآور شد: در نهمین دوره مسابقات بین المللی رباتیک با وجود مشکلات مالی مقام سوم بین المللی را کسب کردیم؛ تا سال 2015 به دلیل مشکلات مالی نتوانستیم به مسابقات تیمی اعزام کنیم اما در دهمین دوره مسابقات بین المللی رباتیک، تیم رباتیک پسران مازندران قهرمان ایران اوپن و به عنوان نماینده جمهوری اسلامی در کشور چین نائب قهرمان جهان شدند.
نماینده پژوهش سرای دانش آموزی استان مازندران افزود: سال تحصیلی 96-97 با گروه رباتیکی که مقام کسب کرده بودیم با برنامه ریزی و پیگیری متعدد به لیگ جنگجو وارد شده و در سیزدهمین دوره مسابقات بین المللی جنگجو در بین 27 تیم از سراسر کشور رتبه اول را بدست آورردیم.
شیر پور تصریح کرد: در مسابقات داخل کشور ازجمله دانشگاه صنعتی شریف، امیر کبیر، چندین دوره در دانشگاه نوشیروانی بابل شرکت کرده، که هر ساله یا قهرمان یا نائب قهرمان مسابقات هستیم؛ در بحث مسابقات دریا جام پیشرفت در حال حاضر دو دوره شرکت کرده و به عنوان نماینده مازندران هستیم،این مسابقات در آبان ماه هر سال برگزار می شود؛ اولین دوره مسابقات دریا با حضور 15 تیم از سراسر استان مازندران در فریدونکنار استارت خورد که در 20 مهر 96 برگزار شد.
*تمام هزینه های مسابقات،توسط دانش آموزان پرداخت می شود و نهادی حمایت کننده وجود ندارد
نماینده پژوهش سرای دانش آموزی استان مازندران با بیان این که از سوی هیچ نهادی حتی آموزش و پرورش شهرستان مورد حمایت مالی قرار نگرفته ایم، گفت: تمام هزینه های سفر خود را از هزینه شخصی خود پرداخت می کنیم؛ قول های متعددی از سوی نهادها و پژوهشکده ها دریافت کرده ایم که تاکنون محقق نشده است؛ تمام هزینه های شخصی هم در تمام مسابقات که شرکت می کنیم توسط خود دانش آموزان تامین می شود.
وی بیان کرد: از تاریخ دوم تا 12 فروردین ماه امسال دانش آموزان با جدیت کامل در پژوهش سرا مشغول تمرین و آماده سازی برای مسابقات بودند؛ علی رغم برخی مشکلات و تمایل نداشتن بعضی ها به شرکت در مسابقات، ما امسال هم شرکت کرده و مقام خود را در سطح کشور و بین المللی حفظ کردیم؛ سه ماه به صورت تمام وقت همراه با مربی برجسته این سرزمین، دانش آموزان به صورت حرفه ای آموزش دیدند.
*ساخت یک ربات 6 ماه از وقت دانش آموزان را می گیرد
شیر پور افزود: جایزه هایی که در مسابقات دریافت می کنیم فقط در حد کاپ و لوح بوده که ارزش بالایی برای این مسابقات دارد و برگزاری مسابقات در ایران برای نفر برتر یک و نیم میلیون تومان در نظر می گیرند.
وی افزود: پژوهش سرای دانش آموزی مازندران با وجود استعدادهای فراوان دچار بحران های مالی بوده و نمی تواند ربات های آماده شده بسازد؛ تمام کار با دست،همت و تلاش دانش آموزان انجام می شود که با حداقل امکانات حداکثر استفاده را می برند.
نماینده پژوهش سرای دانش آموزی استان مازندران تصریح کرد:هزینه ساخت یک ربات فوتبالیست10 میلیون تومان و ربات جنگجو پنج میلیون تومان است؛ حدود 6 ماه زمان دانش آموزان را می گیرد تا یک ربات ساخته شود.
*انتخاب پژوهش سرای فریدونکنار به عنوان دبیر خانه نانو کشور
وی بیان کرد: فقط یکی از رشته های ما رباتیک است؛ امسال افتخار این را داشتیم که پژوهش سرای فریدونکنار به عنوان دبیر خانه نانو کشور در مازندران با حکم استانداری انتخاب شود؛ بحث نانو یک علم به روز بوده که در تمامی عرصه ها از جمله پزشکی، صنعت فعال است و فرآوری های فراوانی را به جامعه عرضه می کند.
شیر پور تصریح کرد: دو مسابقه در کرمان و مسابقه دیگر بین ایران و اقیانوسیه امسال برگزار می شود که تمایل به شرکت در آن را داریم ؛ اما به دلیل مشکلات مالی زیاد امکان شرکت در این مسابقات را نداریم؛ از تمامی نهادها در استان خواهشمند هستیم تا کمک کنند در ایران؛ مازندران را پر افتخار تر کنیم.
نماینده پژوهش سرای دانش آموزی استان مازندران گفت: در پژوهش سرا علاوه بر این که دانش آموزان را در زمینه رباتیک آموزش می دهیم؛ همزمان تا کنون 10 مربی نیز پرورش داده ایم و زمانی همین دانش آموزان ما مربیان آینده خواهند بود.
وی افزود: یکی از دغدغه های مهم ما این است که این بچه ها بیشترین زمان خود را در پژوهش سرا صرف ساخت ربات و آماده شدن برای مسابقات می گذرانند و آینده شغلی و تحصیلی آن ها چگونه خواهد بود؟ آیا اجازه شرکت در دانشگاه ها بدون دادن کنکور به این دانش آموزان نخبه داده خواهد شد؟ آیا به کار آن ها ارج می نهیم و مورد حمایت قرار می دهیم؟
شیر پور یادآور شد: امسال توسط مقام معظم رهبری با نام حمایت از کالای ایرانی نام گذاری شده ؛ از تیم های رباتیک نیز بسیار حمایت شده و نمایشگاه بین المللی رباتیک امسال توسط دفتر مقام معظم رهبری برپا شده است.
وی گفت: اگر به جوانان در تمام عرصه های صنعت در کشور بها داده شود؛ آن چیزی که در صنعت مانند رباتیک و کالای پزشکی در جامعه به آن نیاز داریم؛ توسط جوانان سرزمین ما ساخته می شود که بهتر، بالاتر، سریع تر و مجهز تر از نمونه خارجی آن خواهد بود، هدف ما از شرکت در مسابقات همیشه کسب قهرمانی بوده و هست اما در سایر کشور ها دانش آموزان فقط هدف را در شرکت مسابقات بین المللی می دانند.
*رباتیک رشته ای بدون درآمد در ایران است
محمد امین دشتبان عضو تیم رباتیک فریدونکنار اظهار کرد: از سن 9 سالگی در مدرسه رباتیک کار می کردم و پس از مدتی که سطح آموزش مدرسه حرفه ای نبود حدود چهار سال است که به پژوهش سرا وارد شده و در چندین مسابقه شرکت و مقام های اول و دوم را کسب کردم.
وی افزود: برای درست کردن دستگاه های رباتیک نیاز به دستگاه های تراش کاری، سی ان سی داریم که متاسفانه در پژوهش سرا به دلیل محدودیت های مالی این ابزار وجود ندارد و همه این کار ها توسط سنگ چرخ و با دست درست می کنیم؛ از لحاظ ریالی در حد همان مسابقه به ما جایزه داده می شود.
دشتبان گفت: رباتیک چند سالی می شود که از رشته دانشگاهی برداشته شده و ما باید با خود ربات ها و پیشرفت در کار سطح را بالا ببرم؛ رباتیک رشته ای است که در ایران نمی توان با آن پول در بیاوریم.
*باقی ماندن در تیم رباتیک و این رشته نیاز به علاقه زیادی دارد
امیر حسین شیر پور عضو تیم رباتیک فست اند اسمارت شهرستان فریدونکنار  اظهار کرد: از کودکی علاقه خاصی به ساختن داشتم که با اسباب بازی های کودکی این کار را انجام می دادم؛ پدرم به خاطر علاقه خاصی که به این کار داشتم من را وارد تیم رباتیک کرده و من با علاقه شخصی خودم به صورت جدی و با تمرینات زیاد تا به امروز پیگیر کار شدم.
وی با اشاره به این که تاکنون در چندین دوره از مسابقات شرکت کرده که در همه آن ها مقام اول یا دوم را کسب کردم، افزود: تمام لوازم و امکانات تمرین خود را به صورت اینترنتی خریده و بعد از دو روز برای ما ارسال می شود و هزینه سایر ابزار نیز با هزینه شخصی خودمان است.
عضو تیم رباتیک فریدونکنار در ادامه بیان کرد: امسال آخرین حضور من در مسابقات رباتیک دانش آموزی بوده و از سال آینده باید وارد تیم رباتیک دانشگاهی که کار و نوع ساخت ربات در آن متفاوت بوده مانند ربات انسان نما، امدادگر و آتش نشان شوم.
شیرپور گفت: باقی ماندن در تیم رباتیک و این رشته نیاز به علاقه زیادی دارد؛ با توجه به این که ربات ها در دنیای امروزی جایگاه خاصی پیدا کردند؛ پس ما هم می توانیم به ساخت ربات ها ادامه داده و در آینده به عنوان یک شغل از آن بهره ببریم؛ هرچند که درآمدی نمی توان از آن به دست آورد.
 


http://www.Mazan-Online.ir/fa/News/24859/درخشش-تیم-رباتیک-مازندران-در-مسابقات-بین-المللی-رباتیک-جهان
بستن   چاپ