پیام مازند
ایسنا گزارش می دهد؛
اختراعی که صنعت آموزش دریانوردی را متحول می کند/جوانان نخبه در دوراهی ماندن یا رفتن؟!
شنبه 15 ارديبهشت 1397 - 09:37:01
مازندران آنلاین - "شبیه ساز پل فرماندهی کشتی" اختراع دو جوان مازندرانی که تنها سه کشور در جهان نمونه آن را تولید می کند؛جای بسی مباهات دارد و تجاری سازی آن صنعت آموزش دریانوردی را متحول می کند اما عدم حمایت دولت برای تجاری سازی این محصول این نخبگان را بر سر دوراهی رفتن یا ماندن قرار داده است.
به گزارش ایسنا مازندران؛سال گذشته یک اختراع جالب و کم نظیر از دو جوان محمودآبادی به صورت پایه ای و مقدماتی به بازدیدکنندگانی از جمله نیروی دریایی ارتش، سپاه و هنرستان های فنی، حرفه ای علوم دریایی و جمعی از کارشناسان علوم دریایی کشور ارائه شد؛ بازدیدکنندگان پیشنهاداتی را برای تکمیل بحث کیفیت آموزشی در این پروژه ارائه دادند؛ بلافاصله دو جوان مخترع پیشنهادات را مورد بررسی قرارداده و براساس آن توسعه شبیه ساز در راستای نیازهای درخواست شده وارد فاز عملیاتی شد.
* "شبیه ساز پل فرماندهی کشتی" اختراعی داخلی، مقرون به صرفه تر از نمونه خارجی
خلیل پناهی مدیر عامل شرکت دانش بنیان "دریا پردازشگران سورین طبرستان" در گفت و گو با ایسنا مازندران، اظهار کرد: این مجموعه در بهمن ماه سال 96 موفق شدتا به حلقه شرکت های دانش بنیان کشور اضافه و محصول تولیدی که همان "شبیه ساز پل فرماندهی کشتی" است به عنوان یک محصول High Tech شناخته شود.
وی افزود: این محصول در بالا بردن کیفیت و سطح مهارت آموزشی دریانوردان استفاده شده و آموزش آن جز الزامات سازمان بنادر و دریانوردی است.
پناهی در ادامه یاد آور شد: شبیه ساز پل فرماندهی کشتی که توسط این شرکت تولید شده، می تواند در کلاس های متفاوتی ارائه و از سطح هنرستان های علوم دریایی تا بالاترین سطوح آموزش ناوبری مورد استفاده قرار گیرد.
مدیر عامل شرکت دانش بنیان "دریا پردازشگران سورین طبرستان" گفت: این سیمولاتور حتی با دارا بودن قابلیت نصب در فضایی از کشتی ها با ارائه شبیه سازی عملیات برای افسران کشتی توان مهارتی آن ها را در شرایط جوی متفاوت بالا می برد.
وی بیان کرد: هنرستان های علوم دریایی کشور با استفاده از این محصول توان تربیت دریانوردان ماهر از همان پایه را دارند.
پناهی با اشاره به این که انگیزه شروع این پروژه به زمان اوج تحریم ها و مشکلات ارائه پشتیبانی از سوی کشور سازنده بر می گردد، تصریح کرد: با راه اندازی خط تولید این محصول صنعت دریانوردی کشور می تواند با قیمتی بسیار مناسب تر از نمونه خارجی از آن بهره مند گردد.
وی افزود: تمامی سرویس های نصب و راه اندازی، آموزشی، رفع ایراد خرابی و تعمیرات با استفاده از نیروهای متخصص کشور قابل ارائه بوده و نیازی به پشتیبانی شرکت های خارجی نیست.
* شبیه ساز "پل فرماندهی کشتی" تنها در سه کشور تولید می شود
حبیب توکلی یکی از مخترعان جوان محمودآبادی است که در گفت و گو با ایسنا، با بیان این که در حال حاضر سه کشور روسیه، هلند و نروژ توان تولید این محصول را دارند، اظهار کرد: موفق ترین تولید شبیه ساز ناوبری که به صورت کامل تمامی سر فصل های آموزشی را پوشش می دهد مربوط به کشور روسیه بوده به طوری که شرکت "ترانزاس روسیه" توانست به بیش از 100 کشور دنیا محصول خود را عرضه کند.
وی یادآور شد: کشور های هلند و نروژ توفیق چندانی در این زمینه جهت کسب بازار های جهانی نداشته اند.
توکلی در پاسخ به معرفی پل فرماندهی کشتی خاطرنشان کرد: "پل فرماندهی کشتی" فضایی از کشتی است که فرمانده در آن مستقر بوده و کار هدایت و ناوبری آن را بر عهده دارد؛ بسته به نوع کشتی انواع رادارها، جی پی اس ها، دستگاه الکترونیک مخابرات دریایی، چارت الکترونیک و سنسورهای متفاوتی که باعث می شود تا تیم ناوبری با رعایت اصول، قواعد و استاندارد های بین المللی کشتی را از مبدا به مقصد برساند.
این کارشناس کامپیوتر افزود: برنامه توسعه این شبیه ساز به شرط تجاری شدن این محصول در سال جاری ارائه تخصصی شبیه ساز کشتی های صیادی با تمام امکانات پیشرفته که مورد نیاز شیلات کشور و شبیه ساز Tug Boat که مورد استفاده در تمام پایانه ها و بنادر کشور بوده، است.
توکلی یادآور شد: شبیه ساز تولیدی شرکت دانش بنیان "دریا پردازشگران سورین طبرستان" تمامی قابلیت های نمونه روسی را دارد؛ بومی سازی این محصول خدمت بزرگی به صنعت آموزش دریانوردی و جلوگیری از خروج ارز از کشور می کند.
این مخترع جوان گفت: مهم ترین دستاورد این شرکت دانش بنیان توسعه این محصول در ابعاد نظامی بوده که در شرایط فعلی کشور حتی با صرف هزینه های زیاد امکان دست یابی به آن تقریبا غیر ممکن به نظر می رسد.
وی در خصوص ضرورت استفاده از شبیه ساز ناوبری تصریح کرد: علاوه بر الزام کسب مدارک مربوطه و مهارت، با استفاده از این شبیه ساز می توان خطرات مرسوم عملیات ناوبری کاهش داده و در پی آن از خسارت های وارده به ناوگان کشتیرانی و محیط زیست دریایی جلوگیری کرد.
انتهای پیام

http://www.Mazan-Online.ir/fa/News/28010/اختراعی-که-صنعت-آموزش-دریانوردی-را-متحول-می-کند-جوانان-نخبه-در-دوراهی-ماندن-یا-رفتن؟!
بستن   چاپ