پیام مازند
رئیس کارگروه تخصصی اقتصاد کلان اتاق فکر توسعه و تعالی استان مازندران مطرح کرد؛
ورشکستگی 80درصد واحدهای صنعتی در مازندران/تک بعدی شدن،اقتصاد مازندران را ضربه فنی می کند!
چهارشنبه 26 ارديبهشت 1397 - 12:40:36
مازندران آنلاین - رئیس کارگروه تخصصی اقتصاد کلان اتاق فکر توسعه و تعالی استان مازندران گفت: در استان 2 هزار و 500 واحد صنعتی وجود دارد که 80 درصد آن ها ورشکسته هستند.
به گزارش ایسنا مازندران، کارگروه تخصصی اقتصاد کلان اتاق فکر توسعه و تعالی استان مازندران با حضور کرم سینا رئیس کارگروه تخصصی اقتصاد کلان اتاق فکر توسعه و تعالی استان مازندران،محمد حبیبی قائم مقام بنیاد نخبگان استان مازندران،علی ناصری دبیر کارگروه و ذی حساب اداره کل اقتصاد و دارایی استان مازندران، مرضیه صادقی مقدم معاون برنامه ریزی، نوسازی و تحول اداری استانداری مازندران، منصور باکویی بسیج مهندسین کشاورزی و منابع طبیعی استان مازندران، محبوبه عالی بویه شرکت زراعی دشت ناز، محمد جعفر یزدانی عضو هیئت علمی دانشگاه امام محمد باقر ساری،پرویز خالقی معاون اقتصادی اداره کل امور اقتصاد و دارایی مازندران، خلیل قلی زاده از بخش خصوصی و عضو کارگروه، حسینی معاون مدیرکل هماهنگی امور اقتصاد و دارایی مازندران، یوسف عیسی زاده عضو هیئت علمی گروه اقتصادی دانشگاه مازندران،جمال احسانی مقدم مدیرعامل مجتمع فنی پژوهشی، رحمان غفاری عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد ساری،مسعود ابراهیمی مسئول بانکداری اجتماعی بانک قرض الحسنه رسالت،غلامعلی خیرالدین اتحادیه پروفیل مازندران و حمیدرضا رحیمی نژاد مدیر بازنشسته بانک مسکن در سالن کنفرانس بنیاد نخبگان استان مازندران برگزار شد.
در ابتدای این جلسه کرم سینا رئیس کارگروه تخصصی اقتصاد کلان اتاق فکر توسعه و تعالی استان مازندران، اظهار کرد: کارگروه تخصصی اقتصاد کلان شامل چهار بخش خصوصی، چهار بخش از دستگاه‌های اجرایی و چهار بخش از دانشگاه ها است.
وی با بیان این که در این کارگروه باهم فکری در بخش علمی و پژوهشی، اجرایی و بخش‌های خصوصی باید تعامل ایجاد کرده و بدین ترتیب مشکلات در حوزه اقتصاد استان مازندران شناسایی و به ارائه راه حل منتهی شود خاطرنشان کرد: در این راستا طی ابلاغی وظایف کارگروه ها،تعامل با دستگاه‌های اجرایی، بررسی وضعیت موجود، تدوین بسته چاره اندیشی، شناخت مشکل،ارائه راهبرد و نوع چگونگی حل آن در این کارگروه بیان می شود.
رئیس کارگروه تخصصی اقتصاد کلان اتاق فکر توسعه و تعالی استان مازندران همچنین افزود: در کارگروه اقتصاد کلان سه هدف راه حل های ایجاد اشتغال، مبارزه با گرانی و جلوگیری از تورم و راه حل های رشد و توسعه اقتصادی پیگیری می شود.
سینا با اشاره به این که ایجاد اشتغال، مبارزه با گرانی و رشد توسعه در گرو تولید مطلوب است خاطرنشان کرد: کارگروه اقتصاد کلان به دنبال رفع موانع ارزش افزوده بانکی و ایجاد اشتغال بوده تا با ایجاد شغل،رفاه اجتماعی تامین شود.
*تولید صادرات گرا اولویت اقتصاد مازندران
وی خاطرنشان کرد:در بحث اقتصادی، تولید صادرات گرا بسیار حائز اهمیت است و اگر تولید صادرات گرا نداشته باشیم اتلاف منابع اتفاق می‌افتد.
رئیس کارگروه تخصصی اقتصاد کلان اتاق فکر توسعه و تعالی استان مازندران با اشاره به ورشکستگی واحدهای صنعتی یادآور شد: در استان مازندران دو هزار و 500 واحد صنعتی داریم که 80 درصد آن ها ورشکسته هستند.
سینا با تاکید بر این که یکی از عوامل مهم رونق اقتصادی تعاونی‌ها هستند عنوان کرد: در حال حاضر 12 هزار واحد تعاونی داریم که تنها ده درصد آن ها فعالیت دارند و رفع این مسئله نیازمند عزم جدی است.
وی با اشاره به این که در یکی از روستاهای مازندران 150 هکتار آبندان داریم اما مردم آن منطقه بیکار هستندگفت: در مازندران با وجود این همه منابع بیکاری مفهومی ندارد.
سینا افزود: مسائل مالی، مالیات،صادرات، واردات، سرمایه گذاری داخلی و خارجی در گرو تولید بوده و به همین دلیل باید به بخش تولید توجه ویژه شود.
وی با بیان این که ما نمی‌خواهیم جلسات فرمایشی باشد خاطرنشان کرد: بیان اهداف،گروه بندی ها،بررسی مشکلات در دستور کارگروه است و در پایان این جلسه پنج گروه تشکیل می شود تا هر گروه به طور جداگانه به بررسی چالش های موجود و ارائه راهکارها بپردازد.
* لزوم حضور بخش خصوصی در کار گروه اقتصاد کلان اتاق فکر توسعه و تعالی
پرویز خالقی نماینده اداره کل اقتصاد و دارایی استان مازندران در این جلسه خاطرنشان کرد: حضور شرکت های فعال در بورس، بخش‌های تولیدی و بخش خصوصی در این کارگروه الزامی است چرا که جز بخش های اجرایی و فنی کار تلقی می شود.
عضو کارگروه تخصصی اقتصاد کلان اتاق فکر توسعه و تعالی استان مازندران خاطرنشان کرد: این که امروز هزینه یک دلار صادرات در بخش خصوصی چقدر تمام می شود،گردش پول و هزینه انتقال آن باید توسط بخش خصوصی بررسی شود.
خالقی یادآور شد: در این کارگروه ها باید بخش خصوصی در کنار اساتید دانشگاه حضور داشته باشند تا راهکار در کنار عمل ارائه شود.
*تغییر چشم انداز 20ساله مازندران
رحمان غفاری عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد ساری نیز در ادامه خاطرنشان کرد: تغییرات اساسی با هدف جذب سرمایه گذار در چشم انداز 20 ساله مازندران باید رخ دهد.
وی افزود: بحث های مالیاتی و اعتبارات بانکی باید در جهت قابلیت های سرمایه‌گذاری در استان مازندران قرار گیرد.
*جهت‌گیری‌ها در بحث های اقتصادی باید علمی باشد
این عضو کارگروه با بیان این که اقتصاد مقاومتی صرف نمی تواند مازندران را به توسعه نزدیک کندخاطرنشان کرد: 64 درصد از صادرات ما در حوزه صنعت نفت است و این تک بعدی شدن به اقتصاد ضربه وارد خواهد کرد.
غفاری افزود: وابستگی صرف اقتصادی به فراورده های نفتی و صادرات آن با وجود ظرفیت های بیشمار کشور اشتباه است و جهت‌گیری‌های کارگروه تخصصی اقتصاد کلان باید در بحث های اقتصادی رویه علمی داشته و تمامی ظرفیت ها برای توسعه اقتصادی مازندران را بررسی کند.
*اقتصاد بحرانی نشان از بی توجهی در بحث تولید و اشتغال است
در ادامه این کارگروه غلامعلی خیرالدین عضو هیئت رئیسه اتحادیه پروفیل مازندران اظهار کرد:اقتصاد بحرانی نشان از بی توجهی در بحث تولید و اشتغال است که باید حل شود.
وی با اشاره به این که نتایج و راهکارهای حاصل از هم فکری کارگروه های اتاق های فکر باید عملیاتی شود یادآور شد: بروکراسی های اداری بزرگ ترین مانع پیش روی عملیاتی شدن راه کارهای علمی در توسعه اقتصاد مازندران است.
*معافیت مالیاتی برای تولیدکنندگان در مازندران وجود ندارد
خیرالدین خاطرنشان کرد : استان های همجوار مازندران به دلیل حمایت از تولیدکننده، آن ها را معاف از مالیات کرده اند اما در مازندران دامداران،تولیدکنندگان و باغداران از مالیات معاف نمی شوند و این موضوع به عدم رونق تولید در کسب و کار منجر می‌شود.
وی با بیان این که تمامی بنگاه‌های اقتصادی باید در سامانه ثبت‌نام کرده و کد اقتصادی بگیرند تصریح کرد: تسهیلاتی که بنگاه های اقتصادی دریافت می‌کنند با سود 18 درصد بوده و طبق دستور رئیس جمهور، چک برگشتی و معوقات بانکی در تسهیلات جدید که برای تولیدکنندگان لحاظ می‌شود نباید در نظر گرفته شود اما متاسفانه مشاهده شده که بانک ها از دستورات سرپیچی می کنند.
*مازندران مزیت های اشتغال در بحث گردشگری و کشاورزی را دارد
حمید رضا رحیمی نژاد مدیر بازنشسته بانک مسکن و عضو کارگروه در این جلسه گفت: مشکلات در حوزه اشتغال و کارآفرینی را باید از از زبان صاحبان مشاغل شنید .
وی با اشاره به این که اتاق فکر باید در راستای سیاست گذاری منابع بانکی در جهت طرح و جذب منابع باشد خاطرنشان کرد : مازندران مزیت های اشتغال در بحث گردشگری و کشاورزی را دارد و حمایت های بانکی باید به این سمت هدایت شود.
رحیمی نژاد افزود: در بحث شیلات نیز با توجه به ظرفیت بالای مازندران، در این حوزه باید مشاغلی برای جوانان ایجاد شود.
* بروکراسی های دولت بزرگ شده است
علی ناصری ذی حساب اداره کل امور اقتصاد و دارایی و دبیر کارگروه با اشاره به این که بروکراسی های دولت بزرگ شده است اظهار کرد: فرآیند بانک‌ها و تشکیل پنجره واحد به کوچک شدن بروکراسی ها کمک می کند.
دبیر کارگروه تخصصی اقتصاد کلان اتاق فکر توسعه و تعالی استان مازندران افزود: در این کارگروه نمایندگانی از بیمه و تامین اجتماعی نیز باید حضور داشته باشند تا از همه نیروی انسانی در تصمیم‌گیری‌ها استفاده شود.
*لزوم حضور دانشگاه‌ها و تشکل‌های مردم در کارگروه تخصصی اقتصاد کلان اتاق فکر توسعه و تعالی استان مازندران
محمد حبیبی قائم مقام بنیاد نخبگان استان مازندران نیز گفت: 14 کارگروه در اتاق فکر مازندران تشکیل شد و این کارگروه از اهمیت بسیاری برخوردار است تا خروجی مناسبی اتفاق بیافتد.
وی با شاره به به این که مشکلاتی در دستگاه اجرایی وجود دارد افزود: دانشگاه‌ها و تشکل‌های مردم نهاد نیز باید در این کارگروه حضور داشته باشند تا این مسیر انتقال از تولید کننده به دستگاه‌ها توسط کارگروه کوتاه و حلقه مفقوده در کارگروه‌ها حل شود.
*ضعف مازندران در صادرات گل و گیاه
خلیل قلی زاده از بخش خصوصی نیز در این نشست خاطرنشان کرد: کارگروه ها باید از حالت تئوری و سیاسی خارج شده و به صورت کاربردی و موردی عمل کنند.
وی با اشاره به توجه کارگروه ها در ارائه راهکار به ظرفیت مناطق استان در ایجاد اشتغال تاکید کرد: صنعت گل با توجه به شرایط مساعد مازندران برای پروزش اقلام مختلف گل و گیاه بسیار ضعیف عمل کرده و تاکنون صادرات مطلوبی در این حوزه اتفاق نیفتاده است.
*سرمایه گذاری در مازندران به گونه ای باشد که وابسته به داخل کشور باشیم
یوسف عیسی زاده عضو هیئت علمی گروه اقتصادی دانشگاه مازندران در این کارگروه با اشاره به این که سرمایه گذاری در استان باید به گونه ای باشد که وابسته به داخل کشور باشیم گفت: با توجه به این که رشد اقتصادی در کشور ما فراگیر نیست و منابع باید بین همه توزیع شود این استراتژی ها در اتاق فکر باید مورد بحث و بررسی قرار گیرد.
مرضیه احسانی مقدم مدیر پژوهشگری و معاون برنامه ریزی استانداری مازندران نیز در این کارگروه خاطر نشان کرد: تشکیل کارگروه در بخش خصوصی و دولتی به همراه آسیب‌شناسی و تبدیل به دست آورد باید جز اولویت‌های این کارگروه قرار گیرد.
وی در بحث پروژه هایی که در استان مازندران اجرا می‌شود تصریح کرد: زمان اتمام پروژه باید مشخص شود.
محمد جعفر یزدانی استاد دانشگاه امام محمد باقرنیز در ادامه این نشست با اشاره به این نکته که بیماری‌هایی که از محصولات کشاورزی و باغی در بحث سموم و کودهای شیمیایی به وجود می‌آید باید مورد بررسی قرار گرفته تا جایگزینی برای این سموم تعریف و از شیوع بیماری جلوگیری شود تصریح کرد : برای دریای خزر باید طرح مشخصی ارائه شود تا مناسب‌سازی سواحل صورت گیرد .
به گزارش ایسنا مازندران،در انتهای این کارگروه مقرر شد هر اعضا سه معضل موجود در استان را شناسایی و به ارائه راه حل ها و پیشنهادهای موقتی در جلسه بعدی بپردازند.
همچنین پیشنهادها با رویکرد پژوهشی باشد و افرادی که در دستگاه های اجرایی حضور دارند مطالب قابل استناد در اختیار کارگروه قرار دهند.
انتهای پیام

http://www.Mazan-Online.ir/fa/News/28313/ورشکستگی-80درصد-واحدهای-صنعتی-در-مازندران-تک-بعدی-شدن،اقتصاد-مازندران-را-ضربه-فنی-می-کند!
بستن   چاپ