پیام مازند
رمضانی دیگر از راه رسید؛
تقوا و خداترسی مهم ترین اثر روزه در ظاهر و باطن انسان ها
پنجشنبه 27 ارديبهشت 1397 - 08:26:15
مازندران آنلاین - رمضان ماه تهذیب نفس، کسر شهوت، غلبه و چیره شدن بر نفس،صبر و استقامت،خودسازی و اصلاح جامعه است.
لیلا صفایی عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد نور در گفت و گو با ایسنا مازندران با اشاره به آیه 183 سوره بقره (یا ایها الذین آمنو کتب علیک الصیام کما کتب علی الذین من قبلکم لعلکم تتقون) اظهار کرد: خداوند مومنان را با شرایطی ویژه در رمضان به مهمانی خود دعوت کرده است.
وی با اشاره به ویژگی های شاخص این مهمانی یادآورشد:در این ماه خداوند مهمان ها را شخصا دعوت کرده و زمان پذیرایی هم بر اساس روایات در ابتدای آن رحمت در میانه مغفرت و انتهای مهمانی پاداش است.
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد نور افزود: غذای مهمانی آیات قرآن بوده که تلاوت یک آیه در ماه رمضان هم چون تلاوت تمام قرآن در ماه های دیگر است.
صفایی با اشاره به این که روزه هفت خصلت را در انسان پدید می آورد افزود: روزه دار هر چه حرام در پیکرش باشد محو و ذوب شده و به رحمت خدای عزوجل نزدیک می شود.
وی تصریح کرد: فرد روزه دار با روزه خود، خطای پدرش حضرت آدم را می پوشاند و بعلاوه خداوند لحظات جان دادن را بر او آسان می کند.
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد نور با اشاره به این که خداوند برائت و بیزاری از آتش دوزخ را به فرد روزه دار عطا می کندخاطرنشان کرد: مهمان خدا در ماه رمضان از گرسنگی و تشنگی در روز قیامت در امان بوده و خداوند عزوجل از خوراکی های بهشتی نصیبش می کند.
وی در ادامه با بیان این که رمضان ماه عبودیت، بندگی،غفران و رحمت الهی است تصریح کرد: مهم ترین فضیلت رمضان، نزول قرآن بر قلب نازنین پیامبر ( ص) برای نجات جان انسان ها در این ماه پر برکت است.
صفایی گفت: شب قدر از نظر مقام و مرتبه از هزار ماه برتر بوده و خداوند در آن شب حوادث یک سال (زندگی ، مرگ، سعادت ، شقاوت ) تا شب قدر سال آینده را رقم می زند.
عضو هیئت علمی دانشگاه در ادامه یادآورشد: ثمره ای که از این مهمانی شامل حال مهمان ها می شود تقوای الهی است .
وی با اشاره به آداب حضور در ضیافت الهی تصریح کرد: بعضی از انسان ها در روزهای نسبتا بلند تابستان از خوردن، آشامیدن و اموری که باعث باطل شدن روزه می شود، خودداری می کنند اما با چشم چرانی ، نگاه کردن به مناظر شهوت انگیز، رعایت نکردن حجاب و پوشش اسلامی، دروغ،غیبت تهمت و گوش دادن به موسیقی ، آزار و اذیت دیگران ، عدم صداقت در معاملات ، برخورد ناشایست با ارباب رجوع ، بی انضباطی و اخلال در نظم عمومی و غیره آثار ارزشمند روزه داری را به کلی نابود و یا به حداقل می رسانند.
صفایی مهم ترین اثر روزه را تقوا و خداترسی هم درظاهر و هم در باطن دانست و افزود: روزه باعث تقویت عاطفه و نیمی از صبر است.
وی در ادامه با بیان این که روزه بر سه قسم است تصریح کرد: روزه مردمان عادی (کسانی که فقط مفطرات روزه را رعایت می کنند ولی گوش و سایر اعضای بدن آنها روزه دارنیست )، روزه خواص ( افرادی که علاوه بر پرهیز از مفطرات از گناهان هم اجنتاب می کنند و روزه خاص الخاص(کسانی که کعبه دل را از همه چیز پاک کردند و چیزی جز عشق خدا را در آن راه نمی دهند ).
عضو هیئت علمی دانشگاه مهم ترین حکمت و فواید روزه داری را قوی بودن روح انسان و تلطیف اراده و تعدیل غریزه ها دانست و یادآور شد : با روزه داری انسان در مسیر تقوا و پرهیز کاری قرار می گیرد
وی خاطرنشان کرد:روزه داری اثر بهداشتی و درمانی فراوانی داشته و باعث سلامتی و تندرستی است.
*روزه در تمامی ادیان وجود داشته است
حجت الاسلام والمسلمین غلامرضا آقاجانی امام جماعت مسجد حضرت فاطمه زهرا ( س ) فریدونکنار در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: در دوره قبل از اسلام هم روزه گرفتن در همه ادیان چون یهود، زرتشت ، مسیحیت و غیره معمول بوده است.
وی با اشاره به این که هر واژه ای دارای وجه تسمیه ای است ، معنای لغوی رمضان را «رمض » به معنای سوزاننده و در اصطلاح شدت تابش آفتاب بر سنگریزه ها دانست و افزود: بر طبق روایات زمانی که ماه های سال را نام گذاری می کردند، ماه روزه داری در تابستان قرار گرفته به همین خاطر رمضان نامیده شده است.
آقاجانی در ادامه تصریح کرد: با توجه به آیه شریفه ( شهر الرمضان الذی انزل فیه القرآن) رمضان در بین ماه های میلادی ، شمسی و قمری تنها ماهی است که نام آن در قرآن آمده است.
وی با اشاره به اهمیت این ماه که هم از لحاظ مکانی و هم زمانی مورد توجه بوده است یادآور شد: ائمه معصومین نفس کشیدن ، خوابیدن ، حرف زدن ، شنیدن ، نگاه کردن در این ماه را برکت می دانستند و این نشان دهنده سری در پس این ماه عزیز است.
*تقوا همانند سپر در میدان نبرد است
امام جماعت فریدونکناربا بیان اینکه یقینا نزول قرآن در ماه رمضان و شب قدر بوده است تصریح کرد: اهمیت شب قدر به خاطر نزول قرآن به قدری زیاد است که یک شب برابر با یک عمر برای انسان تعبیر می شود.
وی در رابطه با اتفاق شب قدر اظهار کرد: در شب قدر مقدرات انسان رقم خواهد خورد و باید تلاش کنیم تا در این شب با عظمت و این بزم بزرگ شرکت کرده و از فرصت ها استفاده کافی را ببریم.
آقاجانی تقوا را همانند سپر در میدان نبرد دانست یادآور شد: هرچند داشتن تقوا سخت است اما می تواند انسان را دربرابرنیزه دشمن ( نفس انسان، پلیدی ها و زشتی های آخر زمان ) در امان نگه دارد.
انتهای پیام

http://www.Mazan-Online.ir/fa/News/28348/تقوا-و-خداترسی-مهم-ترین-اثر-روزه-در-ظاهر-و-باطن-انسان-ها
بستن   چاپ