پیام مازند
روستائیان چالوس خواستارلغو مجوز شهرک تولیدی ماسه شدند
سه شنبه 1 خرداد 1397 - 12:32:30
مازندران آنلاین - نوشهر- جمعی از اعضای شوراهای اسلامی ، دهیاران و حامیان محیط زیست بخش مرزن آباد چالوس با امضای طوماری ضمن ابراز نگرانی از پیامدهای سوء زیست محیطی ناشی از فعالیت شهرک تولیدی ماسه در دره "پل ذغال " خواستار پیگیری مسئولان برای لغو فعالیت این شهرک شدند.
به گزارش ایرنا ، امضا کنندگان این طومار که نسخه ای از آن را در اختیار خبرگزاری جمهوری اسلامی در نوشهر قرار داده اند معتقدند برداشت شن و ماسه در این منطقه علاوه بر بروز خسارت جبران ناپذیر به محیط زیست و طبیعت بکر منطقه، سلامت ساکنان ان را با خطر مواجه کرده است.
براساس آمار منابع رسمی ، در پیرامون این شهرک تولیدی ماسه حدود 11 روستا با جمعیتی دستکم 12 هزار نفر سکونت دارند.
تهیه کنندگان این طومار ، احتمال تخریب دریاچه ولشت ، ریزش ، رانش زمین های اطراف و در پی آن طغیان آب به سمت چالوس ، آلاینده های زیست محیطی و صوتی ، نابودی چشم اندازهای طبیعی و نیز خسارت های جبران ناپذیر به بخش کشاورزی و گردشگری ، آلودگی رودخانه حفاظت شده چالوس و درپی آن تهدید آبزیان موجود دراین رودخانه و نیز ابتلا روستائیان این بخش به انواع بیماری به دلیل ریزگردهای ان را از پیامده های منفی فعالیت این شهرک تولیدی ماسه در این منطقه برشمردند.
در این طومار که به امضای 19 دهیاری روستاهای این منطقه رسیده است، برداشت شن ماسه در این منطقه را " فاجعه زیست محیطی " خواندند و از مسئولان استانی خصوصا استاندارمازندران خواستند تا در جهت رفع این مشکل اقدام کند.
مدیرامورمنابع آب شهرستان های نوشهر، چالوس و کلاردشت نیز پیش تراز احتمال تخریب دریاچه ولشت به دلیل فعالیت کارگاه های تولیدی شن و ماسه در قسمت پائین دست بخش مرزن آباد چالوس هشدار داده بود.
این دریاچه با عمق ‎ 17تا ‎ 28متری درارتفاع یک هزارمتری از سطح دریای خزر در منطقه کوهستانی تخت سلیمان، دامنه شمالی رشته کوه البرز و در فاصله حدود 35 کیلومتری جنوب غربی چالوس روستای سنار بخش مرزن آباد قرار دارد.
حامد عبدالهی به خبرنگار ایرنا گفت که این دریاچه بنا به دلایلی از جمله فعالیت کارگاه های تولیدی شن و ماسه درقسمت پایین دست آن مورد تهدید جدی قرارگرفته و با ادامه این روند احتمال آنکه این دریاچه در آینده نزدیک دچار ریزش و رانش شود، بسیار زیاد است.
وی به بازدید کارشناسان فنی این نهاد با هدف بررسی از نحوه فعالیت کارگاه های ماسه و تاثیرگذاری آن بر روی این دریاچه اشاره و تاکید کرد که نباید اجازه داد تا این کارگاه هافعالیتش را ادامه دهند درغیر این صورت برای این دریاچه تهدید آورخواهد بود.
این کارگاه ها درمنطقه پایین دست این دریاچه و در ضلع جنوبی جاده کرج - چالوس منطقه بخش مرزن آباد چالوس فعالیت دارند.
بررسی های رسمی نشان داده در گذشته نیز بارها روستائیان بخش مرزن آباد از کم توجهی مسئولان ادارات ذیربط نسبت به فعالیت این کارگاه ها و آثار تخریبی آن بر روی دریاچه ولشت انتقاد داشته اند تا این که این موضوع در دستور کار دستگاه قضایی نیز قرارگرفت.
دریاچه ولشت درسال 1388 در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسید و جزو 10 دریاچه آب شیرین کشور است و در حقیقت محیطی برای زیست ماهیان، پرندگان و دیگر گونه های ارزشمند جانوری است.
حجم آب این دریاچه 2میلیون مترمکعب و گستره آن نیز حدود 24 هکتاراست و آب موجود درآن نیز از چندین چشمه جوشان در بستر آن تامین می شود.
دریاچه ولشت به خاطر زیبایی های طبیعی اش مورد توجه بسیار مسافران است و همه ساله صدها هزار نفر به این منطقه سفر می کنند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مازندران - نوشهر نیز گفت :‌ سابقه صدور مجوز احداث معادن شن و ماسه در منطقه "پل ذغال " بخش مرزن آباد چالوس مربوط به سال های 86 و 87 است.
سیدوجیه الله موسوی میرکلایی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود :‌ در حال حاضر در منطقه پل ذغال 2 معدن نزدیک به یک دهه فعالیت دارند و بیش از یک هکتار از اراضی ملی این منطقه در اختیار آنان قرار دارد.
وی ادامه داد: ضمن اینکه اخیرا یک نفر دیگر هم با حکم دیوان عدالت اداری کشور مجوز اکتشاف و ساخت معدن در سطح 50 هکتار را اخذ کرده است که مشغول حفاری و گمانه زنی در منطقه است.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مازندران - نوشهر در خصوص فعالیت این معادن هم گفت : فعالیت این معادن در منطقه هیچگونه مشکلی از نظر منابع طبیعی ندارد ضمن اینکه در صورت عدم فعالیت معادن در غرب مازندران تامین مصالح ساختمانی مردم با مشکل مواجه می شود.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان چالوس نیز گفت :‌ پل ذغال جزو عرصه های ملی مناطق آزاد است و برای فعالیت معدن در این منطقه نیازی به استعلام از این نهاد نیست .
ابوالقاسم محمد پور افزود : اینکه گفته می شود فعالیت معادن شن وماسه در پل ذغال ممکن است دریاچه ولشت را مورد تهدید قرار دهد دراین حوزه باید کارشناسان ذیربط نظر دهند.
درپی تماس های پیوسته خبرنگار ایرنا با دفتر معاون معدنی اداره کل صنعت ، معدن و تجارت مازندران برای دریافت اطلاعات در خصوص فعالیت این شهرک تولیدی ماسه در دره پل ذغال متاسفانه این پی گیری ها بی نتیجه ماند.
براساس آمار منابع رسمی در غرب مازندران از مجموع 30 معدن شن وماسه حدود هشت معدن فعال است.
مرزن آباد در 30 کیلومتری شهرستان چالوس با دست کم 20 هزارنفر جمعیت ثابت و 50 هزار نفر جمعیت متغیر در قالب 103 روستا و یک شهر در حاشیه جاده کرج - چالوس (کندوان) قراردارد.
7078 / 1602/1899

http://www.Mazan-Online.ir/fa/News/29451/روستائیان-چالوس-خواستارلغو-مجوز-شهرک-تولیدی-ماسه-شدند
بستن   چاپ