پیام مازند
طلای سبز مازندران به قهقهرا می رود
دوشنبه 7 خرداد 1397 - 10:52:21
مازندران آنلاین - دانشیار دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی ساری گفت: تخریب‌های ناشی از فعالیت انسانی و قاچاقچیان را نمی‌توان طی مدت کوتاهی جبران کرد، زیرا جنگل‌ها در سیر قهقرایی قرار دارند و گونه‌های مختلف در حال از بین رفتن هستند.
محمد رضا پورمجیدیان در گفت و گو با ایسنا مازندران درباره حفاظت از جنگل، اظهار کرد: هر چند هر ساله اسفند ماه به نام منابع طبیعی نامیده می‌شود اما مردم نهال کاری را دوست دارند و به پاداش معنوی این اقدام معتقد هستند.
وی با بیان اینکه ایرانیان نهال کاری در معابر و باغات و پردیس‌ها را نوعی خدمت به بشریت می‌دانستند، افزود: مردم عادی در گذشته بیشتر درختان مثمره و چند منظوره یعنی میوه‌های قابل خوردن مثل گردو را کشت می‌کردند تا نسل‌های آینده از ثمرات آن بهره‌مند شوند، اما جنگلبانان به درختان جنگلی برای مناطق مشجر و خالی از درخت بیشتر اهمیت می‌دهند.
دانشیار دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی ساری، یادآور شد: تخریب‌های ناشی از فعالیت انسانی و قاچاقچیان را نمی‌توان طی مدت کوتاهی جبران کرد، زیرا جنگل‌ها در سیر قهقرایی قرار دارند و گونه‌ها در حال از بین رفتن هستند.
پورمجیدیان تصریح کرد: دولت برای تأمین منابع مورد نیاز در زمینه چوب باید از مواد جایگزین استفاده کند و به بازسازی و احیا جنگل‌ها بپردازد.
وی با اشاره به وجود زباله در جنگل، یادآور شد: در بسیاری از موارد نیز زباله‌ها را در جنگل دفن می‌کنند، که سیمای بدی در این مناطق به وجود می آورد،این خود نوعی جفا به جنگل های شمال است.
پورمجیدیان یادآور شد: حیات وحش جنگل های شمال به ویژه گونه های پلنگ و خرس در معرض تهدید است.
وی گفت: دولت باید هر چه زودتربرای بازسازی و حمایت از جنگل‌ها تلاش کند، چرا که این جنگل‌ها ثبیت کننده آب، خاک و تولید اکسیژن است.
دانشیار دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی ساری، گفت: بی توجی دولت و بی مهری مردم به جنگل ها باعث نابودی قطب حیات کشور شده است،حتی با جنگلکاری ها در ایام مختلف نیز امیدی در بهبودی وضع جنگل وجود ندارد.
وی با اشاره به این که جنگل از جنبه‌های مختلفی مورد هجوم قرار دارد تصریح کرد: افرادی که در حاشیه جنگل و یا درون آن زدگی می کنند و نیز دامداران با وارد کردن دام خود در مناطق درختکاری شده مانع رشد درختان می‌شوند .
پور مجیدیان افزود: همچنین با عبور تصمیمات ملی همچون دکل برق و لوله گاز از قلب جنگل ها و بهره‌برداری غیرکارشناسانه دولت از با ارزش ترین منابع طبیعی، سیر قهقهرایی طلای سبز کشور زودتر رقم می خورد.
دانشیار دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی ساری، خاطرنشان کرد: وضعیت اکنون جنگل ها قابل قیاس با 50 سال قبل نیست،امروز نابه سامانی و مرگ گونه های کمیاب در این مناطق بیداد می کند.
وی تصریح کرد: سرنوشت جنگل در دوره حاضر به تراژدی تبدیل شده که آینده آن بسیار غم‌انگیز است؛ چرا که برای ایجاد آن کسی زحمت نکشیده تا قدر بداند.
پورمجیدیان افزود: برگشت به ساختار جنگل نیازمند هزینه سنگینی است و حتی در هنگام احیا به شکل اولیه در نمی‌آید؛ امیدواریم ملت و دولت و انسان‌ها به خودشان بیایند و بیش از این به جنگل ستم نکنند.
انتهای پیام

http://www.Mazan-Online.ir/fa/News/29609/طلای-سبز-مازندران-به-قهقهرا-می-رود
بستن   چاپ