پیام مازند
آنفلوانزا تهدید جدی برای سلامت انسان است
چهارشنبه 9 خرداد 1397 - 9:56:45 AM
مهر
مازندران آنلاین - ساری - مدیر گروه بیماری های واگیر علوم پزشکی مازندران به بیماری آنفلوانزا اشاره کرد و آن را تهدید جدی برای سلامت انسان برشمرد.

محمدرضا پارسایی  بابیان اینکه اهمیت آنفلوانزا در سرعت انتشار همه‌گیری‌ها، وسعت و تعداد مبتلایان و شدت عوارض آن، به‌خصوص ذات‌الریه ویروسی و باکتریایی است، تصریح کرد: در همه‌گیری‌های بزرگ شکل شدید یا کشنده بیماری بیشتر نزد سالمندان و افرادی که به دلیل عوارض مزمن قلبی، ریوی، کلیوی، بیماری‌های متابولیک، کم‌خونی و یا نارسایی ایمنی ناتوان شده‌اند مشاهده می‌شود.
مدیر گروه بیماری‌های واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران افزود: برآورد میزان کشندگی بیماری آنفلوانزای فصلی در جمعیت انسانی بین نیم تا یک درصد محاسبه‌شده و میزان کشندگی بیماری آنفلوانزای پرندگان در جمعیت انسانی حدود 67 درصد است.
وی بابیان اینکه آنفلوانزای پرندگان یکی از بیماری‌های عفونی شناخته‌شده در گونه‌های مختلف پرندگان است که در اثر عفونت ناشی از سویه‌های تیپ A ایجاد می‌شود، گفت: به نظر می‌رسد کلیه پرندگان نسبت به این بیماری حساس بوده، ولی میزان حساسیت آن‌ها ممکن است متفاوت باشد.
دکتر پارسایی با اشاره به اینکه طیف علائم بالینی در پرندگان مختلف متفاوت و قادر به ایجاد بیماری خفیف تا بسیار شدید، مسری و کشنده است، افزود: شکل شدید و کشنده بیماری، دارای شروع ناگهانی بوده و از شدت بالایی برخوردار است و سریعاً منجر به مرگ می‌شود، به‌طوری‌که میزان مرگ ناشی از آن در حدود 100درصد است.
مدیر گروه بیماری‌های واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران با تأکید بر اینکه آنفلوانزای حاد پرندگان در جمعیت حیوانات به‌خصوص ماکیان ایجاد و می‌تواند به انسان منتقل شود، بیان کرد: این ویروس نه‌تنها انسان را آلوده می‌کند و موجب بیماری شدید با میزان مرگ بالا می‌گردد، بلکه این توانایی را دارد که خود را با انسان تطبیق دهد و به‌عنوان یک عامل بالقوه بیماری‌زا برای انسان مطرح شودد یا با سایر ویروس‌های آنفلوانزای انسانی ترکیب و موجب پدیدار شدن یک عامل بیماری‌زا با توانایی ایجاد پاندمی‌شود.
آنفلوانزا بیماری ویروسی حاد دستگاه تنفسی است که با تب، سرفه، سردرد، گلودرد، درد عضلانی، تعریق، آبریزش بینی و گاها استفراغ و اسهال تظاهر می‌کند
وی بابیان اینکه آنفلوانزا بیماری ویروسی حاد دستگاه تنفسی است که با تب، سرفه، سردرد، گلودرد، درد عضلانی، تعریق، آبریزش بینی و گاها استفراغ و اسهال تظاهر می‌کند، گفت: در این میان تب و سرفه به‌عنوان علائم کلیدی مطرح است. دکتر پارسایی افزود: سرفه اغلب شدید و برای مدتی ادامه می‌یابد، ولی سایر نشانه‌های بیماری بعد از 2 تا 7 روز خودبه‌خود بهبود پیدا می‌کندو شناسایی بیماری معمولاً بر اساس مشخصات اپیدمبولوژیک آن صورت گرفته و موارد تک‌گیر آن را فقط با کمک روش‌های آزمایشگاهی می‌توان تشخیص داد.
دکتر پارسایی با اعلام اینکه آنفلوانزا در افراد مختلف ممکن است نشانه‌هایی مثل سرماخوردگی، برونشیت، پنومونی ویروسی و بیماری‌های حاد غیرقابل افتراق دستگاه تنفسی را نشان دهد، بیان کرد: اختلالات دستگاه گوارش (تهوع، استفراغ و اسهال) نیز بروز می‌کند و در کودکان ممکن است نشانه‌های گوارش، علامت غالب باشد.
مدیر گروه بیماری‌های واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران بابیان اینکه بیماری آنفلوانزای نوع B ممکن است تااندازه‌ای خفیف‌تر از بیماری آنفلوانزای نوع A باشد، افزود: عفونت آنفلوانزای نوع C به شکل سرماخوردگی بدون تب دیده می‌شود و بیماری آنفلوانزای بدون عارضه به‌طورکلی یک بیماری خود محدود شونده است و بهبودی به‌سرعت ایجاد می‌شود اما بسیاری از بیماران کاهش قوای جسمانی یا انرژی را برای یک هفته یا بیشتر دارند.
وی با اعلام اینکه ویروس را قبل از شروع علائم بیماری (24 ساعت قبل) در ترشحات دستگاه تنفسی فرد آلوده می‌توان شناسایی کرد، گفت: به‌طورمعمول ویروس بعد از 5 تا 10 روز در ترشحات ویروسی فرد آلوده قابل گزارش نیست و مهم‌ترین راه انتقال ویروس در محیط‌های بستهٔ پرجمعیت مثل اتوبوس از طریق هوا است.
دکتر پارسایی افزود: ویروس آنفلوانزا ممکن است ساعت‌ها در شرایط سرد و رطوبت کم در محیط زنده بماند و انتقال ویروس از طریق ترشحات آلوده نیز می‌تواند صورت گیرد.
مدیر گروه بیماری‌های واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران بابیان اینکه دوره کمون بیماری کوتاه بوده و معمولاً بین 1 تا 3 روز است، گفت: دفع ویروس احتمالاً در بالغین بین 3 تا 5 روز بعد از بروز نشانه‌های بالینی بیماری و در کودکان 21-7 روز بعدازآن ادامه خواهد داشت.
وی با تأکید بر آموزش رعایت اصول بهداشت فردی و اجتماعی به مردم و کارکنان به‌ویژه در مورد سرفه و عطسه کردن و شستشوی دست‌ها، خاطرنشان کرد: واکسن آنفلوانزا جهت گروه‌های در معرض خطر توصیه و تجویز می‌گردد و این واکسن‌ها نیز باید در دمای 8-2 درجه سانتی گراد در طبقه میانی یخچال مخصوص واکسن نگهداری شود.
دکتر پارسایی بابیان اینکه واکسنی که در ایران مورداستفاده قرار می‌گیرد، شامل ویروس‌های غیرفعال بوده و به شکل تزریقی است، افزود: راه تزریق واکسن برحسب راهنمایی کارخانه سازنده، به‌صورت زیرجلدی یا عضلانی عمیق (ناحیه عضله دلتوئید در بزرگ‌سالان و ناحیه قدامی خارجی ران در کودکان زیر 2 سال) است و یک نوبت واکسن در هرسال (اوایل پاییز) از واکسن کشته‌شده به نظر می‌رسد برای بالغین کافی باشد.
مدیر گروه بیماری‌های واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران بابیان اینکه واکسیناسیون مادر منعی جهت شیردهی به نوزاد ن است، گفت: سالمندان، ساکنین آسایشگاه‌ها و کارکنان آن، بیماران مبتلا بیماری‌های مزمن، بیماران مبتلا بیماری‌هایی که سیستم تنفسی را مختل می‌کند، خانم‌های بارداری که سه‌ماهه دوم و سوم حاملگی آن‌ها متقارن با فصل شیوع آنفلوانزا است و کودکان و نوجوانان 6 ماهه تا 18 ساله‌ای که تحت درمان طولانی‌مدت با آسپرین هستند افراد در معرض خطر بیماری آنفلوانزای انسانی است.

http://www.Mazan-Online.ir/fa/News/30630/آنفلوانزا-تهدید-جدی-برای-سلامت-انسان-است
بستن   چاپ