پیام مازند
مدیرعامل شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه 2:
قانون حذف فاصله صنفی، اقتصاد خبازان را آسیب پذیر کرده است
چهارشنبه 9 خرداد 1397 - 12:33:59
مازندران آنلاین - مدیرعامل شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه 2 گفت: قانون حذف فاصله صنفی، اقتصاد خبازان را آسیب پذیر کرده است .
به گزارش ایسنا مازندران،جلسه کارگروه آرد و نان استان به ریاست اسلامی استاندار مازندران و با حضور مدیران دستگاه های اجرایی مرتبط و انجمن صنفی کارخانجات آرد سازی و اتحادیه خبازان در استانداری مازندران برگزار شد .
محمد جعفری مدیرعامل شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه 2 در این جلسه اظهار کرد : خرید تضمینی دانه روغنی کلزا در سال جاری از 8 اردیبهشت با تجهیز و راه اندازی 20 مرکز آغاز و تاکنون 22 هزار تن کلزا از کشاورزان مازندران خریداری شد.
وی با اشاره به ارزش ریالی کلزا خریداری شده گفت : ارزش ریالی محصول خریداری شده تاکنون 600 میلیارد و 700 میلیون ریال است که با پیگیری به عمل آمده 177 میلیارد و 396 میلیون ریال آن از طریق سامانه پرداخت محصولات کشاورزی به حساب کلزا کاران واریز شد.
جعفری در ادامه از آغاز خرید تضمینی گندم در استان مازندران خبر داد و یادآور شد: از 6 خرداد ماه سال جاری عملیات خرید و ذخیره سازی گندم مازاد بر مصرف کشاورزان استان با تجهیز و راه اندازی 30 مرکز آغاز گردید.
وی افزود : قیمت پایه خرید تضمینی هر کیلوگرم گندم بر اساس 2 % افت غیر مفید و 4% افت مفید 13 هزار ریال تعیین شده است .
مدیرعامل شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه 2 خاطرنشان کرد : بر اساس پیش بینی سازمان جهاد کشاورزی انتظار می رود 100 هزار تن گندم در سال جاری به صورت تضمینی از کشاورزان استان خریداری شود .
وی در ادامه به وضعیت خبازهای استان اشاره کرد و گفت : سرانه نانوائی در کشور به ازای هر هزار و300 نفر یک واحد و در استان مازندران به ازای هر 750 نفر یک واحد خبازی است.
جعفری افزود: میانگین روزانه پخت نان در کشور به ازای هر نانوائی حدود 10 کیسه و در مازندران 3 تا 5 کیسه است.
مدیرعامل شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه 2 با اشاره به وجود چهار هزار و 200 واحد خبازی در استان که نیمی از آن مازاد است تصیح کرد: با توجه به قانون حذف فاصله صنفی در یک سال گذشته 400 واحد خبازی آزادپز جدید نیز به این آمار اضافه شد که به شدت اقتصاد خبازان را آسیب پذیر کرده است .
وی افزود : باید برای قانون حذف فاصله صنفی در استان با توجه به عدم تناسب عرضه و تقاضا تصمیم گیری جدی صورت پذیرد.
جعفری فقدان شاخص برای کیفیت نان را دلیل اصلی تفاسیر متناقص از نان کیفی عنوان کرد و گفت: از آنجا که کیفیت یک موضوع نسبی بوده، یک نان از نظر فردی ممکن است مرغوب و از منظر فرد دیگری بی کیفیت و نامرغوب باشد .
مدیرعامل شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه 2 آموزش خبازان را یکی از شاخص های ارتقاء کیفیت نان دانست و گفت : در خصوص آموزش خبازان با توجه به اقدامات صورت گرفته متاسفانه ما با کمبود مربی کار بلد در حوزه نان مواجه هستیم .
جعفری با بیان این که در سال گذشته 98 هزار و 414 تن گندم مازاد بر مصرف کشاورزان استان به صورت تضمینی خریداری شد گفت : این میزان یک چهارم مصرف استان است و مابقی گندم مورد نیاز از طریق استان گلستان و سایر استان ها تامین خواهد شد .
انتهای پیام

http://www.Mazan-Online.ir/fa/News/30640/قانون-حذف-فاصله-صنفی،-اقتصاد-خبازان-را-آسیب-پذیر-کرده-است
بستن   چاپ