پیام مازند
مدیرعامل آب منطقه‌ای مازندران مطرح کرد
کاهش هدرفت آب در شبکه‌های آب شرب، راهکاری مهم در زمان کم آبی
يکشنبه 20 خرداد 1397 - 17:36:23
مازندران آنلاین - مدیرعامل آب منطقه‌ای مازندران گفت: کاهش هدرفت آب در شبکه‌های آب شرب راهکاری مهم در زمان کم آبی است.
به گزارش ایسنا مازندران،ابراهیم یخکشی در نشستی مشترک با مدیران آب شهری و آبفار مازندران که در سالن شماره یک استانداری مازندران برگزار شد اظهار کرد: آب یکی از موارد ضروری در زندگی بشری است که با توجه به اهمیت موضوع باید مسائل مرتبط با حوزه آب برای مردم تبیین شود.
وی افزود: میزان بهره‌برداری از آب‌های سطحی دو ‌هزار و 300 میلیون مترمکعب معادل 67 درصد مصارف و میزان بهره‌برداری از آب‌های زیرزمینی یک‌ هزار و 100 میلیون مترمکعب معادل 33 درصد مصارف است.
مدیرعامل آب منطقه‌ای مازندران بیان کرد: 6 میلیارد متر مکعب میزان منابع آب استان است که 4.5 میلیارد مترمکعب آن آب سطحی و 1.5 میلیارد آن آب زیرزمینی است و 56 درصد از منابع مصرف شده و 87 درصد به کشاورزی وابسته است.
یخکشی با اشاره به اینکه ساخت 10 سد در استان نیز در دست مطالعه قرار دارد، بهسازی آب بندان ها را از جمله طرح ها برشمرد و ظرفیت آن را 350 میلیون مترمکعب اعلام کرد و یادآورشد: با اجرای طرح های بهسازی، ظرفیت آب بندان ها باید به 550 میلیون مترمکعب افزایش یابد .
مدیرعامل آب منطقه‌ای مازندران با یادآوری این امر که چهار شبکه گلورد، البرز، هراز و مسیرکانال چالوس در دست ساخت است تصریح کرد: در بحث آب شرب و صنعتی، تهیه طرح جامع آب شرب و 9 مجتمع آبرسانی شهری و روستایی با مشارکت آبفای شهری و روستایی، تغییر رویکرد تامین آب از آب زیرزمینی به منابع آب سطحی،کاهش هدررفت و تلفات و کاهش سرانه مصرف را داریم.
یخکشی متناسب‌سازی الگوی کشت در مناطق کم‌برخوردار در شرق مازندران، کاهش استفاده از آب شرب برای مصارف غیرشرب و کاهش هدرفت آب در شبکه‌های آب شرب و صنعت را از جمله مهم‌ترین برنامه‌های سازگار با کم‌آبی عنوان کرد.
*432 پروژه نیمه تمام در بخش آب روستایی مازندران وجود دارد
مجید عبداللهی مدیرعامل آب و فاضلاب روستایی مازندران نیز اظهار کرد: تغییراتی که در 15 سال گذشته در استان و کشور اتفاق افتاد،منجر به خشکسالی شده و برای جلوگیری از بحران صرفه جویی مردم را می طلبد.
وی با اشاره به این که هزار و 403 دهنه چشمه و 20 هزار کیلومتر خط انتقال و شبکه و 420 ایستگاه پمپاژ در استان داریم افزود:417 هزار و 186 فقره انشعاب آب نصب شده و 496 روستا از آب شرب بهره مندشدند.
مدیرعامل آب و فاضلاب روستایی مازندران افزود: اکنون 432 پروژه نیمه تمام در بخش آب روستایی در استان داریم که 380 میلیارد تومان اعتبار در این زمینه نیاز است.
عبدالهی تعداد مشترکان آب در استان را 603 هزار و 881 فقره اعلام کرد که شامل یک میلیون و 59 هزار و 804 آحاد می‌شود و یادآور شد: تعداد مشترکان روستایی نیز 143 فقره است که شامل 87 هزار و 837 آحاد است.
وی با بیان این که امروز تغییر اقلیم و بارش در استان داریم تصریح کرد: در گذشته کاهش بارش برف بود اما اکنون کاهش بارش باران داریم که نه تنها مخازن زیرزمینی تغییر نمی‌کند بلکه سطح آب زیرزمینی نیزکاهش پیدا کرده است.
مدیرعامل آب و فاضلاب روستایی مازندران سرانه تولید کل آب استان را 304 لیتر برای هر نفر در روز اعلام کرد و گفت: متوسط مصرف ماهانه هر مشترک خانگی دو هزار و 301 مترمکعب و متوسط مصرف ماهانه هر مشترک دو هزار و 406 مترمکعب است.
عبدالهی سرانه مصرف آب خانگی را 164 لیتر برای هر نفردر روز بیان کرد و یادآور شد:سرانه مصرف آب استان 187 لیترنفر در روز و سرانه مصرف واقعی آب با احتساب حجم آب هدررفت ظاهری 242 لیتر نفر در روز است.
وی با بیان اینکه سرانه مصرف آب روستایی 216 لیترنفر در روز است، خاطرنشان کرد: در مجموع یک‌هزار و 650 روستا و آبادی تحت پوشش آبفای روستایی هستند.
مدیرعامل آبفار مازندران ظرفیت تامین آب روستایی تولید شده در استان را سه‌هزار و 700 لیتر بر ثانیه دانست و تصریح کرد: کل مخازن آب موجود 926 مخزن، 420 واحد ایستگاه پمپاژ، هفت واحد آزمایشگاه میکروبی، شش واحد آزمایشگاه فیزیکی‌شیمیایی و یک واحد آزمایشگاه سیار در استان وجود دارد.
عبداللهی ضمن بیان اینکه از سال 92 تا سال 95 ، 160 پروژه آب روستایی افتتاح شد که 496 روستا را تحت پوشش قرار داده است، ادامه داد: در حال حاضر 432 پروژه نیمه‌تمام وجود دارد که به 382 میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.
وی با اشاره به کاهش سطح آب‌های زیرزمینی گفت: آب چاه‌ها از 12 لیتر به هفت لیتر و آب چشمه‌ها از سه لیتر به 1.5 لیتر کاهش یافته است.
*بیش از هزار و 700 کیلومتر شبکه فرسوده آبرسانی در استان مازندران وجود دارد
ذبیح الله ذاکری، مدیرعامل آب و فاضلاب شهری مازندران نیز در ادامه با اشاره به اینکه هشدار کم آبی را پیش از این داده بودیم اظهار کرد: در سال گذشته با هزینه 5 میلیارد تومان دستگاه آب شیرین کن در گلوگاه مازندران نصب شد.
وی با اشاره به اهمیت کیفیت آب شرب افزود: یکی از مهم‌ترین برنامه ما در استان تامین آب با کیفیت است که وزارت نیرو بر این مسئله تاکید داشته،در این راستا هزینه‌های ما چندین برابر می‌شود.
مدیرعامل آب و فاضلاب شهری مازندران با بیان این که در حال حاضر بیش از هزار و 700 کیلومتر شبکه فرسوده آبرسانی در استان داریم تصریح کرد: برای بازسازی این شبکه های فرسوده 340 میلیارد تومان اعتبار نیاز است و سال گذشته 75 کیلومتر اصلاح شبکه انجام شد.
ذاکری از حفر 17 حلقه چاه برای جبران کمبود آب شرب، نصب 9 دستگاه سیستم‌های حذف آهن و منگنز برخی از اقدامات این شرکت در راستای مقابله با تنش آبی در استان خبر داد یادآور شد:مازندران استانی خاص بوده که به 58 شهر و سه میلیون شهروند و مسافر در استان خدمات ارائه می‌دهد که ضرورت دارد مطالعات جامع آب شرب و صنعت استان و تعیین برنامه و سیاست‌های تامین آب شرب شهری، روستایی و صنعتی استان تا سال 1440 برای مهار آب‌های سطحی و تامین آب شرب در اولویت باشد.
مدیرعامل آب و فاضلاب شهری مازندران ادامه داد: سال گذشته اعتبار آب و فاضلاب شهری مازندران 135 میلیارد تومان بوده که 55 درصد تخصیص یافت و اکنون بیش از 40 میلیارد تومان بدهی این شرکت به پیمانکاران است.
انتهای پیام

http://www.Mazan-Online.ir/fa/News/31922/کاهش-هدرفت-آب-در-شبکه‌های-آب-شرب،-راهکاری-مهم-در-زمان-کم-آبی
بستن   چاپ