پیام مازند
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران:
اختلاط برنج تولیدی شمال پیگیری می شود
سه شنبه 22 خرداد 1397 - 17:55:47
مازندران آنلاین - ساری - رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه سازمان های بازرسی و تعزیرات به صورت جدی عرضه و خروج برنج عمده و خرد را در استان پیگیری می کنند، گفت: هنوز حدود 5درصد برنج تولید استان با برنج های خارجی مخلوط و عرضه می شود.
دلاور حیدر پور روز سه شنبه در نشست مطبوعاتی با خبرنگاران با بیان اینکه باید برای حفظ کیفیت برنج استان های شمالی مازندران و گیلان همه نسبت به اختلاط آن حساس باشیم، توضیح داد: باید این مقوله خلاف اخلاقی ، عرفی و قانونی در استان از بین برود.
وی از صدور چندین مجوز بهره برداری بسته بندی برنج مازندران خبر داد و گفت:به طور یقین امسال بیشتر برنج های استان به صورت بسته بندی شده که تحت نظارت موسسه استاندارد و بهداشت است ، عرضه خواهد شد.
مازندران 230 هزار هکتار اراضی شالیزاری دارد که سالانه حدود یک میلیون تن انواع برنج سفید برابر با 42درصد برنج مورد نیاز کشور تولید می کند.
از آنجاییکه اختلاف قیمت برنج ارقام پر محصول تولید داخلی و برنج های وارداتی به نسبت برنج طارم مازندران زیاد است و از طرفی شناسایی یک دست بودن برنج نیز سخت و برای بسیاری از شهروندان غیر ممکن است ، برخی از عرضه کنندگان برنج از این وضعیت سوء استفاده و طارم را خریداری و برای سودجویی اقدام به اختلاط با ارقام پرمحصول می کنند.
**فرایند ساخت سد هراز همچنان به کندی پیش می رود
رئیس سازمان کشاورزی مازندران با بیان اینکه حوزه آبریز هراز با 110 هزار هکتار از اهمیت خاصی در تولید برنج برخوردار است، افزود: ساخت سد هراز که اکنون حدود 40 درصد پیشرفت فیزیکی دارد، باید سرعت بگیرد.
وی از مسوولان ارشد کشورخواست تا نسبت تامین اعتبار برای ساخت سد هراز توجه ویژه داشته باشند.
در حالی که ساخت سد هراز ( منگل ) در سال های 69 و 70 ردیف اعتباری در بودجه ملی کشور گرفت ، اما به دلیل اختلافات زیست محیطی و اجتماعی ، عملیات اجرایی آن حدود 18 سال بعد در سال 1388 آغاز شد.
سد مخزنی هراز آمل از نوع خاکی با هسته رسی به ارتفاع 150 متر و 373 متر طول تاج سد به ظرفیت نهایی 650میلیون مترمکعب بر روی رودخانه هراز درحال ساخت است و عملیات خاک ریزی این سد نیز در حال انجام است.
ضرورت و اهمیت تکمیل هر چه سریع تر و به بهره برداری رساندن سد هراز به این است که این سد به تنهایی می تواند حدود 700 میلیون متر مکعب آب برابر با هشت سد بزرگ و کوچک و 800 قطعه آببندان فعلی استان ، ذخیره سازی را انجام بدهد.
** به هیچ وجه خدمات عمومی به زمین های تغییر کاربری غیر قانونی ارائه نمی شود
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه این سازمان هنوز اعلام نکرده است که تغییر کاربری غیر قانونی به صفر رسیده است، گفت: اما با درایت توجه همه دستگاه های دولتی در سه قوه قضائیه، مقننه و اجرایی این مقوله به کمترین مساحت رسیده است.
حیدر پور ادامه داد: امید واریم با همکاری آحاد مردم به ویژه دهیاران روستاهای استان مازندران ، تغییر کاربری غیر قانونی به صفر برسد.
حیدر پور با بیان اینکه در سه سال گذشته به اندازه 10 سال قبل با متخلفان زمین خواری و تغییر کاربری غیر مجاز برخورد صورت گرفته است، گفت : 22 ماشین انتظامی ویژه گشت پیشگیری و برخورد با تغییر کاربری غیر مجاز با حکم دادستان در تمام نقاط استان به صورت شبانه روزی فعال است.
او با اشاره به اینکه باید زمین مازندران را قدر بدانیم و زمین این استان برای امنیت غذایی و اشتغال کشور باید حفظ شود ، افزود : البته نیازهای توسعه شهرها ، روستاها و طرح های عمرانی به زمین نیز دیده شده است.
وی گفت: امروز هر گونه تغییر کاربری قانونی و بر اساس نیاز ،متناسب با مقررات صورت می گیرد و خسارت به زمین های کشاورزی حداقل است.
مازندران 460 هزار هکتار زمین زراعی و باغی دارد.
6990/1899

http://www.Mazan-Online.ir/fa/News/31991/اختلاط-برنج-تولیدی-شمال-پیگیری-می-شود
بستن   چاپ