پیام مازند
یک دکترای روانشناسی مطرح کرد
احتمال تاثیرگذاری فصول بر کارکردهای رفتاری
يکشنبه 27 خرداد 1397 - 08:47:50
مازندران آنلاین - یک دکترای روانشناسی گفت: تغییر در فصل های سال می تواند بر کارکردهای اختلالاتی و رفتاری افراد تاثیر گذار باشد.
غلامعلی نیکپور دکترای روانشناسی در گفت و گو با ایسنا مازندران با بیان این که یکی از متغییر هایی که در بعضی تحقیقات مشخص شده تغییر فصول سال بوده که بر حالت های روحی و روانی انسان می تواند اثر گذار باشد، اظهار کرد: برخی از اختلالات در فصل های متفاوت بیشتر خود را نشان می دهد مانند بیماری افسردگی که در فصل زمستان بیماران را درگیر کرده و نسبت به آن واکنش نشان می دهند؛ از پاییز این اختلالات بروز پیدا کرده و در فصل زمستان به صورت مشخص تری خود را نشان می دهد.
وی با اشاره به این که همزمان با نور خورشید، افقی تابیدن آن می تواند بر مغز افراد اثر گذار باشد تصریح کرد: در این مواقع ممکن است تشعشعات پهن تر و بیشتر نور خورشید منجر به حالت هایی شود که فرد نتواند از زندگی لذت ببرد و درنهایت بر کارکرد های خلقی افراد اثر می گذارد.
این دکترای روانشناسی در ادامه تصریح کرد: با توجه به داده ها و اطلاعات، تحقیقات نشان داده که تغییرات فصل های سال بر اخلاق افراد اثر گذار است؛ مثلا در فصل بهار تنوع رنگ ها و آب و هوای خوب باعث می شود افراد شاداب تر بوده، آستانه تحمل آن ها بالاتر برود و بهتر بتوانند رویداد ها را برای خود تجزیه و تحلیل کنند.
رئیس مرکز علمی و کاربردی سازمان آموزش عالی بهزیستی و تامین اجتماعی مازندران با اشاره به این که این یافته ها به صورت مشخص شده ای در دست محققان نبوده و باید تحقیقات بیشتری داشته باشند، گفت: برداشت روانشناسان از تغییرات فصل ها که در کدام فصل بیماری ها و تغییرات اخلاقی بیشتر بوده و در کدام کمتر، می تواند تحلیلی برای گفتن این نوع تغییر رویه ها باشد که مربوط به کارکرد اختلالاتی افراد است.
وی با بیان این که کارکرد رفتاری را می توان با تغییر رفتار افراد در فصول گرم سال و با شدت پیدا کردن گرمای هوا و گذشتن از یک حد معین که آستانه تحمل افراد پایین آمده و در نتیجه آن کارکردهای گذشته خود را نداشته باشند،بررسی کرد افزود: مانند بعضی از نزاع ها یا اختلافات قومیتی که در بعضی از نواحی گرم وجود دارد؛ کارکرد رفتاری افراد با گرم تر شدن تغییر کرده و تحمل لازم در برخورد با فرد دیگر را ندارند در نتیجه با کمترین محرکی حالت های پرخاشگری خود را نشان می دهند.
نیکپور افزود: دربرخی از فصول سال تبعا محرک های محیطی کمتر است یا فرد آن پویایی را که باید داشته باشد، ندارد پس این محرک ها روی روحیات افراد تاثیر گذاشته و این تغییرات خلقی باید با تحقیقات بیشتری مورد حمایت قرار گیرد تا روانشناسان بتوانند به طور واضح تری در تحلیل های خود برای بهتر شدن فرد بیمار از آن استفاده کنند.
این دکترای روانشناسی با اشاره به این که بیماری افسردگی که بخشی از آن به شروع فصل پاییز، کوتاه تر شدن روز و کم شدن تابش آفتاب بر می گردد؛ یکی از متغیر هایی است که می توان به آن استنباط کرد که تغییرات فصول می تواند بر خلق افراد اثر گذار باشد خاطرنشان کرد:بالا رفتن دما که در برخی فصول اتفاق می افتد می تواند عاملی برای بروز بیشتر پرخاشگری های اجتماعی باشد.
وی افزود: باید در کنار این گونه عوامل های اجتماعی به متغییر هایی همچون ترافیک، شلوغی شهر و تراکم توریستی با توجه به حجم کم شهر مورد نظر نیز توجه کرد زیرا این عوامل به عنوان محرکی بر کارکرد رفتاری افراد اثرگذار است.
انتهای پیام

http://www.Mazan-Online.ir/fa/News/32075/احتمال-تاثیرگذاری-فصول-بر-کارکردهای-رفتاری
بستن   چاپ