پیام مازند
ایسنا از برداشت نخستین کشت مکانیزه برنج در مازندران گزارش می دهد؛
لزوم توجه به امنیت غذایی و سلامت جامعه در بخش کشاورزی/ برنج شمال سالمترین برنج دنیا از نظر کمی، کیفی و سلامت
پنجشنبه 28 تير 1397 - 09:02:38
پیام مازند - نخستین برداشت مکانیزه کشت برنج کشور عصر دیروز، در روستای شومیا محمودآباد با حضور استاندار مازندران، دبیر انجمن برنج کشور، رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران، فرماندار محمودآباد و سایر مسئولان استانی و شهرستانی برگزار شد. به گزارش ایسنا مازندران، محمد اسلامی استاندار مازندران در این آئین، اظهار کرد: بحث توجه به نتایج تحقیقات درباره کشت برنج از جمله مواردی بود که ازسازمان جهاد کشاورزی خواسته شده تا به آن توجه کنند.
وی تصریح کرد: امنیت غذایی و سلامت جامعه دو فاکتور اساسی برای تکالیف حاکمیت به شمار می رود و با توجه به آسیب های کشت سنتی برای محیط زیست و تغییرات اقلیمی، این عوامل در خطر قرار می گیرند.
استاندار مازندران با اشاره به اینکه نگاه به آینده، بهره گیری از یافته های روز و به کارگیری نتایج تحقیقات از جمله عواملی است که امنیت غذایی را دنبال می کند، افزود: بهره گیری از این فاکتور ها با کاهش زحمت کشاورز، بهره‌بری محصول نهایی را افزایش می دهد.
اسلامی با بیان اینکه کارشناسان و محققان حوزه کشاورزی باید برای ترویج و آموزش مباحث علمی اقدام و کشاورزان با تبعیت از آن ها در راستای ترویج اقلام جدید تلاش کنند، گفت: امیدواریم که نتایج تحقیقاتی و آزمایشگاهی که در پایلوت جواب داده در گسترش و فراگیر شدن کشاورزان کمک کند.
وی با اشاره به نگرانی هایی کشاورزان درباره توزیع و فروش اقلام کشاورزی، تصریح کرد: در نشست استانداران شمال کشور مقرر شد تا واردات برنج از زمان برداشت تا پایان آبان ممنوع باشد.
خرید تضمینی ارقام پر محصول و داخلی در زمان رکود بازار
استاندار مازندران با تاکید بر اینکه باید ذخایر کشور با تقاضای بازار تناسب داشته باشد، خاطرنشان کرد: اگر مشکلی در خصوص رکود بازار به وجود آید با خرید تضمینی، ارقام پر محصول و داخلی را در دستور کار قرار می دهیم.
وی با بیان اینکه مراقبت و حفاظت از اراضی کشاورزی در مازندران بسیار مهم است و نمی توان اجازه داد تا به این اراضی دست‌اندازی شود، گفت: جهاد کشاورزی مکلف و موظف است مطابق قانون با تغییر کاربری اراضی مقابله کنند و به هیچ وجه نباید اجازه دهیم تصرفات انجام شود.
اسلامی تاکید کرد: فعالیت صنایع تکمیلی برای واحد های کشاورزی، دامی و پشتیبانی پررنگ تر شود و موجب ایجاد زنجیره ارزش شده که با توسعه آن، اقتصاد کشاورزی و اقتصاد روستا را شکوفا کنیم.
تولید بیش از یک میلیون تن شلتوک در مازندران
عزیز اله شهیدی‌فر رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران نیز در ادامه این آئین، اظهار کرد: پیش بینی می شود امسال از یک میلیون و 150 هزار تن شلتوک، 700 هزارتن برنج سفید در فصل نخست کشت برنج برداشت شود.
وی با بیان اینکه از 204 هزار هکتار شالیزارهای مازندران امسال در 34 هزار و 500 هکتار ارقام پرمحصول برنج مانند فجر، ندا، شیرودی و بقیه ارقام محلی کشت شد، گفت: 190 هزار هکتار از شالیزارهای مازندران امسال مکانیزه برداشت می شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران، تصریح کرد: با بهره‌گیری از مکانیزاسیون در کشت برنج شاهد افزایش بیش از 5 درصدی عملکرد این محصول خواهیم بود.
شهیدی فر خاطرنشان کرد: درصدد هستیم امسال یک هزار تن طارم اصلاح شده از سوی مرکز تحقیقات به کشاورزان تحویل داده شود.
99 درصد برنج تولیدی مازندران سالم است
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران، تصریح کرد: بیش از 99 درصد برنج مازندران سالم است و آلوده بودن آن به آلاینده های سنگین پائین تر از استانداردهای بین المللی است.
شهیدی فر افزود: با وجود کارشناسان خبره در جهاد کشاورزی شهرستان ها 95 درصد مزارع برنج مازندران زیر نظارت کارشناسان متخصص قرار گرفت.
وی اظهار کرد: 24 هزار هکتار از اراضی کشاورزی زیر کشت در مازندراناصلا از کود شیمیایی استفاده نکردند و فقط با روش های کنترل بیولوژیک کشت صورت گرفت و این امر گامی در جهت تولید ارگانیک برنج بوده است.
فعالیت 15 هزار نفر در حوزه کشاورزی محمودآباد
یحیی یوسف پور فرماندار محمودآباد نیز در این آئین با اشاره به ظرفیت های فراوان این شهرستان در بخش کشاورزی، اظهار کرد: 10 هزار و 500 هکتار از اراضی محمودآباد زیر کشت برنج بوده است و در مجموع کشت اول، رتون و کشت دوم هزار تن تولید در سطح این شهرستان صورت می گیرد که 10 درصد برنج استان را شامل می شود.
وی تصریح کرد: ظرفیت بخش کشاورزی محمودآباد به نسبت ظرفیت های دیگر برتر بوده و در همین راستا حدود 15 هزار نفر در محمودآباد در حوزه کشاورزی و زیر شاخه های آن فعالیت داشته که از این میزان بیش از 900 میلیارد تومان گردش مالی در سطح شهرستان صورت گرفته است.
یوسف‌پور گفت: محمودآباد در بخش گل های شاخه بریده و گل های زینتی در سطح مازندران به ترتیب دوم و سوم است.
فرماندار محمودآباد با اشاره به این که در دولت تدبیر و امید در سال های 95 و 96 از بسته رونق تولید با هدف کمک به کشاورزی بیش از 16.5 میلیارد تزریق شده است، تصریح کرد: در همین راستا در سال 96 حدود 7 میلیارد تومان به بخش مکانیزاسیون در حوزه کشاورزی به کشاورزان تسهیلات پرداخت شده است.
وی افزود: در بحث فراگیر و تسهیلات روستایی نیز تاکنون بیش از 57 طرح در زمینه های مختلف در حوزه کشاورزی با هزینه بیش از 25 میلیارد تومان در کمیته فنی استان برای این شهرستان تعیین و به استان فرستاده شد
یوسف‌پور با بیان اینکه 3.5 میلیارد تومان تاکنون از این تسهیلات پرداخت و امیدواریم این میزان با هدف خدمت‌رسانی بهتر به کشاورزان تکمیل شود، افزود: 68 هکتار از اراضی کشاورزی در محمودآباد با اجرای احکام آزاد شده و حدود 20 هکتار با توافق و گفتمانی که صورت گرفته به اهالی برای کشت مجدد برگردانده شد.
انتهای پیام

http://www.Mazan-Online.ir/fa/News/36977/لزوم-توجه-به-امنیت-غذایی-و-سلامت-جامعه-در-بخش-کشاورزی--برنج-شمال-سالمترین-برنج-دنیا-از-نظر-کمی،-کیفی-و-سلامت
بستن   چاپ