پیام مازند
کرانه خزر تا کوير؛ مقصد بين المللي گردشگري
شنبه 17 مهر 1395 - 1:44:25 PM
مهر

مازن انلاين- مازندران و سمنان به دليل واقع‌شدن در کرانه خزر و فلات مرکزي جاذبه‌ها و اشتراکات فراواني براي توسعه صنعت گردشگري دارند که تاکنون از اين منظر به اين مناطق نگريسته نشده است.

بي‌توجهي به صنعت گردشگري اين مناطق درحالي‌که در سال‌هاي خير طرح مسائلي مانند انتقال آب درياي خزر، چالش‌هاي زيادي رابين دو منطقه‌ايجاد کرده است و اين وضعيت به‌گونه‌اي است که مي‌توان با اتفاق‌نظر در حوزه گردشگري به رونق اين مناطق کمک قابل‌توجهي شود.

مازندران و سمنان در حال حاضر دو استاني هستند که گردشگري به‌صورت سنتي و اوليه در آن رواج دارد و صنعت گردشگري به شکل ايده آل و مطلوب در آنجا نيفتاده است. وجود مناطق و جاذبه‌هاي بکر گردشگري و باقابليت ثبت جهاني از سوي، اشتراکات فرهنگي و اجتماعي از سوي ديگر لزوم ايجاد مسير تازه گردشگري در کرانه خزر تا کوير را ضروري مي‌سازد.

استان سمنان به سبب برخورداري از موقعيت ويژه شامل عوامل جغرافيايي،  ترانزيتي، نزديکي  به  پايتخت و اقليم‌هاي متنوع داراي قابليت‌ها و توانمندي‌هاي مختلف به لحاظ تنوع منابع و جاذبه‌هاي گردشگري است همچنين اين استان  جذابيت‌هاي گردشگري متنوع و متأثر از ويژگي‌هاي منحصربه‌فردي را در خود جاي‌داده است.

مازندران نيز با داشتن جاذبه‌هاي بکر و بي‌نظير، وجود 2500 اثر تاريخي و طبيعي، دسترسي به پايتخت، بهره‌مندي از جنگل و دريا سالانه ميزبان ميليون‌ها مسافر است و تا رسيدن به صنعت گردشگري راه درازي دارد.

براي اينکه توسعه منطقه‌اي درزمينهٔ صنعت گردشگري شکل گيرد بايد الگوي روشن‌تري از گردشگري منطقه خزر تا کوير ارائه دهيم

علي ماهفروزي مشاور اجرايي مديرکل ميراث فرهنگي مازندران در اين زمينه مي‌گويد: براي اينکه توسعه منطقه‌اي درزمينهٔ صنعت گردشگري شکل گيرد بايد الگوي روشن‌تري از گردشگري منطقه خزر تا کوير ارائه دهيم زيرا 350 ميليون نفر در صنعت گردشگري دنيا اشتغال دارند و حدود 15 درصد توليد ناخالص جهاني در اين بخش است.

وي بابيان اينکه برخي از استان‌ها نظير خراسان درزمينهٔ گردشگري مذهبي و اصفهان در حوزه فرهنگي گردشگري فرصت‌هاي خوبي دارند اما استفاده مطلوبي از آن نشده،  تصريح کرد: منطقه خزري و کويري سمنان نيز تاکنون محور ترانزيت گردشگري بوده است به اين معني که در اين مناطق مسافر پذيري داريم نه صنعت گردشگري.

وي ادامه داد: در حالي گردشگري در مازندران و سمنان سنتي است که جاذبه‌هاي تاريخي جهاني نظير باغ عباس‌آباد، ميانکاله، راه ابريشم و غيره در اين مناطق وجود دارد ولي فرصت سازي در حوزه گردشگري صورت نگرفته است و اين جاذبه باعث نشده تا بهره‌گيري جهاني درزمينهٔ صنعت گردشگري داشته باشيم.

ماهفروزي بر لزوم برنامه‌ريزي مدون براي توسعه صنعت گردشگري تأکيد کرد و گفت: هر منطقه بايد سهم خود را در صنعت گردشگري بازيابد و طبق ظرفيت‌ها، الگوسازي کنيم.

وي بابيان اينکه دامغان به‌عنوان پايتخت اشکانيان و عباس‌آباد و ميانکاله بهشهر مي‌توانستند سهم خاصي در گردشگري جهاني داشته باشند افزود: به دليل نداشتن برنامه‌ريزي مدون از اين غافله عقب‌مانده‌ايم.

وي درعين‌حال تصريح کرد: درحالي‌که صنعت گردشگري در مازندران و سمنان وجود ندارد که اين مناطق ازنظر زيرساخت، نيروي انساني، جاذبه‌ها و امکانات، برجستگي‌هاي زيادي دارند ولي خلأ تصميم‌گيري و تصميم سازي در اين مناطق مشهود است.

ماهفروزي با تأکيد بر اينکه صنعت گردشگري بايد در حوزه خزر و کوير شکل‌گيريد يادآور شد: گردشگري موضوعي فراخشي است و تمام ارکان بايد در اين زمينه تصميم‌گيري کنند و ايجاد مقصد گردشگري جديد در اين مناطق نياز است.

وي با اشاره به اينکه سالانه ميليون‌ها مسافر به مازندران و سمنان سفر مي‌کنند، افزود: براي شکل‌گيري مقصد جديد گردشگري نياز است تا همه بخش‌ها ازجمله وزارت امور خارجه، دولت، مجلس، قوه قضاييه، نيروي انتظامي و غيره وارد عمل شوند.

وي اظهار داشت: در حال حاضر مازندران و سمنان مقصد سنتي سفر هستند نه گردشگري و بايد با برنامه‌ريزي مدون اين مناطق به مقصد گردشگري تبديل شوند.

سابقه تاريخي دو استان مازندران و سمنان پشتوانه غني براي توسعه صنعت گردشگري و ايجاد مقصد جديد است و به گفته فرماندار سمنان در نشست هم‌انديشي با مسئولان مازندراني درزمينهٔ تحول گردشگري، بايد به مبحث بين‌المللي در حوزه گردشگري وارد کنيم نه به‌عنوان مقصد سفر زيرا مازندران و سمنان را به‌عنوان مقصد سفر مي‌شناسند اما گردشگري بلندمدت در اين مناطق بايد موردتوجه قرار گيرد.

فرماندار سمنان در سخناني اظهار کرد: مازندران مقصد سفر اغلب مردم ايران است و مردم سمنان هم از فضاي گردشگري مازندران، بهره‌مند مي‌شوند.

سمن ها براي سفر گردشگران خارجي برنامه ريزي کنند

دانايي بابيان اينکه در سمنان، سازمان‌هاي مردم‌نهاد مختلفي فعال هستند که مي‌توانند به توسعه گردشگري کمک کنند، افزود: سمن‌ها مي‌توانند برنامه‌ريزي کنند که چگونه براي نوروز 96 گردشگران خارجي به سمنان و مازندران سفر کنند.

وي با اشاره به اينکه دانشجويان رشته گردشگري علاقه‌مند هستند کارهاي خاص در اين حوزه شروع کنند، گفت: مي‌توانيم از اين ظرفيت‌ها در حوزه پژوهشي استفاده کنيم.

اين مسئول بابيان اينکه جشنواره‌هاي مختلفي در دو استان برگزار مي‌شود که برند ملي است و مي‌توانيم اين جشنواره‌ها را مشترک برگزار کنيم، ادامه داد: تعزيه‌هايي که در ماه محرم داريم مي‌تواند در گردشگري مذهبي مؤثر باشد.

دانايي با اشاره به اينکه مازندراني‌هاي مقيم سمنان و سمناني‌هاي مقيم مازندران مي‌توانند سفير صلح و دوستي در موضوعات متعدد گردشگري، تأثيرگذار باشند، خاطرنشان کرد: به‌جز جاذبه‌هاي گردشگري، به دنبال اسکان ارزان‌قيمت هستيم چون بسياري از افراد، امکان اقامت در هتل‌هاي چهار و پنج ستاره را ندارند.

به تأکيد صاحب‌نظران، راه‌اندازي صنعت گردشگري محور کوير تا کرانه مي‌تواند به توسعه گردشگري در دو استان مازندران و سمنان کمک کند و احمد حسين زادگان فرماندار ساري در اين زمينه بابيان اينکه اين پروژه، توسعه اقتصادي و فرهنگي را براي دو استان به همراه دارد، افزود: هم‌انديشي و تعامل بين چند شهرستان، استفاده از ظرفيت‌ها را افزايش مي‌دهد.

وي با اشاره به اينکه مي‌توانيم در  قالب اين پروژه در حوزه بازرگاني، اقتصادي و جذب سرمايه‌گذار وارد شويم، گفت: دو استان ظرفيت‌هاي خوبي در حوزه ميراث فرهنگي و صنعت گردشگري دارند.

پروژه کوير تا کرانه با چشم‌انداز ايجاد مقصد جديد گردشگري بين‌المللي براي منطقه اروپا، آمريکا، جنوب شرق آسيا و حوزه خليج‌فارس در برنامه‌هاي کوتاه‌مدت و بلندمدت است

اين مسئول  تصريح کرد: پروژه کوير تا کرانه با چشم‌انداز ايجاد مقصد جديد گردشگري بين‌المللي براي منطقه اروپا، آمريکا، جنوب شرق آسيا و حوزه خليج‌فارس در برنامه‌هاي کوتاه‌مدت و بلندمدت است که مي‌تواند  براي مازندران و سمنان، گردشگري همراه با ارز داشته باشد.

حسين زادگان ادامه داد: تشکيل دبيرخانه توسعه منطقه‌اي براي برنامه‌ريزي‌هاي بيشتر، نشست استانداران مناطق و تهيه کتابچه گردشگري به دو زبان انگليسي و فارسي را در مسير اجرايي شدن اين پروژه، پيگيري مي‌کنيم.

 باز شدن افق تازه فراروي گردشگري حوزه خزر تا کوير درحالي‌که است که در برنامه ششم توسعه، به گردشگري به‌عنوان ابزار توسعه نگاه شده و دولت توجه جدي به اين مقوله دارد و دولت بستري فراهم کرده که رشد 10 درصدي صنعت گردشگري نسبت به سه سال قبل هستيم.

نزديک به دو هزار اثر تاريخي در دامغان و 2500 اثر در مازندران وجود دارد و زبان گردشگري در کشور به زبان مفاهمه‌اي تبديل‌شده و گردشگري در دنيا جزو مسائلي است که موردتوجه سياستمداران قرارگرفته است.

گنبدها، تل‌ماسه‌ها، کويرهاي مناطق جنوبي استان، پارک ملي کوير، منطقه حفاظت‌شده توران، پناهگاه حيات‌وحش خوش ييلاق، دامنه‌هاي جنوبي رشته‌کوه البرز و حتي جنگل‌هاي ابر و اورنگ از ديگر نمونه‌هاي تلاقي دو اقليم در استان سمنان هستند که ديدار از آن‌ها قطعاً چشم هر هم‌وطني را مي‌نوازد و از سوي ديگر طبيعتي بکر را براي ساکنان محلي به ارمغان آورده است و چشمه سورت، باغ عباس‌آباد، خانه‌هاي تاريخي، موزه، پارک‌هاي جنگلي از جاذبه‌هاي مازندران در کرانه درياي زيباي خزر است.


http://www.Mazan-Online.ir/fa/News/4089/کرانه-خزر-تا-کوير؛-مقصد-بين-المللي-گردشگري
بستن   چاپ