پیام مازند
تغییر الگوی کشت ضرورت دارد
امید اقتصاد ورشکسته کجور به « گیاهان دارویی»
سه شنبه 9 مرداد 1397 - 10:22:15 AM
مهر
پیام مازند - کجور - آب و هوای مساعد بخش ییلاقی و کوهستانی، کجور را به بهشتی برای کشت گیاهان دارویی تبدیل کرده و اقتصاد ورشکسته کشاورزی منطقه به تغییر الگوی کشت امید بسته است.

در حال حاضر عمده کشت محصوت کشاورزی در بخش کجور زراعی و برای تامین علوفه دامی است و به گفته کارشناسان، کشت گیاهان دارویی، رونق صنایع تبدیلی و تکمیلی می تواند اقتصاد شکست خورده کشاورزی در منطقه را احیا کند.
در حال حاضر گیاهان دارویی زیادی به صورت خودرو در کوهستان ها و دشت های کجور رویش می کنند که بی توجه به کارکردهای اقتصادی و بهداشتی، این گیاهان دارویی یا زیرپای گردشگران له و یا خوراک دام می شوند.
از چند سال قبل، پزشک خوش ذوقی اقدام به راه اندازی طب اسلامی در منطقه کجور کرده و طرح کشت گیاهان دارویی را با همکاری جهاد کشاورزی و دیگر متولیان امر در منطقه آغاز کرده است.
پوریا داداشی پزشک طب سنتی با بیان اینکه کشت گیاهان دارویی در کجور در حال توسعه است ادامه داد: در طب اسلامی داروهایی که خارج از روایت اهل بیت ذکر شده، مورد تایید نیست و اثرات منفی دارد و در طب اسلامی 300 گیاه شامل آویشن و غیره وجود دارد و از اینرو در کجور زمینی تهیه شده و گیاهانی که در ایران کشت نمی شود مانند حب البلسلان، ابهل و غیره که در زمینه نازایی تاثیر دارند، کشت می شوند.

به دلیل آب و هوای مدیترانه ای بخش کجور، گیاهان دارویی در منطقه رویش می کند و انواع و اقسام گیاهان دارویی کشت شده عصاره بیشتر و بالاتری دارند
وی افزود: به دلیل آب و هوای مدیترانه ای بخش کجور، گیاهان دارویی در منطقه رویش می کند و انواع و اقسام گیاهان دارویی کشت شده عصاره بیشتر و بالاتری دارند زیرا گیاه برای آنکه از حرارت خورشید مصون ماند، ماده ای از خود تولید می کند و این ماده در ارتفاعات بالاتر بیشتر است و به دلیل ارتفاع بالای بخش کجور، کیفیت و عصاره تولیدی بالا است.
داداشی با بیان اینکه تین فین در سوریه کشت می شود افزود: کشت این گیاه دارویی در بخش کجور نیز انجام می شود که در زمینه نازایی مردان کاربرد دارد.
وی در پاسخ به اقتصادی شدن کشت گیاهان دارویی، زمین مورد نیاز، فرد متخصص و حمایت دولت را امری ضروری دانست.
اما محمدعلی گلستانی عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد چالوس نیز تغییر الگوی کشت به سمت گیاهان دارویی در کجور را لازم دانست و گفت: اکنون الگوی کشت منطقه، تولید زراعی و علوفه برای دام است و کشاورزی صرفه اقتصادی ندارد و ما به دنبال کشت گیاهان دارویی هستیم که در آن به محیط زیست توجه می شود.
وی گفت: گیاهان با ارزش دارویی داریم که فرار اکولوژیکی داشته و اکنون در بین سنگ ها رشد می کند و دلیل آن فرار از انسان ها است و اگر این نقطه رویش را خراب کنیم، این گیاه از بین می رود.
گلستانی با اظهار اینکه کشت و توسعه گیاهان دارویی و فراوری آن را در رشد اقتصادی منطقه موثر برشمرد و گفت: گیاهان دارویی در سلامت افراد تاثیر دارد و اکنون دامداران از این گیاهان برای سلامت بهره می برند ولی به دلیل نبود الگوی کشت این گیاهان به صورت پراکنده در حال رویش است.

این استاد دانشگاه به تهیه زمین 10 هکتاری برای الگوی کشت گیاهان دارویی در بخش کجور اشاره و اضافه کرد: در این زمین گیاهانی نظیر مرزن جوش و غیره کشت می شد.
برای اینکه کشت گیاهان دارویی ترویج یابد باید حمایت های لازم از سوی مسئولان صورت گیرد و اگر نتوانیم از کشت گیاهان دارویی درآمد زایی کنیم طرح الگوی کشت شکست می خورد
وی تصریح کرد: برای اینکه کشت گیاهان دارویی ترویج یابد باید حمایت های لازم از سوی مسئولان صورت گیرد و اگر نتوانیم از کشت گیاهان دارویی درآمد زایی کنیم طرح الگوی کشت شکست می خورد و در این راستا باید صنایع تبدیلی را رونق دهیم.
گلستانی، گیاهان دارویی و توسعه کشت آن را سبب رونق اقتصادی و توسعه پایدار منطقه برشمرد و برگزاری جشنواره های گیاهان دارویی و صنایع وابسته می تواند مردم را با این صنعت آشنا کند.
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد چالوس با عنوان اینکه با فراگیر شدن کشت گیاهان دارویی در کجور فاصله داریم گفت: استارت کشت گیاهان دارویی در این بخش آغاز شده و باید حمایت های لازم صورت گیرد.
هم اکنون از سطح حدود 13 هزار هکتار اراضی باغی و کشاورزی شهرستان نوشهر،‌ تنها حدود 10 هکتار آن اختصاص به کشت گیاهان دارویی از جمله گل محمدی در بخش کجور دارد و بررسی های علمی نشان داده در کجور گونه های گیاهی در حوزه جنگلی و کویری مانند بومادران ، ترسیاوش ، ترتجبین ، سیر ،‌ آویش ، گل محمدی ، بابونه ، بابا آدم ، گزخوانسار ، ناخونک ، کتیرا ، جوی دو سر، زرشک ، گل گاوزبان ، زیره ، دم گیلاس ، گل گندم ، به ، تخم ریحان‌ ، نه نا ، پنیرک ، سیاه دانه و نیز برگ زیتون شناسایی شده است.

http://www.Mazan-Online.ir/fa/News/42096/امید-اقتصاد-ورشکسته-کجور-به-«-گیاهان-دارویی»
بستن   چاپ