پیام مازند
غمنامه روزهاي برفي چالوس/ آن مرد در برف جان داد
دوشنبه 15 آذر 1395 - 12:51:16 PM
مهر

مازن انلاين- چند روز پيش جسد پدر و پسر دامدار که گرفتار برف شده بودند در جنگل‌هاي چالوس پيدا شد و اکنون نيز، پيکر سه تن از اهالي روستاي انگوران مرزن‌آباد از زير برف هويدا شده است.

چالوس، سوگوار عزيزانش شده، پدران و پسراني که قرباني محروميت و مهجوريت شده‌اند و بي‌گناه و بي‌پناه در برف و کوران طبيعت جان داده‌اند.« آن مرد در برف ...»، مشق دخترکان و پسرکاني است که زمستان را در پاييز به نظاره نشسته‌اند و با هق‌هق کودکانه‌شان، مي نويسند آن مرد در برف جان داد.

برف هفته اول آذرماه مازندران در چالوس به غمنامه و سوگنامه‌اي مبدل شده که هرروز زواياي جديدي از مرگ را روايت مي‌کند، به‌راستي آن پدران وپسران قرباني کدامين بي‌مهري شده‌اند؟ بحران مديريت يا مديريت بحران، مسئله اين است، به‌راستي چگونه يک برف ساده نهايتاً 50 سانتيمتري تنها در چالوس استان مازندران فاجعه مي‌آفريند و منجر به مرگ پنج نفر مي‌شود.

اين در حالي است که بحران برف سال 92 که ارتفاع برف به بيش از يک متر در مناطق مختلف مازندران رسيده بود و چند روز استان را درگير خودکرده بود، هيچ مرگ ناشي از برف در استان ثبت نشد.

پدر و پسر دامدار چالوسي از چهارشنبه دو هفته پيش و مصادف با شروع بارش‌هاي برف پاييزي در جستجوي دام‌هايشان راهي جنگل‌هاي طلاجو شدند و سرانجام پس از يک هفته جستجو، پيکرهاي بي‌جانشان پيدا شد.

محمدناصر زندي فرماندار چالوس با اشاره به مرگ پدر و پسر دامدار چالوسي مي‌گويد: براي يافتن اين افراد همه اقداماتي که مي‌شد انجام داد، صورت پذيرفت، حتي يک دستگاه بولدوزر از بالادست و دو دستگاه لودر از پايين‌دست اقدام به برف‌روبي کردند.

به دليل نبود امواج راديويي و مخابراتي، وجب به وجب منطقه و درخت به درخت با حضور 20 اکيپ پيمايش شد و 30 کيلومتر راهسازي در برف انجام شد

وي به تشکيل کميته جستجوي مفقودين اشاره کرد و گفت: پس از گذشت هفت روز جسد پدر و پسر دامدار در منطقه در منطقه هسل‌دشت در نزديکي محل دامداري کشف‌شده است و براي يافتن آنان به دليل نبود امواج راديويي و مخابراتي، وجب به وجب منطقه و درخت به درخت با حضور 20 اکيپ پيمايش شد و 30 کيلومتر راهسازي در برف انجام شد.

مرگ پدر و پسر دامدار چالوسي پايان ماجراي برف نبود و قصه تلخ مرگ چند تن از اهالي روستاي انگوران مرزن‌آباد که تصميم مي‌گيرند پياده از مرزن‌آباد به تهران بروند اما در ميانه راه گرفتار سرما برف مي‌شوند، نيز جگرسوز شده است.

پنج نفر از اهالي روستاي انگوران مرزن‌آباد روز پنجشنبه تصميم مي‌گيرند که پياده به سمت تهران حرکت کنند که در مسير راه و در روز جمعه گرفتار برف و سرما مي‌شوند و به گفته ناصر زندي فرماندار چالوس، دو شب گذشته  دو تن از گم‌شدگان در برف به روستاي انگوران بازمي‌گردند موضوع را مطرح و از همان ساعت  عمليات جستجو براي يافتن سه گمشده ديگر به نام‌هاي سيد رحيم، سيد محمدحسين و سيد محرم علي توسط نيروهاي مردمي و  نيروهاي هلال‌احمر چالوس وکرج آغاز شد.

زندي با تقدير از همراهي مردم و مشارکت آنان در امدادرساني با بيان اينکه اين مشارکت در تاريخ منطقه ماندگار شده است، درباره مرگ سه نفر از اهالي انگوران، تاخير در اطلاع رساني را از جمله مسائل در امدادرساني اعلام کرد و گفت: به محض اطلاع رساني با چندين اکيپ از مازندران و البرز وارد عمل شديم و محل وقوع حادثه در آزادبر حدفاصل چالوس و کرج بوده است.

اينک باگذشت چند روز از جستجو مرگ سه گمشده چالوسي در برف تأييد شد و سفرشان به پايتخت بي‌بازگشت شده است.

رئيس شورا: مرزن آباد از بحران خارج شد/ سه کشته هزينه بي مديريتي

در حالي چالوس داغدار پنج‌تن از شهروندانش نشسته که اظهارنظر  برخي مسئولان غير مرتبط با مديريت بحران، داغ مردمان اين منطقه را بيشتر کرده است. محمد ردايي رئيس شوراي شهر مرزن‌آباد تنها يک روز بعد از حادثه برف در اظهاراتي غير کارشناسي بيان مي‌کند که مرزن‌آباد از بحران خارج‌شده است.

آري هزينه خروج مرزن‌آباد از بحران، مرگ سه تن از اهالي منطقه بوده است که با مرگ خوش هزينه خروج از بحران را پرداخت کرده‌اند.

مجتبي سام يک شهروند مرزن‌آبادي بابيان اينکه مرزن‌آباد و توابع همچنان درگير برف و تبعات ناشي از آن هستند، جاي تعجب است که چگونه برخي مسئولان غيرمربتط با اظهارات غيرکاشناسي، نمک بر زخم مردم مي‌پاشند و رنج‌هايشان را بيشتر مي‌کنند.

وي خاطره مرگ هم شهريانش را در برف بي‌سابقه پاييزي گراميداشت و گفت: متوليان مديريت بحران بايد پاسخگوي کم‌کاري‌ها و بي‌مهري‌هايشان به مردم منطقه باشند.

برف پاييزي چالوس علاوه بر مرگ پنج تن از شهروندان، به بخش کشاورزي به‌ويژه باغ‌هاي مرکبات اين شهرستان حدود 550 ميليارد ريال خسارت زده است، به حدود 2 هزار هکتار از اراضي کشاورزي خسارت وارد کرد که از اين مقدار هزار و 800 هکتار باغ‌هاي مرکبات بوده است.

متأسفانه اين بلاي طبيعي علاوه بر خسارت به تنه درختان، محصولات مرکبات را از بين برده و به ضايعات تبديل کرده است و بااينکه امسال وضعيت باردهي و سطح کيفيت مرکبات نسبت به سال‌هاي پيش بهتر بود ولي بارش سنگين برف و در پي آن کاهش محسوس دما حاصل دسترنج باغداران را از بين برد.                


http://www.Mazan-Online.ir/fa/News/4247/غمنامه-روزهاي-برفي-چالوس--آن-مرد-در-برف-جان-داد
بستن   چاپ