پیام مازند
سواحل و تالاب های فریدونکنار تشنه سرمایه گذاری در بخش گردشگری
پنجشنبه 11 مرداد 1397 - 21:19:21
پیام مازند - ساری - فرماندار شهرستان فریدونکنار گفت: با وجود ظرفیت های بسیار این شهرستان، سرمایه گذاری در بخش گردشگری هنوز یکی از کمبود های این خطه ساحلی است در حالی که فریدونکنار برای جذب سرمایه گذاری گردشگری آمادگی کامل دارد.
مهدی نصیری روز پنجشنبه در نشست بستر سازی برای جذب سرمایه گذاری در بخش گردشگری در فرمانداری فریدونکنار، افزود: یکی از دغدغه های حوزه گردشگری در فریدونکنار گردشگری سنتی و استفاده از ساحل است در حالی که این شهرستان از میراث طبیعی برخوردار است که اکنون یا بدون استفاده و یا مورد دست اندازی قرار گرفته اند.
وی فقدان استفاده از ظرفیت های مردمی و بخش خصوصی را از ضعف های این حوزه دانست و گفت: استفاده از ظرفیت مردم برای حفظ و برنامه ریزی و بهره برداری از منابع طبیعی بسیار مهم است و مسئولان نباید در این تصور غرق شوند که به تنهایی می توانند تمام مشکلات را بر طرف کنند.
فرماندار فریدونکنار تجاوز به عرصه ها و میراث طبیعی که ظرفیت گردشگر پذیری این شهرستان هستند را از دغدغه های مهم برای سرمایه گذاری در فریدونکنار برشمرد که باید هرچه سریع تر از آن جلوگیری شود.
نصیری با ذکر چند نمونه از عرصه های طبیعی مورد تعرض به اشکال مختلف در نقاط این شهرستان افزود: در برخی از روستاهای این شهرستان زمین های با ده ها هکتار وسعت قرار دارد که اگر مدیریت نشود به عنوان بوستان روستایی در معرض خطر است.
وی ادامه داد: یکی از دستورات و تاکیدات همیشگی شورای تامین استان حفظ اراضی از دست اندازی معترضین به منابع طبیعی است، که خواهان تبدیل این اراضی به زمین کشاورزی هستند.
فرماندار فریدونکنار از تبدیل آب بندان ها و جنگل های این شهرستان به عنوان محل انباشت زباله توسط مردم محلی انتقاد کرد و گفت: آب بندان ها ذخیره های حیاتی کشاورزی فریدونکنار می باشند .
نصیری آب بندان های فریدونکنار را میراثی طبیعی این شهرستان عنوان کرد و افزود: به دلیل ویژگی ها این آببندان ها در جذب سالانه پرندگان مهاجر، ظرفیت خوبی برای جذب گردشگری و ایجاد بوم گردی دارند.
وی راه پیش روی شهرستان فریدونکنار را برای تبدیل به منطقه ای با استانداردهای گردشگری طولانی توصیف کرد و ادامه داد: برای حرکت سریع و صحیح در این مسیر باید مردم و بخش های خصوصی را پای کار آورد.
**پیگرد قانونی سیاست منابع طبیعی برای مقابله با دست اندازی
مدیر کل منابع طبیعی مازندران گفت: باید به سمت و سویی برویم که عرصه های طبیعی خود را قانونمند و نظام مند کرده و دست متجاوز را بتوانیم قطع کنیم ،حق را داریم از عرصه های خود حفاظت کنیم و این جزو سیاست های اصلی ماست.
سید محسن تاکامی قانونمندی و پیگرد های قانونی برای حفظ عرصه های ساحلی را از دیگر اقدامات موفق در چند سال اخیر توصیف کرد و گفت: این موضوع را در بخش های دیگر مانند تالاب ها به طور جدی پیگیر هستیم .
وی ادامه داد: در عرصه جنگلی و جلگه ای نیز به دنبال استفاده بهینه از جنگل های جلگه ای هستیم و چنانچه در این موضوع غفلت کنیم در شرایط کنونی که دستیابی به منابع ملی از سوی بسیاری صورت می گیرد، عرصه های ساحلی و جنگلی و جلگه ای ما همچنان مورد تعرض خواهد بود.
تاکامی افزود: با نگاه حفاظت از جنگل های جلگه ای که در منطقه ما قرار گرفته و در دنیا نادر هستند باید به استفاده از ظرفیت شهرداری و دهیاری و مردم منطقه بپردازیم.
وی افزود: یکی از بزرگترین مشکلات ما این است که این عرصه ها را محدود به حفاظت خود کردیم و باید به سمتی حرکت کنیم تا همراهی و همکاری های مردمی را داشته باشیم.
وی گفت: پرونده هایی که در مراجع قضایی در مورد تعرض به عرصه های طبیعی داریم نگران کننده است زیرا این ها نتیجه فقدان پیشگیری است.
فریدونکنار یکی از شهرستان های ساحلی مازندران است که حدود 70 هزار نفر جمعیت دارد.
غالب اقتصاد مردم فریدونکنار کاشت و برداشت "برنج" است اما این شهرستان سالانه میزبان میلیون ها پرنده مهاجر و همچنین اقامت چند میلیونی مسافران و گردشگران است.
همچنین صید و فروش انواع ماهی‌های دریای مازندران بخصوص ماهی‌های آزاد، سفید، کفال، ازون برون و خاویار در فصل پاییز، زمستان و اوایل بهار، دارای رونق بسیار است و بازار ماهی فریدونکنار به لحاظ حجم فروش به عنوان یکی از بزرگترین و معروف‌ترین بازارهای فروش ماهی استان مازندران شهرت دارد.
علاوه بر این ، فریدونکنار دارای یک بندر چند منظوره است که متصل به کریدور آبی شمال ایران است و در حال حاضر این بندر بیشتر در بخش نفت و گاز فعال بوده و همچنین واردات ذرت و گندم از حوزه شمالی دریای مازندران و صادرات سیمان به آن منطقه از این بندر امکان‌پذیر گردیده و مسیری برای کشتی‌های روسی می‌باشد.
7335/1899

http://www.Mazan-Online.ir/fa/News/43138/سواحل-و-تالاب-های-فریدونکنار-تشنه-سرمایه-گذاری-در-بخش-گردشگری
بستن   چاپ