پیام مازند
سهم اندک بيمه در جبران خسارت، ريسک کشاورزي در مازندران را افزايش داد
يکشنبه 19 دي 1395 - 3:13:44 PM
ايسنا

مازن انلاين- حسين صادقي درباره کشاورزي مشکلات و جوانب آن با اشاره به اينکه براي کاشت محصولي بايد تمامي جوانب آن مد نظر قرار داد و برنامه ريزي انجام شود، اظهار کرد: براي کاشت هر محصولي نخست بايد بازاريابي انجام شود، يعني پيش از کشت محصول به بازار آن توجه و اگر محصولي بازار فروش نداشته باشد کشاورز نبايد با کشت آن، در اين زمينه ضرر ‌کند.

وي، افزود: اگر بازار مربوط به محصول مورد نظر اشباع باشد وجود عرضه و تقاضا موجب کاهش قيمت شده و همانند آنچه که در بازار مرکبات وجود دارد و اگر حتي سرمازدگي هم نبود قيمت محصول کاهش پيدا مي‌کرد.

صادقي، تصريح کرد: براي توليد سالم و پربازده بايد محصولي کشت شود که با منطقه مورد نظر سازگار و حداقل آفت و حداکثر عملکرد را دارد يعني گياهي که در برابر گرماي هواي تابستان و يخبندان زمستان و سرماي بهاره مقاوم باشد.

دانشيار گروه باغباني دانشکده علوم کشاورزي ساري، با بيان اينکه براي بهبود کيفيت توليد بايد کود و سم و ابزارآلات کشاورزي به راحتي براي کشاورزان فراهم باشد، گفت: روش‌هاي توليد پيشرفته‌اي در دنيا وجود دارد که به کار گرفته نمي‌شود.

اين استاد دانشگاه با اشاره به اينکه بايد ميان دريافت نور و فاصله درختان هوا براي ورود و خروج مسائل فني رعايت شود که در اين زمينه ترويج جهاد کشاورزي و فارغ‌التحصيلان بخش کشاورزي ضرروي است، افزود: حتي دوهزار متر زمين براي کشت بايد فني باشد چرا که وقتي گياه مناسب منطقه مورد نظر و شرايط مساعد باشد اما فنون کشت و کار رعايت نشود نتيجه مطلوب حاصل نمي‌شود.

وي، يادآور شد: هنگامي که محصولات کشت شده براي برداشت آماده مي‌شوند بايد از ماشين‌آلات مختلفي بهره برد.

صادقي، تصريح کرد: در بخش توليد بايد swot را که به معناي نکات قوت و ضعف فرصت و تخريب‌ها و نقاط ضعف و قوت را رعايت کنيم و پس از رعايت اين موارد و عملکرد مناسبي بدست آمد اما کشاورزي چون در معرض عوامل طبيعي قرار دارد که از کنترل بشر خارج است ممکن است بازهم انتظارات برآورده نشود.

وي گفت: سيستم حمايتي همان بيمه محصولات کشاورزي است که کشاورزان به درستي بيمه محصولات خود را پرداخت کنند و اگر مشکلي براي محصولات ايجاد شد کشاورزان خسارت خود را از بيمه به طور کامل دريافت کنند.

صادقي گفت: دولت بايد پرداخت بيمه محصولات کشاورزي زا اندکي حمايت کند زيرا براي فعاليت در سال بعد، کشاورز نياز به حمايت دارد، اگر کشاورز هر سال دچار خسارت شود و کشاورزي به صرفه نباشد زمين‌هاي خود را قطعه قطعه کرده و به فروش مي‌رساند.

وي، تصريح کرد: اگر چند متر زمين باقي‌مانده در مازندران  از دور کشاورزي خارج شود در اين حالت چيزي باقي نخواهد ماند.

دانشيار گروه باغباني دانشکده علوم کشاورزي ساري، با اشاره به اينکه کشاورزي از سه ضلع توليد و بيمه و بازاريابي قابل ارزيابي است و بازار محصولات کشاورزي بايد از اين وضعيت سنتي خارج شود، گفت: اگر محصولي بازار نداشته باشد توليدش بي‌معني است اما محصولي که توليد مي‌شود مجموعه اي بايد اين محصول را از کشاورزان خريداري کند و به دست مصرف‌کننده برساند که در اين حالت دلالان نقش بارزي در اين زمينه دارند.

وي افزود: هيچ فردي مخالف دلالي نيست چراکه آنان واسطه ميان توليدکنندگان و مصرف‌کنندگان هستند اما روش کار دلالان فعلي سنتي و نادرست است.

صادقي تصريح کرد: اگر سيستم توليد را طوري برنامه‌ريزي کنيم که با يک عامل واسطه به دست مصرف‌کنندگان برسد کشاورزي صرفه اقتصادي خواهد داشت، نيازمند آن هستيم که کشاورزان هر روستا و منطقه‌اي تعاوني‌هايي تشکيل دهند و اين تعاوني‌ها مي‌توانند با منبع مصرف در سراسر کشور ارتباط برقرار کنند و محصول خود را مستقيم بفروشند.

وي، توصيه کرد: اگر فردي محصول نامرغوب توليد کند  اين محصول در ميانه راه از بين مي‌رود و در اين حالت مصرف کننده از آن خريد نمي‌کند و اين به ضرر توليدکننده است. پس توليدکنندگان بايد محصولات باکيفيت توليد کنند.

صادقي گفت: بسياري از باغداران ميوه‌هاي خود را بر روي درخت بدون توجه به مسائل فني به فروش مي‌رسانند که اين محصولات از چرخه مصرف خارج مي‌شود در حالي که بايد اين محصولات به صنايع فرآوري ارسال شود اما اين محصولات درجه دو و سه براي زير جعبه چيده مي‌شود.

وي افزود: 20 درصد محصولات هر باغي بايد وارد چرخه صنايع فرآوري و تبديلي شده اما بخش ديگري از محصولات بايد صادر شود چراکه دوره برداشت يک ماه است اما دوره مصرف 11 ماه است.

اين ساتاد دانشگاه تصريح کرد: اگر محل ذخيره‌سازي زياد باشد در نهايت محل عرضه و تقاضا کاهش يافته و در قيمت تأثير دارد.


http://www.Mazan-Online.ir/fa/News/4347/سهم-اندک-بيمه-در-جبران-خسارت،-ريسک-کشاورزي-در-مازندران-را-افزايش-داد
بستن   چاپ