پیام مازند
کمبود آب دامن مازندران را گرفت
سه شنبه 16 مرداد 1397 - 23:13:21
پیام مازند - ساری- مدیرعامل شرکت آبفای شهری مازندران گفت: کمبود آب دامن پرباران ترین استان کشور را به دلیل کاهش بارندگی و روند رو به رشد مصرف گرفت.
ذبیح الله ذاکری روز دوشنبه در آستانه روز خبرنگار درحاشیه بازدید از دفتر ایرنا در ساری اظهارداشت: هم اکنون این استان برای تامین آب مشترکان شهری روزانه حدود 86هزارمترمکعب با کمبود آب مواجه است.
به گفته وی حدود نیمی از کمبود آب شرب برای شهرهای مازندران مربوط به شهرهای گروه الف شامل بابل، امیرکلا، بابلسر و فریدونکنار است که با مدیریت مصرف و ایجاد تصفیه خانه تا حدودی مشکل این مشترکان برطرف شد.
وی در گفت وگو با خبرنگار ایرنا میزان مصرف آب مشترکان آب شهری این استان را برای هرثانیه حدود 10 هزار و250 لیتر بیان کرد.
استان مازندران حدود 58 شهر دارد که حدود 53 درصد از جمعیت 3 میلیون و 283 هزار نفری آن در مناطق شهری سکونت دارند.
*** تامین 88 درصد آب شهری مازندران از آبهای زیرزمینی
مدیرعامل آبفای مازندران گفت که در شرایط فعلی حدود 88 درصد از آب شرب شهرهای این استان از منابع آب های زیرزمینی اعم از چاه و چشمه تامین می شود.
ذاکری اظهارداشت : در مجموع با سرعت بخشیدن به تامین زیرساخت ها دردولت تدبیر وامید ، روند تامین آب شرب حدود 12 درصد به سمت آب های سطحی کشیده شد.
به گفته وی هم اکنون در هر ثانیه یک هزار و 250 لیتر آب شرب شهروندان مازنی از منابع آبهای سطحی اعم از تصفیه خانه و سد ها تامین می شود.
وی فشاربه منابع آب های زیرزمینی برای شرب را باعث کاهش کیفیت آب وبه شوری رفتن آب این منابع به خصوص در شرق مازندران بیان کرد.
ذاکری دلیل اجرای پروژه آب شیرین کن در شهرگلوگاه در شرق مازندران را ناشی از شوری آب این منطقه براثر کاهش بارندگی و فشار به ذخایر آب زیرزمینی دانست.
وی اضافه کرد : شرکت آبفای شهری در شرایط فعلی در هر ثانیه برای تامین آب 600 هزار مشترکش با کمبود 600 تا 700 لیترآب با کیفیت مواجه است.
*** فشارخوش نشینان برمنابع آب مازندران
مدیرعامل آبفای شهری مازندران گفت که براساس آمار سرانه ( در هر 24 ساعت) مصرف آب مشترکان شهری در این استان حدود 15درصداز میانگین کشوری و افزون بر20 درصد از استاندارد جهانی بیشتر است.
ذاکری خاطرنشان کرد : سرانه آب مصرفی مشترکان مازنی در هر شبانه روز 187 لیتر است که این سرانه در کشور 164 و در سطح جهان 150 لیتر است.
وی بخشی از این افزایش سرانه را مربوط به مسافرانی دانست که برای استراحت و تفریح به این خطه شمال کشور سفرمی کنند.
طبق آمار رسمی حدود 80 هزار ویلا در مازندران وجود دارد که نیمی از این ویلاها مربوط به غیر بومی هاست.
این مسوول آبفای شهری مازندران صرفنظر از پایین بودن نرخ آب بهاء به نسبت هزینه تولید ، باور پذیر نشدن کمبود آب در مازندران توسط مشترکان راعامل اصلی در رشد مصرف سرانه نسبت به میانگین کشوری دانست.
وی معتقد است که باید قانون دست آبفای شهری مازندران را برای دریافت نرخ آب بهاء تمام شده ازویلاداران به خصوص غیربومی ها را باز بگذارد تا بخشی از هزینه های تحمیلی از ساکنان غیر بومی تامین شود.
براساس آمار سالانه 20 میلیون مسافر به مازندران سفر می کنند.
ذاکری کاهش دبی آب چاهها و گسترش دامنه شوری آب درمناطق شرق مازندران و پدیدارشدن دشت ممنوعه دراین منطقه را از علایم مستند برکمبود آب دراین خطه شمال کشور دانست.
وی رایج شدن کشت دوم برنج با وجود اذعان به خشکسالی را مشکل دیگری برمشکلات کمبود آب در مازندران اعلام کرد که عمده منابع آب کشت دوم نیز از چاه ها تامین می شود.
در مازندران حدود 130 هزار چاه آب وجود دارد که طبق آمار رسمی حدود 80 هزار حلقه چاه آب فاقد مجوز قانونی است.
حجم آب سطحی مازندران در سال افزون بر 4 میلیارد متر مکعب است که حدود 10 درصد این آب در سدها تنظیم و مابقی از دسترس خارج می شود.
6982/1899

http://www.Mazan-Online.ir/fa/News/45124/کمبود-آب-دامن-مازندران-را-گرفت
بستن   چاپ