پیام مازند
معاون سازمان حفاظت محیط زیست:
مدیریت سواحل متولی ندارد/ مهلت به شناگاه های زرد
سه شنبه 23 مرداد 1397 - 16:49:48
پیام مازند - ساری - معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست، نبود متولی مشخص سبب ناموفق شدن مدیریت سواحل بیان کرد.

به گزارش خبرنگار مهر ، پروین فرشچی پیش ازظهر سه شنبه در نشست بررسی وضعیت شناگاه های مازندران، یکی از دلایل اصلی عدم موفقیت مدیریت سواحل در همه حوزه‌ها را عدم مدیریت جامع برشمرد و افزود: ما به دنبال متولی بودیم و اعتماد به هیچ متولی نداشتیم و راهکار، ایجاد مدیریت جامع تشکیل شورای سیاست‌گذاری متشکل از بخش دولتی، خصوصی و تشکل‌های مردمی است .
وی با مخالفت با متولی کردن یک سازمان برای مدیریت سواحل، در این رابطه گفت: هیچ سازمانی زیر بار اینکه سازمان دیگری کار و وظیفه‌اش را انجام دهد نخواهد رفت .
فرشچی با اشاره به پایش دوسالانه شناگاه‌ها در طی چهار فصل، گفت: در این پایش دوسالانه برخی شناگاه‌ها بسیار آلوده و برخی در حد کم آلوده بوده‌اند و نتیجه این پایش ما را بر آن داشت تا این امر را به مردم که دانستن حق طبیعی آنها است، اطلاع دهیم .
وی از جمله اهداف پرچم‌گذاری شناگاه‌ها را اطلاع‌رسانی به مردم عنوان کرد و افزود: با این امر مردم انگیزه پیدا کرده و برای داشتن شناگاه سالم مطالبه‌گری خواهند کرد چرا که آنها به‌عنوان شهروند این کشور هزینه کرده و حق استفاده از محیط زیست سالم را دارند .
وی پرچم‌گذاری شناگاه‌ها و وجود تعداد زیادی پرچم زرد را عامل حیثیتی برای استان برشمرد و افزود: این کار موجب ایجاد همت در استانداری برای پیگیری امر خواهد شد و نهادهای مسئول را مجاب خواهد کرد تا کار خود را مطلوب انجام دهند .
فرشچی با بیان اینکه بخش خصوصی نیز باید به سلامت، ایمنی و امنیت بیندیشد، چرا که در صورت عدم تحقق آن سرمایه‌اش از میان خواهد رفت ادامه داد: اگر این موارد در شناگاه‌ها برقرار نباشد، آنها یا سرمایه‌گذاری نخواهند کرد و در صورت سرمایه‌گذاری در پی ایجاد حداقل‌ها خواهند بود و همچنین، افزایش زمان بهره‌برداری نیز در سرمایه‌گذار ایجاد تعهد خواهد کرد .
پرچم گذاری در شناگاه ها منجر به سلامت و امنیت می شود
وی پرچم‌گذاری را نتیجه توافق وزارت کشور، بهداشت و محیط زیست دانست و آن را یک اتفاقات مهم که منجر به ایجاد سلامت و امنیت در شناگاه‌ها خواهد شد ارزیابی کرد و افزود: این حرکت جدیدی است و از این رو، ما راه دشواری را در پیش خواهیم داشت .
واین مسئول ایجاد سلامت و امنیت در شناگاه‌ها را علاوه بر توسعه گردشگری داخلی، در گردشگری ساحل به ساحل میان کشورهای حوزه دریای خزر نیز اثرگذار دانست و افزود: هیچ جایی از سواحل دریای خزر به زیبایی بخش ما نیست و این پتانسیل وجود دارد و سواحل یکی از منایع مهم درآمدزایی است .
فرشچی با بیان اینکه پرچم زرد به معنای عدم فعالیت یک شناگاه نیست و مسائل به تدریج قابل حل است، افزود: باید به شناگاه‌های زرد برای بررسی و بازنگری وضعیت مهلت لازم داده شود و این امر را نیز مد نظر قرار داد که رفع برخی مشکلات شناگاه‌ها مانند نزدیک بودن فاضلاب شهری به آن، در توان مدیر طرح نیست .
معاون سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اهمیت انجام آگاهی‌رسانی از طرق مختلف، افزود: مردم باید معنای پرچم‌های زرد و آبی شناگاه ها را بدانند تا سلامت و امنیت شناگاه‌ها را مطالبه کنند .
این مسئول برای اجرایی شدن پیشنهادهای مرتبط با طرح، بر ایجاد کارگروه دائمی متشکل از سازمان‌های مرتبط و مسئول تأکید کرد و افزود: این طرح برای اجرایی شدن نیازمند بودجه ملی و مشخص است .
وی ایجاد تغییر در ساختار کشور به منظور انجام بهتر کارها را زمانی عملی دانست که هر فرد فراتر از سازمان خود عمل کرده و افزود: اگر بتوانیم ملی بیندیشدیم و فراتر از سازمان عمل کنیم، می‌توانیم ساختار را هم تغییر دهیم .
فرشچی با اشاره به انجام طرح در سال گذشته در سه استان و سلیقه‌ای عمل کردن هر استان، بر یکسانی شکل، رنگ و جنس پرچم‌های شناگاه‌های در هر سه استان تأکید کرد و افزود: در صدد اختصاص سامانه به این امر هستیم .
وی بر ضرورت توجه به گردشگری منطقه‌ای و ساحل به ساحل اشاره کرد و افزود: بسیاری از کشورها درآمدشان از درآمد نفت ما بیشتر است و توریسم منطقه‌ای در این شرایط تحریمی می‌تواند به اقتصاد کشور کمک کند .
فرشچی عدم اجرایی شدن اقدام ملی را عدم حمایت از برنامه توسط سازمان و ذی‌نفعان دانست و افزود: هرچند در زمینه تدوین همه همکاری کردند اما ذی نفعان آن را به عنوان نقشه توسعه خود قرار ندادند ودر برنامه توسعه ششم برنامه اقدام ملی هر سه دریا قرار داده شده است و سعی داریم آن را دوباره مطرح کنیم .

http://www.Mazan-Online.ir/fa/News/48228/مدیریت-سواحل-متولی-ندارد--مهلت-به-شناگاه-های-زرد
بستن   چاپ