پیام مازند
لزوم احداث باغات کم آب بَر در مازندران
شنبه 27 مرداد 1397 - 12:02:56 PM
مهر
پیام مازند- عزیزالله شهیدی فر در اختتامیه جشنواره انجیر در گلوگاه با تاکید بر اینکه احداث باغات کم آب بر در دستور کار باغداران قرار گیرد افزود: برپایی جشنواره انجیر در گلوگاه با هدف توسعه کشت این محصول و شناساندن ظرفیت ها کار مهمی است و از ایده ها و دیدگاههای اجرایی و اقتصادی در این جشنواره باید استفاده شود.

وی گفت: برپایی غرفه ها و نمایشگاه و حضور فعال بانوان توانمند و صتدوق های زنان روستایی در جشنواره بیانگر دغدغه آنان در کسب و کار و توجه به اشتغال و اقتصاد است.

وی با اعلام اینکه استان مازندران به عنوان استان فعال و پویا در 75نوع محصول زراعی و باغی سرآمد است؛ یادآور شد: مازندران در 20 نوع محصول دارای رتبه برتر کشوری است و در دانه روغنی، برنج و مرکبات مقام اول کشور را دارا است.

این مسئول اظهار کرد: 50تا 90 درصد محصولات زراعی مازندران به سایر استان ارسال می شود اما همچنان از مشکلات عدیده رنج می بریم و این تلاش ها کافی نیست و باید اشتغال پایدار بخصوص در روستاهای بالادست ایجاد کنیم.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران افزود: از اشکورات تا هزارجریب استان مازندران و از غرب تا شرق این استان دارای استعدادهای فراوان هستیم.

شهیدی فر، وجود اراضی کم بازده و شیبدار را فاز جدیدی در استان برای توسعه دانست و گفت: این اراضی مستعد گیاهات دارویی، درختان سیاه ریشه و گل محمدی است و باید پروژه های مختلف گل و گیاه به عنوان کالای استراتژیک و سودآور مورد توجه باشد.

وی گفت: انجیر گلوگاه سرآمد استان است و این شهرستان دارای استعدادهای مختلف دام و طیور است و در دانه روغنی بیشترین تولید سال جاری را گلوگاه داشته و در گندم و میوه اثرگذار است و باید از این ظرفیت ها استفاده شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران بیان داشت: بحران آب و کم آبی جدی است و توسعه باغات کم آب بر مثل باغات انجیر باید مورد باغداران توجه باشد همچنین تولید گیاهان دارویی، زعفران، گل محمدی و گل گاوزبان که می تواند منبع خوبی برای درآمد باشد؛ باید در مناطقی که با بحران آب روبرو هستند؛ جدی گرفته شود.

شهیدی فر با اشاره به اینکه 250هکتار انجیر پراکنده و تک درخت در مازندران وحود دارد؛ گفت: به همت این جشنواره و تلاش متولیان و  بصورت متمرکز 40هکتار باغات متمرکز انجیر در گلوگاه ایجاد شده است.

وی افزود: وظیفه مندی ما مهم است و اکنون در محصولات گلخانه ای محدودیت نداریم و باید به این سمت حرکت کنیم و کشت گل و گیاه مورد توجه باشد و ارزش افزوده فراوان این محصولات می تواند در رشد اقتصادی تاثیرگذار بوده و صنعت فراوری ایجاد کند.

در این مراسم از دست اندرکاران برگزاری این جشنولره تجلیل و مقرر شد زمینه ای فراهم شود تا بانوان شالیکار مازندرانی در سراسر استان تجلیل شوند.


http://www.Mazan-Online.ir/fa/News/48498/لزوم-احداث-باغات-کم-آب-بَر-در-مازندران
بستن   چاپ