پیام مازند
جولان مدارس فوتبال غيرمجاز در مازندران/ دست کوتاه نظارت
سه شنبه 16 خرداد 1396 - 11:31:23 AM
ايرنا
مازن انلاين-  دريافت شهريه هاي بالا، نداشتن فضاي مناسب آموزشي و مربي با دانش، تعدد جذب نونهالان و نوجوانان در اين کلاس ها و گم شدن استعداديابي و برخي تخلف ريز و درشت ديگر در اين مدارس باعث شده تا وجود اين اماکن حتي دست اندرکاران ورزش استان را نيز نگران کرده است.
اگرچه درسال هاي اخير با فشاررسانه اي ، کارگروه نظارت بر فعاليت مدارس فوتبال همکاري اداره کل ورزش و جوانان و هيات فوتبال اين استان تشکيل شد، ولي قرار نگرفتن مدارس غيرمجاز زير چتر نظارتي نگراني ها نسبت به فعاليت غير فرهنگي در اين اماکن را دو چندان کرد.
يکي ازفعالان ورزش فوتبال در مازندران مي گويد : اکثرمدارس فوتبال در اين خطه شمال کشور فاقد مجوزند و نداشتن مجوزبه معناي گم شدن آموزش و فرهنگ سازي در اين اماکن است.
رضا رزمجو نبود مربي با دانش ، نداشتن فضاي مناسب براي تمرين ، جذب دانش آموز بيش از ظرفيت و امکانات در اختيار، ثبت نام فله اي نوآموز بدون توجه به داشتن استعداد، الويت درآمدزايي برآموزش و بروز برخي بداخلاقي ها را مهمترين مشکلات اين مدارس اعلام کرد.
وي افزود : نبود نظارت بر کارکرد اين مدارس موجب مي شود که دانش آموزان ما به دست افرادي سپرده شوند که نه تنها آشنايي با کار فوتبالي ندارند که از لحاظ فرهنگي نيز صلاحيت لازم براي آموزش به نوآموزان را هم ندارند.
وي دليل فعاليت قارچ گونه اين مدارس را سودهاي کلاني دانست که در اين کلاس هاي آموزشي نصيب مدرسان بي دانش و مديران اين مدارس مي شود .
رزمجومي گويد : طبق قانون هيات فوتبال استان ها و اداره کل ورزش و جوانان موظف به برخورد با مدارس غير مجاز هستند که اين نظارت ها اين روزها به دليل نداشتن امکانات در اين مراکز کمرنگ است.
وي اضافه کرد : در کشورهاي توسعه يافته مدارس فوتبال زير نظر باشگاه ها فعاليت دارند و ثبت نام از افراد نيز به صورت فله اي نبوده و مربيان باشگاه ها استعدادها را از کوچه پس کوچه ها شناسايي و تحت آموزش رايگان قرار مي دهند.
وي مدارس فوتبال فعلي در کشور را فله اي و فاقد هرگونه صلاحيت لازم براي شناسايي استعداد دانست و گفت که در اين مدارس بيشتر افرادي ثبت نام مي کنند که خانواده شان تمکن مالي دارند و با دادن پول و تطميع، فرزندان خود را به اين کلاس ها مي فرستند.
رزمجور معتقد است اين در حاليست که استعدادهاي اصلي فوتبال را نونهالان و نوجوانان کوچه پس کوچه ها تشکيل مي دهند که به دليل نداشتن تمکن مالي به مدارس فوتبال نمي روند و به صورت سنتي در اين رشته فعاليت دارند.
مديرعامل باشگاه استقلال ساري نبود نظارت، فعاليت مربيان فاقد تجربه و حتي کارت مربيگري و متوقف شدن کارکرد فرهنگي را در کنار فعاليت آموزشي فوتبالي مهمترين مشکل مدارس فوتبال فاقد مجوز مي داند.
محمد محمدي کيادهي علت اصلي گسترش قارچ گونه مدارس فوتبال را سودجويي بي حساب و کتابي دانست که در پي نبود نظارت بالادستي در اين مدارس از نوآموزان اخذ مي شود.
وي اضافه کرد : هم اکنون بيش از نيمي از مدارس فوتبال اين استان بدون مجوز فعاليت دارند و درآمدزايي اهداف اوليه براي اين مدارس است.
وي کم کاري هيات فوتبال را دليل اصلي رشد قارچي اين مدارس بدون مجوز درمازندران اعلام کرد و خواهان جمع آوري اين مدارس و واگذاري آن به باشگاه ها شد.
معاون ورزشي اداره کل ورزش و جوانان مازندران گفت که تمام مدارس مجاز اين استان تحت نظارت اداره کل و هيات فوتبال قرار دارند.
ابوالقاسم عباسي افزود : نظارت به صورت مستمر بر مدارس فوتبال مجاز در اين استان انجام مي شود و با متخلفان نيز برخورد مي شود.
وي در مورد مدارس غيرمجاز فوتبال در مازندران گفت که طبق دستورالعمل جديد وزارت ورزش و جوانان تمام مدارس فوتبال بايد از اداره کل و هيات فوتبال استاني مجوز دريافت کنند و در غير اين صورت اين مدارس پلمپ مي شود.
عباسي افزود : در چند سال اخير تعدادي از مدارس غيرمجاز فوتبال به دليل عدم تمديد پروانه فعاليت تعطيل شدند، ولي به نظر مي رسد همچنان تعدادي مدارس غير مجاز نيز وجودداشته باشد که نظارتي بر آنها نمي شود.
رئيس هيات فوتبال مازندران مي گويد : حدود نيمي از مدارس فوتبالي که با نام هاي مختلف و حتي باشگاه هاي بزرگ در اين استان فعاليت دارند، مجوز قانوني ازاين هيات و يا اداره کل ورزش و جوانان ندارند.
غلامرضا بهروان تعداد مدارس فوتبال غيرمجاز را در مازندران حدود 200 مدرسه اعلام کرد و گفت که برخي از اين مدارس شايد پروانه فعاليت داشته باشند ، ولي زمان نياز به تمديد دارند که با عدم مراجعه براي تمديد پروانه به معناي فعاليت غيرمجاز است.
وي مهمترين معضل مدارس فوتبال غيرمجاز را نبود نظارت بر فعاليتشان از سوي دستگاه هاي مرتبط از جمله هيات فوتبال اعلام کرد.
وي نداشتن کارکرد فرهنگي ، فعاليت مربيان فاقد مهارت و حتي کارت مربيگري، شهريه هاي نامتعارف و ساير معضلات اجتماعي را از مشکلات مدارس فوتبال غيرمجاز برشمرد.
رئيس سابق سازمان ليگ فوتبال ايران معتقد است که امروز مدارس فوتبال وظايف باشگاه ها را به صورت نيم بند انجام مي دهند و اين کارکرد نمي تواند براي استعداديابي که هدف اصلي باشگاه هاي ورزشي فوتبالي است را به درستي ايفاء کند.
بهروان دليل اصلي کمرنگ بودن استعداديابي در مدارس فوتبال را جذب فله اي نونهالان و نوجوانان در اين مدارس و شهريه محوري آن اعلام کرد و گفت که اين در حالي است که باشگاه ها با شناسايي استعدادهاي فوتبالي افرادي را جذب مي کنند که بتوانند به صورت حرفه اي به درد فوتبال بخورند.
رئيس هيات فوتبال مازندران معتقد است بايد باشگاه هاي فوتبال در حوزه استعداد يابي و آموزش فوتبالي وارد کارزار شوند تا اين کار از دست مدارس بي نام و نشان و فاقد مهارت خارج شود.

http://www.Mazan-Online.ir/fa/News/5000/جولان-مدارس-فوتبال-غيرمجاز-در-مازندران--دست-کوتاه-نظارت
بستن   چاپ