پیام مازند
اصلاح و نوسازی 900 هزار هکتار باغ بر اساس برنامه ششم/ لزوم ایجاد کمیته های فنی مشترک بین دانشگاه، موسسه‌ تحقیقات و اجرا
چهارشنبه 14 شهریور 1397 - 10:58:42 AM
ایسنا

پیام مازند- شکراله حاجی وند در دومین سمپوزیوم ملی میوه های ریز در دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری با اشاره به اینکه سطح زیرکشت در محصولات باغی از سال 78 از 2 میلیون و 352 هزار هکتار به 2 میلیون و 866 هزار هکتار در سال 95 رسیده بود که این میزان در سال 96 به 2.9 میلیون هکتار ارتقا یافت.

وی افزود: تولیدات محصولات باغی روند صعودی به خود گرفته است و از 12 میلیون و 492 هزار تن به 21 میلیون تن در سال 95 و در سال 96 به 22 میلیون تن محصلات سردرختی رسیده است.

مدیرکل میوه های سردسیری و ریز وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه محصولات دیم بیش از دو برابر شده است، تصریح کرد: تولیدات آبی از 11 میلیون به 19 میلیون تن در سال 95 رسیده بد و این امر در سال 96 رشد بیشتری داشته است.

حاجی‌وند با بیان اینکه در حوزه میوه های سردسیری بیشترین سطح زیرکشت و تولید مربوط به محصولات سردسیری و خشک این حوزه است، گفت: صادرات این محصول‌ها به عنوان یکی از کلیدی ترین محورها در تولید به آن توجه می شود تا کمتر به نفت و اقتصاد ناشی از آن وابسته باشیم.

وی با اشاره به اینکه در سال 96 انواع محصولات باغی با ارزش بیش از 2 میلیارد و 832 میلیون دلار به کشورهای دیگر صادر شد، اظهار کرد: 40 درصد پسته، 12 درصد زعفران، 9 درصد سیب و 9 درصد خرما و 5 درصد انگور از مهم‌ترین محصولات صادر شده به کشورهای خارجی بوده است.

مدیرکل میوه های سردسیری و ریز وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه برنامه ها و طرح های مهمی بر اساس برنامه ششم تدوین شده اما یکی از مهم ترین برنامه ها، توسعه باغ های دیم و گیاهان دارویی در اراضی کم بازده است، افزود: بر اساس برنامه ششم باید 500 هزار هکتار باغ دیم و گیاهان دارویی ایجاد شود اما به نظر می‌رسد این میزان به 100 هزار هکتار برسد.

حاجی‌وند با اشاره به اینکه اصلاح باغ های فرسوده به دلیل مشتری مداری و صادارت آنها در دستور کار قرار دارد، خاطرنشان کرد: بسیاری از ارقام باغات درجه سه و دو در کشور نیاز به اصلاح و نوسازی دارند.

وی با اشاره به اینکه طرح تولید نهال و احداث چندین باغ مادری نیز در دستور کار قرار دارد، گفت: اصلاح و نوسازی 900 هزار هکتار باغ در برنامه ششم دیده شده است.

مدیرکل میوه های سردسیری و ریز وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه انگور و توت فرنگی در میوه های ریز در کشور از اهمیت بالایی قرار دارد، تصریح کرد: 3.4 میلیون تن انگور در کشور تولید می شود و تغییر اقلیم و برخی شرایط دیگر این تولید را تحت تاثیر قرار می دهد.

حاجی وند با اشاره به سیاست های معاونت باغبانی وزارت جهاد کشاورزی، اظهار کرد: حمایت از افزایش تولید محوصلات باغی، توسعه باغات و گیاهان دارویی دیم، افزایش تولید محیط های گلخانه ای در دستور کار قرار دارد.

وی با بیان اینکه یکسان سازی و همسو کردن طرح های تحقیقاتی و مطالعاتی دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی در راستای حل مشکلات این بخش نیز باید در دستور کار قرار بگیرد، گفت: ایجاد کمیته های فنی مشترک بین دانشگاه، تحقیقات و اجرا برای گروه های میوه های دانه ریز به منظور هم افزایی بیشتر، پهنه‌بندی مناطق مختلف برای میوه های دانه ریز متناسب با ارقام متفاوت، بهینه سازی روش های تکثیر به منظور جلوگیری از انتشار آلودگی های احتمالی نهال از سیاست های معاون باغبانی زارت کشاورزی است.

مدیرکل میوه‌های سردسیری و ریز وزارت جهاد کشاورزی افزود: هرس علمی و اصولی جهت افزایش خواص کمی و کیفی محصول، شناسایی و ارائه راهکار اجرایی برای آفات و بیماری های نوظهور مانند پیرس، اسکا، برداشت مکانیزه و مسائل پس از برداشت در راستای کاهش ضایعات، ایجاد بارگاه‌های بهداشتی و فنی به ویژه برای انگور و زرشک و اقدام عملی در راستای مدیریت منابع آبی با توجه به تغییر اقلیم و کاهش بارش مانند گرمازدگی، کم آبیاری، آبیاری زیرسطحی، معرفی ارقام متحمل یا مقاوم به کم آبی باید صورت بگیرد نیز در دستور کار قرار دارد.

حاجی‌وند با اشاره به اینکه بیش از 140 رقم در موسسات تحقیقات علوم باغبانی تولید و برای تکثیر در در اختیار متقاضیان قرار می گیرد، گفت: در برخی از محصولات حدود 400 هزارتن ضایعات داریم و اگر به تبدیل آن اقدام کنیم از لحاظ اقتصادی نتیجه مطلوبی به دست می آید.


http://www.Mazan-Online.ir/fa/News/53273/اصلاح-و-نوسازی-900-هزار-هکتار-باغ-بر-اساس-برنامه-ششم--لزوم-ایجاد-کمیته-های-فنی-مشترک-بین-دانشگاه،-موسسه‌-تحقیقات-و-اجرا
بستن   چاپ