پیام مازند
صداي چکمه ويلاسازان در مناطق ييلاقي شرق مازندران
چهارشنبه 4 مرداد 1396 - 10:56:14 AM
ايرنا
مازن انلاين- براي شنيدن صداي چمکه ويلاسازان در اين مناطق تنها کافيست جاده جنگلي گلوگاه - توسکاچشمه را با چشم نوازي جنگل زيباي مسير براي رسيدن به منطقه هزارجريب پشت سر گذاشت و به انتهاي محدوده جنگلي رسيد ، جائي که خودرو بر شانه کوه سوار مي شود تا چشم اندازي از زيبائي هاي بي بديل بهشت زميني را به نظاره در بياورد.
ويلاسازي ، درست از بيخ گوش جنگل در روستاي ` نيالا ` آغاز مي شود ، روستائي که به گفته ساکنان بومي سالهاست در محاصره ويلاهاي ساخته شده توسط افراد غيربومي و ناشناس بلعيده شده است .
نيالا ، روستائي در حدود 25 کيلومتري جنوب شهر گلوگاه است که نه تنها مورد هجوم ويلاسازان قرار گرفته ، بلکه ساختمان هائي در چهار تا پنج طبقه نيز در حواشي آن ساخته شده است .
** ضعف هاي قانوني
اگر چه گذر از جاده غير رسمي گلوگاه - دامغان ، چراغ هوس هر تازه واردي را براي تصاحب قطعه اي از زمين هاي بکر و بهشتي منطقه کوهستاني هزارجريب بزرگ روشن مي کند ، اما دوستداران طبيعت و محيط زيست خلاء قانوني دربرخورد با ويلاسازان ، دلخوشي متوليان روستايي به اندک درآمد حاصل از اين ويلاسازي ها درکنار سکوت متوليان روستايي را مسبب رونق ويلاسازي در اين مناطق بکر مي دانند.
مسئولان محلي هم دليل هجوم ويلاسازان به مناطق بکر و دست نخورده هزار جريب را ارزاني زمين ، داشتن چشم انداز و جاذبه طبيعي و سکوت متوليات روستايي براي الزام ويلاسازان به رعايت هويت روستايي درساخت و سازها مي دانند.
دهيار روستاي نيالا ، جائي که اهالي آن از پيشي گرفتن جمعيت غيربومي از بوميان به عنوان مهم ترين مشکل خود ياد مي کنند گفت که ويلا سازي در اين روستا از حدود يک دهه پيش آغاز شد و در همان سال ها هم مثل قارچ ويلا در محدوده روستا و خارج از آن روئيد.
هادي باقري افزود : ويلا سازان با ساخت و ساز چهار تا پنج طبقه ، هويت روستايي اين منطقه را از بين بردند و به دليل داشتن مجوز ساخت ، ما به عنوان متوليان روستا توان بر خورد با آنها را نداشتيم و نداريم .
وي ادامه داد : بيشتر افرادي که در اين روستا و حواشي آن ويلا ساختند ، افراد غير بومي هستند و اين منطقه را به خاطر داشتن چشم انداز زيباي طبيعي ، عرصه تاخت و تاز و بورس بازي مسکن قرار دادند.
باقري گفت که اين افراد با ورودشان علاوه بر از بين بردن هويت روستا ، قيمت زمين را در اين روستا و روستاهاي اطراف تا 10 برابر افزايش دادند به طوري که قيمت هر متر مربع زمين در اين روستا بيش از يک ميليون و 500 هزار ريال رسيد که براي فروش وسوسه کننده است .
وي افزود : گران شدن زمين در روستا باعث مي شود تا روستائيان به بهانه خشکسالي زمين کشاورزي خود را به اين افراد بفروشند و هر روز بر تعدادشان در روستاها افزوده شود.
دهيار روستاي نيالا قيمت هر متر مربع مسکن نوساز ويلاسازان در اين روستا را 12 تا 13 ميليون ريال اعلام کرد.
** مسخ هويت روستائي
مسئول دفتر نمايندگي بنياد مسکن انقلاب اسلامي شهرستان گلوگاه هم گفت که هجوم ويلاسازان به مناطق هزار جريب در شرق مازندران به خصوص شهرستان گلوگاه و بهشهر هويت روستاها را از بين برده است .
علي بابايي افزود : نمونه ويلاسازي در روستاي نيالا در جنوب گلوگاه است که در يک دهه اخير تعدادشان از مسکن روستاييان نيز بيشتر شده و بهترين اراضي روستايي با چشم انداز مناسب را اين گروه در اختيار گرفتند.
وي ادامه داد : در شرايط فعلي هويت روستائي نيالا با هجوم اين ويلاسازان از بين رفته و تاکنون هيچ دستگاهي نتوانست جلوي ساخت و ساز اين افراد را بگيرد.
بابايي دليل برخورد نشدن با ويلاسازان را دريافت مجوز قانوني از دستگاه هاي مرتبط دانست .
مسئول دفتر نمايندگي بنياد مسکن گلوگاه با اين وصف گفت که در چند سال اخير اين نهاد با همکاري دادستان عمومي و انقلاب شهرستان نسبت به تخريب چهار تا پنج دستگاه ويلاي غيرمجاز اقدام کرده، ولي اکثر ويلاسازان داراي مجوز ساخت هستند که نمي توان با آنها برخورد کرد.
** زخم قانوني قديمي
فرماندار شهرستان گلوگاه هم گفت که ويلاسازي در روستاي نيالا و برخي ديگر از روستاهاي زيباي شرق مازندران با مجوز قانوني دستگاههاي متولي حداقل از يک دهه قبل شروع شد.
محمد تباکي افزود : در شرايط فعلي نمي توان با ويلاهايي که مجوز قانوني دارند، برخورد کرد و اين مجوزها نبايد پيش از اين براي ويلاسازي صادر مي شد.
وي ادامه داد : هم اکنون هويت برخي روستاهاي شرق مازندران از جمله روستاي نيالا با 450 خانوار روستايي از بين رفته وديگر نمي تواند نسخه جديدي براي آن پيچيد.
** تعريف امکانات گردشگري
فرماندار گلوگاه معتقد است بايد طرح گردشگري براي روستاها تعريف کرد و مطابق با اين طرح نيز مجوز ساخت و ساز براي اقامتگاه هاي توريستي در روستاهاي داراي جاذبه طبيعي صادر شود.
تباکي اظهار داشت : در دولت يازدهم براي جلوگيري از ساخت و ساز بي رويه در روستاهاي داراي جاذبه طبيعي براي جذب گردشگر ، طرح گردشگري براي اين روستاها تعريف شد و از ويلاسازي در اين مناطق نيز جلوگيري مي شود.
وي افزود : براي ساخت اقامتگاه براي گردشگران در روستاهاي داراي طرح گردشگري يک ميليارد ريال تسهيلات ارزان قيمت نيز پرداخت مي شود ، ولي به دليل رونق ويلاسازي تاکنون سرمايه گذاران از طرح گردشگري استقبال نکردند.
شرق مازندران شامل شهرستان هاي نکاء ، گلوگاه و بهشهر است .
براساس آمار افزون بر 60 درصد از جمعيت اين شهرستان ها در روستائي سکونت دارند که از ميانگين جمعيت روستائي مازندران بيشتر است.
اکنون اين نگراني وجود دارد که بخشي از مناطق روستائي اين شهرستان ها در ييلاقات با رونق ويلاسازي و تصاحب زمين هاي روستائيان توسط افراد سودجو در آينده اي نه چندان دور به لحاظ جمعيت به شهر ارتقاء يافته و کسب و کار روستائي از بين برود.

http://www.Mazan-Online.ir/fa/News/5454/صداي-چکمه-ويلاسازان-در-مناطق-ييلاقي-شرق-مازندران
بستن   چاپ