پیام مازند
مدیریت زنان از شایسته سالاری تا اشغال مناصب مردانه!
یکشنبه 25 شهریور 1397 - 1:52:01 PM
ایسنا

پیام مازند- زهرا محمودی  با اشاره به اینکه بانوان توانایی اداره یک شهرستان را دارند،اظهار کرد: تجربه های موفق زنان در سمت فرمانداری استان هایی که با مشکلات و مسائل حیاتی و چالشی که مدیریت را مشکل تر می سازد، می تواند نمونه بسیار خوبی از توانمندی زنان برای مدیریت در مقام فرماندار باشد.

وی با بیان اینکه در کشور ما زنان درعرصه وزارت و معاونت رئیس جمهور مدیریت موفقی را داشته اند، تصریح کرد: اگر ملاک انتخاب شایسته سالاری باشد و  بانوی منتخب دارای ظرفیت های مدیریتی،تجربه کاری موفق و کارنامه خوب ،می تواند حضور توانمند و شایسته ای  در این حوزه داشته باشد.

وی افزود: تجربه های فرمانداری زنان در استان هایی مانند سیستان و بلوچستان و گلستان نشان می دهد فرمانداران انتخاب شده ضمن اینکه از تحصیلات عالیه برخوردار هستند، سابقه خدمت یا فرمانداری و بخشداری را داشته اند.

رئیس کارگروه بانوان اتاق فکر توسعه و تعالی مازندران با اشاره به حیا زن ایرانی و جایگاه آن در فرمانداری اظهار کرد: حیا ازجمله فضائل انسانی برای هر دو جنس زن و مرد و به معنی خودداری از انجام کارهای ناشایست به دلیل ترس از سرزنش و مجازات است که رعایت این خصیصه آثار ارزشمندی همچون استحکام روابط جمعی و خانوادگی را به دنبال دارد.

وی با اشاره به سخنان امام صادق (ع) حیا را بر دو قسم حیای عقل و حیای جهل دانست و افزود: حیای عقل  انسان را از گفتن و ارتکاب خلاف باز می دارد و حیای جهل مانع از تکامل بشریت انسان می شود که براین اساس یک مدیر با حیا باید از بیان و ارتکاب اعمال خلافی چون نقض مرزهای اخلاقی  و قوانین و مقررات حاکم برجامعه خودداری کند.

محمودی در ادامه با بیان اینکه مدیریت نه در عنوان بلکه در رفتارها و عملکرد یک فرد بروز پیدا می کند،تصریح کرد: یک مدیر باید مطابق با شرع،اخلاقیات و قوانین جامعه رفتاری شایسته داشته باشد و عملکردش متناسب با مقام و موقعیتش باشد.

رئیس کارگروه بانوان اتاق فکر توسعه و تعالی مازندران افزود: استفاده مناسب از تمام منابع و سرمایه های یک کشور به عنوان یک اصل مهم در پیشرفت و توسعه آن کشور محسوب می شود.

وی در ادامه با بیان اینکه حضور زنان درعرصه های مختلف از جمله عرصه سیاسی  به عنوان نیرویی که نیمی از سرمایه انسانی هر کشور را تشکیل می دهد،می تواند مسیر توسعه پایدار را برای کشورمان هموار سازد،اظهار کرد: ایجاد تعادل میان نقش زنان در خانواده که بسیار مهم بوده و نقش آنان در جامعه کار ساده ای نیست،اما می توان با وضع مقررات و ایجاد امکانات حمایتی و همین طور فرهنگ سازی در جهت حمایت های بیشتر همسران از زنان، تا حدی این مسیر را هموار ساخت.

محمودی در پایان با اشاره به اینکه بر اساس تحقیقات هر مقدار زنان بیشتر وارد عرصه های اجتماعی شوند به همان نسبت کمتر به بحران های هویت، افسردگی و بی اعتمادی نسبت به قوانین حاکم بر جامعه مبتلا خواهند شد ، خاطرنشان کرد:پیش فرض های منفی که انتصاب زنان و یا تقاضای آنان برای بودن در پست های مدیریتی « اشغال مناصب مردان» است  را باید کنار گذاشت، چون امروزه این جامعه به تخصص ،ابتکار عمل و ویژگی های مثبت مدیریت زنانه نیازمند است.


http://www.Mazan-Online.ir/fa/News/56883/مدیریت-زنان-از-شایسته-سالاری-تا-اشغال-مناصب-مردانه!
بستن   چاپ