پیام مازند
فرا رسیدن سال جدید تحصیلی مبارک اما...
حکایت تلخ "درس خواندن" و "کمر شکستن"
یکشنبه 1 مهر 1397 - 9:19:33 AM
ایسنا
پیام مازند - سال جدید تحصیلی آغاز شده است اما به نظر می رسد کمر بسیاری از خانواده‌ها نسبت به خرید لوازم التحریر، کتاب، تهیه لباس فرم مطابق با خواسته مدرسه مدنظر، لوازم نوشت افزار و غیره خم شده و مشکلات فراوانی برای آنها به وجود آورده است.
سال تحصیلی جدید از امروز با حضور تمامی دانش آموزان سراسر کشور در مدارس، آغاز شده است، سالی پرفراز و نشیب برای دانش آموزان و خانواده‌ها.
پرفراز و نشیب برای دانش آموزان از آن جهت که باید درس بخوانند و در این میان عده‌ای موفق و سربلند می شوند و عده‌ای دیگر مایوس، اما در این میان این فراز و نشیب برای خانواده‌ها پررنگ‌تر خواهد بود، چرا که آماده کردن لوازم و شرایط برای تحصیل فرزندان در شرایط کنونی به دشواری صورت می‌گیرد.
سال جدید تحصیلی آغاز شده است اما به نظر می رسد کمر بسیاری از خانواده‌ها نسبت به خرید لوازم التحریر، کتاب، تهیه لباس فرم مطابق با خواسته مدرسه مدنظر، لوازم نوشت افزار و غیره خم شده و مشکلات فراوانی برای آنها به وجود آورده است.
شاید در گذشته اگر از خانواده‌ای می‌پرسیدید درس بهتر است یا علم پاسخ به اینگونه بود که علم انسان را به ثروت می کشاند اما امروز با پرسش این سوال، حتی تفکر در این زمینه نیز به سختی صورت می گیرد و بسیاری از خانواده‌ها معتقدند که در حال حاضر باید ثروت داشت تا بتوانید درس بخوانید.
  بسیاری از خانواده‌های مازندرانی در فراهم کردن شرایط مورد نیاز تحصیل فرزندانشان با مشکل رو به رو شده بودند و برخی نیز همچنان با این مشکلات دست و پنجه نرم می کنند، سال جدید تحصیلی برای دانش آموزان فرارسید و تب و تاب بازار کتاب، دفتر و قلم در روزهای گذشته داغ بود، اما آنچه امسال با آن مواجه بودیم کمبود دفتر در فروشگاه‌های عرضه لوازم التحریر، تفاوت قیمت کتاب در برخی کتابفروشی های استان و همچنین دریافت وجه شهریه مدارس دولتی است که حکایت از خود سرانگی مدارس دولتی در مازندران دارد که با ورود به مدارس مختلف با آن مواجه شده ایم.
درخواست 200 هزارتومان شهریه توسط مدرسه دولتی!
معصومه بابایی یکی از والدین دانش آموز پایه هفتم با گلایه از وضعیت نامناسب به وجود آمده می گوید: برای ثبت نام فرزندم به مدرسه دولتی مراجعه کردم اما از من درخواست 200 هزار تومان هزینه شهریه برای رنگ آمیزی مدرسه و تعمیر کلاس کردند و معتقد بودند بودجه مدرسه کفاف هزینه‌های جاری مدرسه را نمی‌دهد.
وی تصریح کرد: به نشانه اعتراض به مدیر مدرسه گفتم که بسیاری از خانواده‌ها توان پرداخت شهریه را ندارند و به همین دلیل است که مدرسه دولتی را انتخاب می کنند که مدیر مدرسه در پاسخ گفت«برای خانواده هایی که بی بضاعت و کم بضاعت هستند شرایطی ویژه در نظر می گیریم و از آنها شهریه دریافت نکرده اما سایر خانواده ها باید هزینه پرداخت کنند.»
تعیین مهلت "تسویه حساب" در مدرسه دولتی!
بابایی افزود: از آنجا که توان مالی مناسبی نداشتم و همسرم نیز کارگر است، تنها مبلغ 50 هزار تومان پرداخت و دخترم را ثبت نام کردم اما برایم تعیین کردند که تا پایان آذرماه با آنها تسویه کنم.
وی خاطرنشان کرد: آیا قانونی برای دریافت وجه مدرسه دولتی وجود دارد و اگر این قانون هست چرا نظارتی بر مدارس صورت نمی گیرد که خانواده‌ها درگیر شهریه مدرسه دولتی نشوند.
این مادر دانش آموز پایه هفتم، در بخش دیگری از سخنان خود به قیمت کتاب اشاره و خاطرنشان کرد: از آنجایی که کتاب های پایه هفتم در مدارس توزیع نمی‌شود به کتابفروشی‌های سطح شهر مراجعه کردیم که در هفته اول کتاب فروشی های مرکز شهر کتاب های خود را به اتمام رساندند، زمانی که برای خرید کتاب مراجعه کردیم گفتند هزینه کتاب پایه هفتم 45 هزار تومان است اما فعلا تمام شده و سهمیه برای دریافت و توزیع مجدد آن نداریم و شما باید به کتاب فروشی های حاشیه شهر مراجعه کنید.
بابایی افزود: به سختی در یکی از کتابفروشی‌ها، کتاب پایه هفتم را یافتیم اما توزیع کننده به جای مبلغ 45 هزار تومان، 47 هزارتومان طلب کرد و دلیل اصلی آن را منگنه کردن آنها دانست اما نکته جالب اینجا است که در زمان پرداخت هزینه، به جای 47 هزار تومان، مبلغ 49 هزار تومان را درخواست کرد که من اعتراض کردم.
وی تصریح کرد: نکته عجیب آنجا است که برای من سه برگ برچسب کوچک بدون اینکه درخواست کنم گذاشت و این موضوع را اجباری دانست، سوال اینجا است که چه نهادی باید بر کتابفروشی‌ها نظارت کند.
  بابایی خاطرنشان کرد:همه اینها در حالی است که قیمت کتاب نگارش درج شده در پشت جلد پایه هفتم1700، قرآن 2450 تومان، پیام های آسمان 2500، فارسی 2900، عربی 2800، ریاضی 3700، تفکر و سبک زندگی 4300، فرهنگ و هنر 3500، کار و فناوری 4400، مطالعات اجتماعی 5400، علوم تجربی 3600، انگلیسی کتاب دانش آموز 2300، انگلیسی کتاب کار 1600 تومان و تفکر به سبک زندگی ویژه دختران 750 تومان است که قیمت تمام شده کتاب پایه هفتم بر این اساس باید 41 هزار و 900 می بود اما نرخ اعلام شده در کتابفروشی‌ها 45 هزارتومان است که این میزان با شرایط گفته شده به 49 هزار تومان رسید.
دریافت وجه اختیاری یا اجباری؟!
یکی از مدیران مدرسه مقطع متوسطه اول شهرستان قائمشهر که راضی به انتشار نام خود نشد، گفت: بودجه اختصاص داده شده برای مدرسه کفاف هزینه‌های جاری مدرسه را نمی‌دهد و مجبوریم برای تأمین این هزینه‌ها و تعمیرات مدرسه به ویژه مدارسی که از بافت فرسوده‌ای برخوردار هستند از خانواده‌ها طلب وجه کنیم.
وی افزود: خانواده ها اجبار به پرداخت وجه نیستند اما دریافت هزینه را به عنوان یک آیتم در ثبت نام در نظر گرفته ایم.
این مدیر مدرسه قائمشهری افزود: با توجه به اینکه مدرسه نیاز به تعمیرات و تعویض برخی نیمکت ها و همچنین رنگ آمیزی، آب،برق و سایر هزینه هایی که مربوط به دانش آموزان می شود، داشته نیازمند بودجه بیشتری هستیم و مجبوریم ناکافی بودن آن را از طریق خانواده ها جبران کنیم.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا دریافت وجه کار غیرقانونی در مدارس دولتی تلقی نمی‌شود، گفت: به مدیران مدارس هم ابلاغ می‌کنند که دریافت وجه مجاز نیست اما در جلسات اختصاصی که در آموزش و پرورش برگزار می‌ شود، مشارکت خانواده‌ها را در قالب برگه های هدیه به مدرسه و کمک به مدرسه اعلام می‌کنند و از آنجایی که ما در طول سال ممکن است دسترسی به خانواده‌ها نداشته باشیم در هنگام ثبت نام این التزام را برای خانواده‌ها ایجاد کرده ایم.
این مدیر مدرسه همچنین در پاسخ به این سوال که دریافت وجه در هنگام ثبت نام برای خانواده‌ها حکم اجباری پیدا می‌کند و اختیاری نیست، خاطرنشان کرد: راهی جز این برای تأمین هزینه های مدرسه نداریم و برای اینکه امکانات رفاهی بیشتری برای دانش آموزان مدرسه دولتی فراهم کنیم مجبور به دریافت وجه از خانواده هستیم.
با متخلفان حوزه توزیع کتاب برخورد می شود
در همین راستا حسین اصغر زاده مدیریت نظارت و بازرسی سازمان صنعت, معدن و تجارت مازندران نیز گفت: از پانزدهم شهریور نظارت بر عرضه کالاها، کتاب های دانش آموزان و اقلام مورد نیاز آنها در دستور کار قرار دارد.
وی تصریح کرد: بازرسی به منظور نظارت بر توزیع، قیمت و عوامل دیگر مربوط به کالاها و خدمات در چارچوب سیاست ها،خط مشی ها و دستورالعمل ها انجام می شود.
مدیر نظارت و بازرسی سازمان صنعت و معدن و تجارت مازندران با اشاره به اینکه این بازرسی از 15 شهریور تا 20 مهر ادامه خواهد داشت، تصریح کرد: اگر تخلفاتی در حوزه توزیع وجود داشته باشد با آنها برخورد قانونی می شود.
اصغر زاده افزود: پس از بازرسی، شناسایی و تشکیل پرونده برای واحدهای متخلف انجام و فرد متخلف به مراجع قانونی جهت رسیدگی پرونده اعزام خواهد شد.
کتاب را بر اساس قیمت پشت جلد بخرید
عسگری نیکزاد مدیر کل آموزش و پرورش استان مازندران نیز به نرخ گذاری های مصوب و الزام آن توسط کتاب فروشی ها تأکید کرد و گفت: کتابفروشی ها موظف هستند با نرخ های تعیین شده اقدام به فروش کتاب کنند و افزایش هر وجهی بیشتر از میزان اعلام شده قابل پیگیری است.
وی همچنین در مورد دریافت وجه مدارس دولتی از خانواده‌ها، خاطرنشان کرد: دریافت هرگونه وجه از سوی مدارس دولتی و از خانواده ها غیر مجاز است.
فقط حق بیمه و سرانه کتاب ولاغیر
مدیرکل آموزش و پرورش مازندران تصریح کرد: تنها حق بیمه و سرانه کتاب باید از والدین دریافت شود در غیر این صورت مدارس حق هیچگونه دریافته وجهی را از والدین ندارند.
نیکزاد تاکید کرد: ثبت نام در مدارس دولتی باید به صورت رایگان انجام شود و در صورت بروز تخلف پیگیری می‌شود.


http://www.Mazan-Online.ir/fa/News/58281/حکایت-تلخ-"درس-خواندن"-و-"کمر-شکستن"
بستن   چاپ