پیام مازند
پرورش زالو به بخش کشاورزی مازندران اضافه شد
شنبه 7 مهر 1397 - 18:11:54
پیام مازند - ساری- سرپرست معاونت آبزی پروری شیلات مازندران از صدور چهار فقره پروانه تکثیر و پرورش زالو با ظرفیت 800 هزار قطعه در استان خبر داد.
عسکری منعمی امیری روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه مزارع پرورش زالو در شهرستان های نوشهر، محمودآباد، بابل و بهشهر است، افزود: شیلات در حمایت از پرورش دهندگان زالو تسهیلات پرداخت کرده است.
وی با بیان اینکه با راه اندازی مراکز پرورش زالو حدود 20نفر به صورت مستقیم مشغول به کار می شوند، اظهار داشت: زالو مصرف خوراکی ندارد اما خاصیت بالای درمانی آن در طب سنتی و تولید فرآورده های چون انواع پماد و دارو به ارزش ان افزوده است.
منعمی امیری گفت: امروزه پرورش زالو و تولید آن به صنعتی درآمدزا، پایدار و سودآور تبدیل شده است.
متخصصان طب سنتی معتقدند که زالو درمانی نوعی روش خونگیری از بدن است که اثرات مثبت و درمانی زیادی را به همراه دارد.
حدود 100ماده در بزاق زالو وجود دارد که هیرودین به عنوان ماده ضد انعقاد خون از آن جمله است که لخته های خون را تجزیه می کند و در نتیجه استفاده از زالو در نقاط با لخته خون کمک کننده است.
زالو در درمان آمبولی ها( انسداد شریان "سرخرگ" به وسیله یک جسم متحرک که به طور معمول یک لخته خون است) و ترومبوز (لخته خونی)عروق بدن و برای بهبود عضو پیوندی به ویژه پوست مفید است.
قرار دادن زالو در ناحیه عضو پیوندی، باعث افزایش خون رسانی به آن منطقه و تسریع در بهبود عضو می شود.
زالو در استان های شمالی به ویژه در اراضی شالیزاری استان مازندران در زمان شخم و شیار و نشا کاری به وفور مشاهده می شود.
مازندران 230 هزار هکتار زمین شالیزاری دارد.
**صدور 48فقره مجوز جدید آبزی پروری در مازندران
سرپرست معاونت آبزی پروری شیلات مازندران در ادامه این گفت وگو با بیان اینکه امسال 48 فقره مجوز آبزی‌پروری با ظرفیت یک‌هزار و 303 تن صادر شده است، بیان داشت: در حال حاضر 10 مزرعه پرورش ماهی با ظرفیت تولید 800 تن ماهی در قفس، 80 تن ماهیان سردآبی، 191 تن گوشت ماهیان خاویاری و 455 کیلوگرم خاویار در استان در حال احداث است.
منعمی امیری با اشاره به اینکه تا پایان شهریورماه امسال 500 تن گوشت ماهیان خاویاری و 600 کیلوگرم خاویار پرورشی در استان استحصال شد، ادامه داد: در این مدت 60 میلیون قطعه بچه ماهی سفید و 400 قطعه بچه ماهی خاویاری برای بازسازی ذخایر آبزیان دریای خزر در رودخانه‌های استان رهاسازی شد.
بر اساس آمار شیلات مازندران تعداد مراکز آبزی پروری استان سه هزار و 400 واحد است که سال گذشته 75 هزار تن انواع آبزی همچون ماهی سردآبی، گرم آبی و خاویار در این مراکز تولید شد.
بیش از 6 هزار و 500 نفر به صورت مستقیم و غیر مستقیم در زمینه آبزی پروری در استان فعالیت دارند و پیش بینی شده است که امسال میزان تولید آبزی استان مازندران به 80 هزار تن برسد.
6990/1899

http://www.Mazan-Online.ir/fa/News/58726/پرورش-زالو-به-بخش-کشاورزی-مازندران-اضافه-شد
بستن   چاپ