پیام مازند
فریدون فروغی؛ خواننده‌ای که 17 سال پیش دِق کرد و مُرد!
يکشنبه 15 مهر 1397 - 12:11:24
پیام مازند - فریدون فروغی متولد 9 بهمن 1329 آهنگساز، نوازنده و خواننده ایرانی بود. وی در روز جمعه، سیزدهم مهر ماه 1380 در منزلش در تهران‌پارس به دلیل سکته قلبی در سن 50 سالگی درگذشت.فریدون را فراموشی و خاموشی کشت
آهنگ های فریدون فروغی
فریدون فروغی، خواننده‌ای که 20 سال اجازه فعالیت نیافت، 17 سال پیش در 13 مهر 1380 درگذشت. با این‌حال قطعات معروفی چون «تنگنا»، «یار دبستانی»، «قوزک پا»، «غم تنهایی» و ... که او خواند، یاد و خاطره‌اش را زنده نگهداشته است. هفدهمین سالگرد درگذشت فریدون فروغی، آهنگساز، نوازنده و خواننده ایرانی است که اگرچه فرصت چندانی برای کار کردن پیدا نکرد، اما همان قطعات اندکی را که خواند، جاودانه شدند.
فریدون فروغی، در 9 بهمن سال 1329 در محله سلسبیل تهران به دنیا آمد. در اواخر دهه 40 خورشیدی، او که هنرمندی خودآموخته بود، پا به عرصه اجرای زنده موسیقی (سبک راک) گذاشت. در سال 1350، با خواندن دو قطعه برای فیلم «آدمک» به شهرت رسید. سه سال بعد، نخستین آلبومش را با نام «زندون دل» منتشر کرد. دومین آلبومش را با نام «یاران» در سال 1354 به بازار عرضه کرد و در همین سال به علت اجرای ترانه «سال قحطی» از طرف حکومت پهلوی به مدت دو سال از فعالیت منع شد.

فریدون فروغی
درسال 1356، پس از اعلام فضای باز سیاسی، فروغی بعد از دو سال ممنوعیت کاری، سومین آلبوم خود را با نام «سال قحطی» به بازار عرضه کرد. با اوج‌گیری انقلاب درسال 1357، فروغی با انتشار آلبوم «بت‌شکن» با حرکت مردم همراهی کرد. او بعد از پیروزی انقلاب، در ایران ماند و چند کنسرت اجرا کرد و آثار تازه‌اش را در آلبوم «فریدون فروغی در آغازی نو» جای داد.

فریدون فروغی
درسال 1359، فروغی ترانه «یار دبستانی» را برای فیلم «از فریاد تا ترور» خواند که با مخالفت مسوولان، از تیتراژ فیلم حذف شد و جمشید جم آن را تکرار کرد؛ این سرآغاز ممنوعیت فعالیت این خواننده در پس از انقلاب بود. فریدون فروغی، باوجود این‌که اجازه فعالیت هنری نداشت، در ایران ماند و بارها برای گرفتن مجوز اقدام کرد که هیچ‌گاه به نتیجه نرسید. سکوت این خواننده به مدت 20 سال ادامه یافت و با مرگ او در 13 مهر 1380 در محله تهران‌پارس، همیشگی شد.

فریدون فروغی در کنار ناصر حجازی
حمیدرضا صدر، کارشناس سینما و فوتبال، همان سال در مجله فیلم در یادداشتی نوشت:
«دق کردن فریدون فروغی را به جمیع اهالی موسیقی ایران که سینما، رادیو، تلویزیون و مغازه‌ها را تصرف کرده‌اند، تبریک می‌گویم. او همان‌طوری جان داد که علی خوشدستِ «تنگنا» مُرد.»
قطعاتی چون «تنگنا»، «یار دبستانی»، «قوزک پا»، «غم تنهایی»، «همیشه غایب»، «کوچه شهر دلم» و ... از معروف‌ترین آثار فریدون فروغی هستند.

آرامگاه فریدون فروغی

قبر فریدون فروغی
بیشتر بدانید : یادی از فریدون فروغی، تنهاترین عاشق + تصاویر
بیشتر بدانید : هشتمین سال خاموشی فریدون فروغی/ پرونده‌ای برای فریدون
بیشتر بدانید : گرگ درون/ شعری از فریدون مشیری
منبع : khabaronline.ir

http://www.Mazan-Online.ir/fa/News/59261/فریدون-فروغی؛-خواننده‌ای-که-17-سال-پیش-دِق-کرد-و-مُرد!
بستن   چاپ