پیام مازند
30 درصد سرطان ها با تغذيه مناسب قابل پيشگيري است
دوشنبه 6 شهريور 1396 - 4:53:51 PM
ایسنا - علمی و آموزشی
مازندران آنلاین - مسئول گروه تغذیه بالینی دفتر مدیریت بیمارستانیوزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور گفت: 30 درصد سرطان ها با تغذیه مناسب قابل پیشگیری است.
به گزارش ایسنا مازندران، پریسا ترابی دردوازدهمین نشست کارگاه کشوری تغذیه ارزیابی تغذیه کودکان که در پلاژ وزارت راه و شهرسازی برگزار شد، در جمع خبرنگاران اظهار کرد: فعالیت گروه تغذیه بالینی در سطح وزارتبهداشت از سال 90 به صورت رسمی آغاز به کار کرد که ساماندهی وضعیت معاونت درمان ازلحاظ داشتن نیروهای تغذیه ای را از نخستین اقدامات آن است.
وی گفت: بر این اساس ساماندهی وضعیت خدماتغذایی و مشاره ای در سطح دانشگاه های کشور انجام شد که کارشناسان تغذیه معاونت درماندانشگاه های سراسر کشور مسئول پوشش برنامه های تغذیه بالینی در سطح بیمارستان ها هستند.
مسئول گروه تغذیه بالینی دفتر مدیریت بیمارستانیوزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور خاطرنشان کرد: در سال های گذشته در حوزه مدیریتخدمات، مشاوره غذایی و رژیم درمانی اقدامات مناسبی صورت گرفته است و یکی از اولویتاصلی در حوزه رژیم درمانی ارتقای مهارت های علمی و عملی کارشناسان تغذیه محسوب می‌شودکه تاکنون کارگاه های متعددی در این حوزه برگزار شده است.
ترابی با بیان اینکه برای ساماندهی رژیمغذایی در بیمارستان ها، فرم ارزیابی تخصصی برای بیماران تهیه و ابلاغ شده است، افزود:یکی از برنامه این سازمان در سال جاری، اجرایی کردن این فرم برای کودکان بستری در بیمارستانها است.
وی به برگزاری کارگاه های مختلف در حوزهمدیریت خدمات غذایی اشاره کرد و گفت: برنامه های آموزشی به تفکیک گروه های مختلف فرآیندطبخ و توزیع غذا تهیه و تدوین شده است.
مسئول گروه تغذیه بالینی دفتر مدیریت بیمارستانیوزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور از ابلاغ سیاست های اجرایی و ضوابط بخش تغذیهبیمارستان ها خبر داد و خاطرنشان کرد: هزار نفر کارشناس در سراسر کشور فعالیت کردهکه متاسفانه پراکندگی کارشناس تغذیه بسیار فراوان است..
ترابی با اشاره به کمبود کارشناسان تغذیه خاطرنشانکرد: نگاه مسئولان به کارشناسان تغذیه در سطح پشتیبانی بوده و این درحالی است که همکاراندر بیمارستان ها مشاوره تغذیه را انجام و جزو تیم درمان بیمارستان هستند.
وی با تاکید بر حمایت مدیران بیمارستاناز کارشناسان تغذیه گفت: در بیمارستان ها باید ارتباط مستمر میان پزشک و کارشناس تغذیهوجود داشته باشد و باید به این مسئله توجه جدی شود.
مسئول گروه تغذیه بالینی دفتر مدیریت بیمارستانیوزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور با بیان اینکه آموزش مادران از وظایف کارشناسانتغذیه است، افزود: کارشناس تغذیه باید با بیمار و مادر ارتباط برقرار کنند تا اصولاصلی تغذیه را آموزش دهد.
ترابی با اشاره به وجود بیماری سرطان در مازندران خاطرنشان کرد: بیش از30 درصد سرطان ها با تغذیه مناسب قابل پیشگیری است و روش تغذیه بیماران سرطانی، در بهبود کیفیت زندگیآن ها و کاهش درد موثر است.
وی دیابت و فشارخون را جزء شایع ترین بیماریهای کشور دانست و بیان کرد: اگر این بیماری ها کنترل نشوند منجر به بیماری کلیوی شدهو در این راستا کارشناسان تغذیه به عنوان یک عضو تیم درمان شناخته شوند، تا مهارت هایخود را افزایش دهند.
Normal 0 false false false EN-US X-NONE FA /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:8.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:107%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:Arial; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;}
انتهای پیام

http://www.Mazan-Online.ir/fa/News/5959/30-درصد-سرطان-ها-با-تغذيه-مناسب-قابل-پيشگيري-است
بستن   چاپ