پیام مازند
شيردهي مانع سرطان پستان و پوكي استخوان در مادران است
دوشنبه 6 شهريور 1396 - 4:54:12 PM
ایسنا - علمی و آموزشی
مازندران آنلاین - فوق تخصص نوزادان این مرکز و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکیبابل شیردهی را مانع سرطان پستان و پوکی استخوان مادران عنوان کرد.
به گزارش ایسنا مازندران، زهرا اکبریان در جمع خبرنگاران ازنجات جان یک میلیون و 500 هزار شیرخوار در سال با تغذیه شیرمادر خبر داد. شیرمادر برایكودك موجب كاهش مرگ و میر ناشی از بیماری های كودكان می شود تا حدی که جان بیش از یکو نیم میلیون شیرخوار را در سال نجات می دهد و بهترین الگوی رشد و تكامل كودكان رافراهم می كند.
فوق تخصص نوزادان بیمارستان آیت الله روحانی(ره) بابل ادامهداد: تمام نیازهای شیرخوار به غذا و مایعات را به تنهایی در 6 ماه اول تولد تامین میكند، هنگام شروع تغذیه تكمیلی یعنی پس از پایان 6 ماهگی نیز از اهمیت خاصی برخورداراست به طوری كه در سال اول زندگی غذای اصلی شیرخوار محسوب می شود و در سال دوم نیزیك سوم نیازهای تغذیه ای كودك را با بهترین كیفیت فراهم می كند.
وی گفت: شیرمادر یک مایع بی نظیر و زنده حاوی عوامل ضد عفونتاست که شیرخوار را در مقابل بسیاری از بیماری ها و عفونت ها مثل اسهال و عفونت های گوارشی و تنفسی، عفونت گوش،آسم، اگزما و آلرژی محافظت می کند و احتمال چاقی و بیماری های مزمن از جمله بیماری های قلبی عروقی، پرفشاری خون، سرطان ها ودیابت را در بزرگسالی كاهش می دهد.
اکبریان بیان کرد: شیر هر مادری برای فرزند خودش بهترین استو تركیب آن براساس تغییر نیازهای شیرخوار برحسب سن و حتی در هر وعده تغییر می كند.شیر روزهای اول یا آغوز حاوی عوامل ضد عفونت بسیاری برای محافظت نوزاد در برابر بیماریهاست كه هنوز سیستم ایمنی او تكامل نیافته است.
وی با اشاره به اینکه شیر مادر به رشد و تکامل فک و صورت كمككرده و از پوسیدگی دندان پیشگیری می كند، گفت: امكان تكلم بهتر، هوش بالاتر و کسب مهارتهای تکاملی و تحصیلی بهتر را در آینده فراهم می كند و تامین کننده گرما، صمیمیت، نزدیکیو تماس مادر و فرزند است که با بهره مندی از شیر مادر و برقراری پیوند عاطفی مستحكمو متقابل مادر و شیرخوار به تكامل روحی و شناختی كودك كمك می شود و بهترین عامل سلامتعمومی و رشد و تكامل اوست و این كودكان در آینده از تعادل روانی مناسب تری برخوردارخواهند بود.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل ادامه داد: شیرمادر همیشهتازه و همه جا در دسترس است و نیازی به خریدن، آماده كردن، تجهیزات و ذخیره سازی ندارد،بدون از دست رفتن مواد مغذی، گرسنگی و تشنگی شیرخوار را برطرف می كند و از آنجا كهشیرمادر همه مواد مغذی مورد نیاز شیرخوار را با نسبتهای صحیح همراه با مواد ایمنی بخشدر اختیار وی قرار میدهد تا كنون به عنوان یك غذای بی نظیر برای تغذیه شیرخوار شناختهشده است.
وی بیان کرد: مادر و كودك از لحاظ روانی احساس یكی بودن می كنندو علاوه بر رفع نیاز شیرخوار، نیازهای روانی مادر نیز برآورده می شود.در صرف هزینهو زمان صرفه جویی می شود
اکبریان گفت: شیردهی از کم خونی، سرطان پستان و تخمدان، پوكیاستخوان و شکستگی گردن استخوان ران مادر در سنین کهولت و دیابت پیشگیری می كند و موجبتاخیر در شروع قاعدگی و بارداری مجدد پس از زایمان می شود و این از مزایای تغذیه باشیر مادر برای مادر است.
وی گفت: مادران با شیردهی، اضافه وزن دوران بارداری را زودتراز دست می دهند و تغذیه با شیرمادر عامل تقویت رفتارهای بهداشتی مادر مثل نكشیدن سیگار،افزایش حس تندرستی، مراقبت و ایجاد كننده محیط پر نشاط است.
فوق تخصص نوزادان ادامه داد: مادر هم زمان با شیر دادن می توانداستراحت كند تا انرژی از دست رفته را به دست آورد یا با شیرخوار صحبت كند و او را نوازشنماید، تلویزیون تماشا كند، رادیو گوش دهد و مطالعه نماید. به این ترتیب حین شیردادن،احساس بی نظیری از مواظبت، مشاهده، شنیدن، نوازش، لمس كردن و لذت بردن از شیردهی راتجربه می كند.
اکبریان اظهار کرد: كودكانی كه با شیرمادر تغذیه می شوند بهدلیل ابتلا كمتر به بیماری، هزینه درمان كمتری به خانواده تحمیل می كنند و تغذیه باشیرمادر به مراتب ارزان تر از تغذیه مصنوعی است و تغذیه با شیرمادر علاوه بر كمك بهرشد و تكامل مناسب نسل آینده، مانع خروج مقادیر هنگفتی ارز برای واردات شیرمصنوعی میگردد.
این فوق تخصص نوزادان گفت: شیردهی به حفظ محیط زیست كمك می كندو مواد غیرقابل برگشت به طبیعت همانند مراحل مختلف تهیه و مصرف شیرمصنوعی ایجاد نمیكند و سبب آلودگی هوا و صرف منابع طبیعی برای ایجاد سوخت مورد نیاز نمی شود.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل ادامه داد: برقراری تماس پوست با پوست مادر و نوزادبلافاصله پس از تولد، شروع تغذیه نوزاد با آغوز به محض مشاهده علائم آمادگی نوزاد طیساعت اول تولد، کمک به شیرخوار برای گرفتن صحیح پستان و ادامه تغذیه شیرخوار فقط باشیرمادربدون هر نوع ماده غذایی دیگر(پرهیز از دادن حتی آب، آب قند، انواع جوشانده هاوشیرخشت و شیرهای دیگر در 6 ماه اول تولد) در ارتباط با تغذیه با شیرمادر ضروری است
وی بیان داشت: دفعات تغذیه با شیرمادر بطور مكرر بر حسب تقاضایشیرخوار و در شب و روز، مدت تغذیه در هر وعده نامحدود، در کنار هم بودن مادر و نوزاددر شب و روز، پرهیز از دادن گول زنک (پستانک) و بطری به شیرخوار، شروع غذاهای کمکیاز پایان 6 ماهگی به بعد، با افزایش تدریجی مقدار و تنوع غذاهای نیمه جامد و جامد وهمراه با ادامه تغذیه شیرخوار با شیرمادر و تداوم تغذیه باشیرمادر در سال دوم همراهبا استفاده از غذاهای سفره خانواده از دیگر نکات ضروری در تغذیه با شیرمادر است.
Normal 0 false false false EN-US X-NONE AR-SA /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0in 5.4pt 0in 5.4pt; mso-para-margin-top:0in; mso-para-margin-right:0in; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0in; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;}
انتهای پیام

http://www.Mazan-Online.ir/fa/News/5965/شيردهي-مانع-سرطان-پستان-و-پوكي-استخوان-در-مادران-است
بستن   چاپ