پیام مازند
حال ناخوش کتابخانه هاي عمومي در مازندران
سه شنبه 7 شهريور 1396 - 1:02:47 PM
ايرنا
مازن انلاين- حال و روز ناخوش کتابخانه هاي عمومي در مازندران باعث شده از جمعيت 3 ميليون و 283 هزار نفري مازندران کمتر از 8 درصد عضو دايمي کتابخانه شوند.
بي توجهي به تامين اعتبار براي تکميل پروژه هاي نيمه تمام، نپرداختن نيم درصدي سهم شهرداري به اين اماکن و اولويت نداشتن اعتبارسنجي براي حوزه کتاب باعث شده تا سهم مازندران از کتابخانه هاي عمومي در ميان استان هاي همسنگ به کمترين برسد.
يک کتابدار در مازندران مي گويد که اقبال خوانندگان کتاب به کتابخانه هاي عمومي اين استان به دليل کمبود فضا، فرسودگي فضاي موجود و در دسترس نبودن کتاب هاي مرجع پايين است.
علي سليماني گفت که امروزه علاقه مندان کتاب و کتابخواني به دنبال کتاب هاي چاپ جديد هستند که اکثر کتابخانه هاي عمومي به دليل محدوديت هاي مالي و سليقه اي براي تامين اين کتاب ها با مشکل مواجه اند.
وي توسعه فضاي مجازي را دليل ديگري بر اقبال کم مردم مازندران به کتابخانه هاي عمومي دانست و گفت که اين استان بالاترين ضريب نفوذ اينترنت و کاربران اين شبکه مجازي را در سطح کشور دارد و جوانان ما نيز از طريق کتابخانه هاي مجازي نياز خود را تامين مي کنند.
وي راهکار افزايش کتابخواني در مازندران را توسعه کتابخانه هاي مجازي دانست و گفت که اين استان کتابخانه مجازي داراي استاندارد ندارد.
استاندار مازندران گفت: کتاب نقش مهمي در زندگي افراد جامعه دارد که بايد توجه ويژه اي به افزايش سرانه کتاب در استان شود .
ربيع فلاح جلودار محدوديت هاي اعتباري را دليل اصلي در پايين بودن سرانه فضاي کتابخانه عمومي در مازندران دانست و افزود : بايد با بهره گيري از ظرفيت خيرين براي تکميل کتابخانه هاي عمومي در اين استان استفاده کرد.
مديرکل کتابخانه هاي عمومي مازندران عقب ماندگي در حوزه کتابخانه اي اعم ازفرسودگي، پايين بودن سرانه عضويت و فضا وداشتن بيشترين پروژه هاي نيمه تمام کتابخانه اي را ناشي از بي توجهي به مباحث کتابخانه اي و محدوديت اعتباري دراين حوزه مي داند.
آرزو ولي پور افزود: اعتبار کتابخانه ها از نيم درصد شهرداري ها و کمک خيرين تامين مي شود و به دليل نپرداختن سرانه از سوي برخي شهرداري ها و کم تعداد بودن خيرين عقب ماندگي ها دامنگير مازندران شده است.
وي اضافه کرد : در دولت تدبير واميد با پيگيري ها و حساس کردن دستگاه هاي اجرايي تا حد زيادي وضعيت اعتباري کتابخانه ها مورد توجه قرار گرفته به طوري که اعتبار اين بخش در سال جاري نسبت به مدت مشابه سال قبل 12 برابر افزايش يافت.
به گفته وي اعتبار کتابخانه هاي عمومي در سال گذشته افزون بر 4 ميليارد ريال بود که در سال جاري به حدود 50 ميليارد ريال رسيده است.
ولي پور با تاييد پايين بودن آمار عضويت در کتابخانه هاي عمومي مازندران فرسودگي کتابخانه ها و پايين بودن فضا را يکي از علت هاي مهم در اقبال پايين مردم در بهره گيري از اين اماکن فرهنگي دانست.
وي سرانه فضاي کتابخانه اي در مازندران به ازاء هر 100 نفر حدود 1.6متر اعلام کرد.
مديرکل کتابخانه هاي عمومي مازندران گفت که در سال جاري طرح شاداب سازي و تجهيز کتابخانه هاي عمومي براي جذب مخاطب در دستور کار قرار گرفت و اجراي اين برنامه ها نياز به کمک ساير دستگاه هاي فرهنگي و اجرايي استان دارد.
* 39 کتابخانه نيمه تمام
مديرکل کتابخانه هاي عمومي مازندران گفت که هم اکنون 39 کتابخانه نيمه تمام در اين استان وجود دارد که براي تکميل آن 200 ميلياردريال اعتبارمورد نياز است.
به گفته وي مازندران رتبه اول را در پروژه هاي نيمه تمام کتابخانه اي در سطح کشور دارد.
ولي پور بي توجهي به ساخت کتابخانه ها را دليل اصلي بر نيمه تمام ماندن اين تعداد پروژه در مازندران دانست .
وي اضافه کرد : در دولت تدبير و اميد 18 کتابخانه جديد در اين استان افتتاح و 32 باب کتابخانه نيز شاداب سازي شد.
وي افزود :همچنين دراين مدت افزون بر30 ميليارد ريال اعتبار براي خريد تجهيزات کتابخانه اي دراختيار کتابخانه هاي استان قرار داده شد.
مازندران 115 کتابخانه با يک ميليون و 680 هزار جلد کتاب دارد که به طور ميانگين براي هر2 شهروند مازني يک جلد کتاب درکتابخانه هاي اين استان وجود دارد.

http://www.Mazan-Online.ir/fa/News/6048/حال-ناخوش-کتابخانه-هاي-عمومي-در-مازندران
بستن   چاپ