پیام مازند
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی مطرح کرد:
گسست نسلی روزنامه خوانی در کشور
پنجشنبه 26 مهر 1397 - 13:04:36
پیام مازند - ساری - وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به گسست نسلی روزنامه خوانی در کشور گفت: 70 درصد جمعیت زیر 29 سال روزنامه و مجله نمی خوانند.

به گزارش خبرنگار مهر ، سید عباس صالحی ظهر پنجشنبه در اجلاسیه خانه های مطبوعات کشور در ساری با بیان اینکه در باید در فضای رسانه ای کشور دارای چشم انداز باشیم گفت: باید رویکردهای رسانه ای را ترسیم و اهداف و چشم اندازها را مشخص کنیم.
وی با بیان اینکه میانگین مصرف رسانه ای در کشور 194 دقیقه است گفت: بالاترین میزان مصرف متعلق به استان های کرمان و آذربایجان با 156 و 152 دقیقه است و میانگین استفاده از شبکه های ماهواره ای در کشور 48 دقیقه که بالاترین میزان با 116 دقیقه مربوط به کردستان و کمترین میزان مربوط به خراسان جنوبی هشت دقیقه است.
وی سرانه مصرف اینترت در کشور را 169 دقیقه برشمرد و گفت: بالاترین میزان با 216 دقیقه مربوط به هرمزگان است و میانگین سرانه روزنامه های و مجلات کاغذی و اینترنتی در کشور 27.8 دقیقه در روز است و تهران و البرز با 44 و 43 دقیقه بالاترین میزان را دارا هستند.
صالحی یادآور شد: طبق مسیر شبکه های مجازی و اینترنت در پرکردن اوقات فراغت، فضای مصرف رسانه ای در تهران نشان می دهد که بیش از 58 درصد عنوان کرده اند روزنامه و مجله نمی خوانند و 31 درصد مجله و روزنامه مطالعه می کنند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه 42.6 درصد مردان تهران به مطالعه روزنامه و مجلات می پردازند گفت: 70 درصد مخاطب 18 تا 22 درصد روزنامه و مجلات نمی خوانند و 46 درصد افرادی که روزنامه مطالعه می کنند بیش از 45 سال سن دارند.
وی با اظهار اینکه گسست نسلی روزنامه خوانی در کشور در حال ایجاد شدن است گفت: بررسی ها سال جاری نشان می دهد که 70 درصد جمعیت زیر 29 سال در تهران روزنامه و مجله نمی خوانند.
صالحی یادآور شد: هنوز درصد کسانی که روزنامه چاپی را خریداری می کنند بالاست و 72 درصد عنوان کرده اند که نسخه های چاپی را خریداری می کنند و نقش سن و تحصیلات در آن نقش مهمی داشته است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه 32 درصد از جامعه آماری به سئوال توقف چاپ روزنامه ها و مجلات پاسخ مثبت داده اند و معتقدند عمر روزنامه های چاپی به پایان رسیده است گفت: 55 درصد درصد مخالفت کرده اند و 11 درصد نیز عنوان کرده اند که نمی دانم.
وی افزود: روند مطبوعات را باید در جامعه اسلامی با روند واقعه گرایانه ببینیم و نباید از فضای اطلاع رسانی رسانه ها غافل شویم.
صالحی به پنج عنصر اصلی اطلاعات، خبر، پرکردن اوقات فراغت، آگهی ها و اشاره کرد و درباره مزیت های رسانه های کلاسیک گفت: رسانه های مجازی به دلیل انبوه اطلاعات در معرض فروپاشی هستند و مزیت رسانه های کلاسیک، اعتمادسازی است.
وی تحلیل را عامل متمایز بودن رسانه های کلاسیک از رسانه های مجازی دانست و گفت: رسانه های کلاسیک با تحلیل های برتر توانایی های خود را اثبات می کنند و قدرت آن را دارند که به سوژه های پایدار فکر کنند.

http://www.Mazan-Online.ir/fa/News/60965/گسست-نسلی-روزنامه-خوانی-در-کشور
بستن   چاپ