پیام مازند
مازندرانی ها در ثبت نام راهپیمایی اربعین رکوردشکنی کردند
دوشنبه 30 مهر 1397 - 16:20:30
پیام مازند - ساری- در حالی که بیشتر از یک هفته تا اربعین حسینی باقی مانده است، بیش از 48 هزار مازندرانی برای حضور در راهپیمایی این روز در عبتات عالیات عراق ثبت نام کرده اند.
به گزارش خبرنگار ایرنا، ثبت نام برای شرکت در راهپیمایی اربعین امسال از هفتم مهر ماه آغاز شد و تا روز اربعین ادامه می یابد.
مدیرکل حج و زیارت مازندران روز دوشنبه به خبرنگار ایرنا گفت که آمار ثبت نام مشتاقان شرکت در راهپیمایی اربعین امروز از مرز 48 هزار نفر گذشت و همچنین تاکنون برای 46 هزار و 190 نفر از این افراد روادید سفر به عتبات عالیات صادر شده است.
حبیب الله ساداتی با اعلام این که تا امروز آمار راهپیمایان اربعین در مازندران نسبت به شرکت کنندگان سال گذشته این مراسم 12 درصد بیشتر شده است، پیش بینی کرد که آمار مشتاقان زیارت کربلای معلی در روز اربعین به بیشتر از 60 هزار نفر برسد.
پارسال در مجموع 43 هزار زائر مازندرانی با شرکت در این راهپیمایی مذهبی، به زیارت کربلای معلی در روز اربعین مشرف شدند.
مدیرکل حج و زیارت مازندران با اعلام این که ثبت نام زائران تا ایام اربعین ادامه دارد، از متقاضیان خواست تا با مراجعه به دفاتر زیارتی مجاز و یا از طریق سامانه " سماح " به نشانی ‏www.samah.haj.ir ثبت نام کنند.
رکورد شکنی مازندرانی ها برای شرکت در راهپیمایی اربعین حسینی در عراق در حالی است که امسال هزینه سفر اعم از صدور روادید و ارزش دینار عراق افزایش یافته است.
هزینه سفر به عتبات عالیات در اربعین سال جاری 41 دلار است که باید به صورت الکترونیک پرداخت شود. اگر چه دولت قیمت دلار را برای این منظور کاهش داده تا هزینه سفر زایران حدود 30 درصد کمتر شود ولی همچنان نسبت به سال گذشته سه برابر شده است.
کارشناسان فرهنگی علت استقبال روزافزون مردم مازندران برای شرکت در این مراسم مذهبی با وجود افزایش هزینه ها را دلبستگی مردم این استان به خاندان امامت و نبوت می دانند.
استان مازندران به دیار علویان شهرت دارد و وجه تسمیه آن هم تشکیل نخستین حکومت شیعی ایران در این منطقه و همچنین میزبانی از امامزادگان و سادات بوده است.
بر اساس آمارهای رسمی دستکم 20 درصد از جمعیت مازندران را سادات تشکیل می دهند و مقبره حدود یکهزار و 400 امامزاده هم در این استان وجود دارد.
** توصیه به زایران
مدیرکل حج و زیارت مازندران همچنین گفت که کنسولگری موقت عراق تا پایان ثبت نام راهپیمایی اربعین برای صدور روادید زایران در مازندران دائر است و خدمات ارائه می کند.
فعالیت کنسولگری موقت عراق در مازندران برای صدور روادید شرکت کنندگان در راهپیمایی اربعین از پارسال در مازندران شروع شد و همزمان روادید زایران استان گلستان هم در این کنسولگری صادر می شود.
ساداتی با تاکید بر این که عبور از مرز برای شرکت در مراسم اربعین تنها با ویزا و به همراه داشتن مدارک امکان پذیر است، از زایران اربعین خواست تا پیش از صدور ویزا ، بلیت تهیه نکنند.
وی همراه داشتن مدارک شناسایی برای زائران اربعین مانند گذرنامه ، کارت ملی و ویزا را الزامی اعلام کرد و گفت که بدون در دست داشتن مدارک شناسایی ، به هیچ وجه عبور از مرز امکان پذیر نخواهد بود .
ساداتی افزود: زائران همچنین قوانین کشور عراق مانند عبور و مرور ، هشدار ها ، قوانین راهنمایی و رانندگی را رعایت کنند تا مشکلی برای آنها پیش نیاید .
مدیرکل حج و زیارت مازندران با تاکید بر اینکه زائران از طریف دفاتر رسمی برای حضور در اربعین اقدام کنند ، گفت : مراجعه به افراد حقیقی زائران را از برخورداری از شرایط بیمه ای و خدمات پزشکی محروم می کند.
ستاد اربعین حسینی مازندران امسال برای هر چه با شکوهتر برگزار کردن مراسم راهپیمایی اربعین و ارائه خدمات بهتر به زایران حسینی 11 موکب برپا کرده است که یک موکب در مرز مهران و 10 موکب دیگر در خاک کشور عراق مستقر شده است.
این موکب ها مجهز به امکاناتی نظیر خودرو های آتش نشانی، آمبولانس، کانکس یخچال دار حمل گوشت، تانکر آب، تانکر سوخت، موتور برق و جرثقیل هستند که همه آنها از محل کمک های مردمی و بدون اختصاص بودجه دولتی تامین شده است تا به زائرین اربعین خدمات رسانی کنند.
همچنین ستاد اربعین حسینی مازندران بیش از یکصد دستگاه کامیونت و تریلی برای حمل کالا، تجهیزات اسکان و تغذیه زایران در عراق به کار گرفته است و حدود یکهزار نفر در ستاد اربعین استان در زمینه ارائه خدمات به زائران کربلای معلی فعالیت و ارائه خدماتی همچون آماده کردن غذا و اسکان زائران در مرز خسروی را برعهده دارند.
**سابقه تاریخی راهپیمایی اربعین
پیاده ‌روی و زیارت حرم مطهر امام حسین (ع) در روز اربعین ریشه تاریخی دارد. برای نخستین بار جابر بن عبدالله انصاری در سال 1281 قمری با پای پیاده از مدینه حرکت کرد و در صبح اولین اربعینی که از شهادت حضرت سیدالشهدا (ع) می‌گذشت، به کربلا رسید و طبق آنچه که در منابع شیعه معتبر وجود دارد در روز اربعین حضرت زینب کبری (س) و امام سجاد همراه با هشتاد و چهار نفر وارد کربلا شدند و پس از گفت و گو با جابر عبدالله انصاری، قبر مطهر امام (ع) را زیارت کردند و از آنجا زیارت اربعین آغاز شد.
هوسه‌خوانی از آداب و رسوم عراقی‌ها در مسیر رفتن به کربلا در روز اربعین است. هوسه به قصاید ویژه قبایل عربی جنوب عراق گفته می‌شود. این اشعار بیانگر قهرمانی و شجاعت است و برای برانگیختن عزم مردان جهت انجام کارهای سخت و بزرگ استفاده می‌شود. پس از خواندن شاعر حاضران یک بیت از آن را تکرار کرده و حلقه‌وار حرکت می‌نمایند.
آیین عزاداری از پنج روز مانده به اربعین با ورود کاروان شبیه‌خوانی و تعزیه گردانان آغاز می‌شود پس از آن دسته‌های سینه‌زنی و زنجیرزنی وارد شده و مراسم اصلی در روز اربعین دو ساعت گذشته از ظهر آغاز می‌شود. زائران نزدیک در ورودی حرم امام حسین ایستاده و درحالی که بر سینه‌های خود می‌زنند، مرثیه‌ای را می‌خوانند و تکرار می‌کنند و در پایان سینه‌زنی دست‌ها را به نشانه سلام و تحیت بالا می‌برند.
7335/1654

http://www.Mazan-Online.ir/fa/News/62203/مازندرانی-ها-در-ثبت-نام-راهپیمایی-اربعین-رکوردشکنی-کردند
بستن   چاپ