پیام مازند
ایسنا از نشست نمایندگان مازندران با وزیر کشاورزی گزارش می‌دهد؛
کشاورزی مازندران را دریابید!
سه شنبه 1 آبان 1397 - 19:01:38
پیام مازند - نشست مشترک مجمع نمایندگان مازندران با حضور وزیر جهاد کشاورزی در حالی برگزار شد که نمایندگان مردم مازندران در مجلس خواهان برطرف شدن مشکلات تمامی بخش های کشاورزی در این استان شدند.
نشست مشترک مجمع نمایندگان مازندران با حضور وزیر جهاد کشاورزی در حالی در مجمع نمایندگان مازندران در تهران برگزار شد که معاون زراعت، معاون باغبانی، معاون برنامه‌ریزی، معاون امور دام، رئیس سازمان شیلات، رئیس سازمان امور اراضی، قائم‌مقام وزیر در امور پارلمانی، مدیرکل امور مجلس و مدیرکل مدیریت بحران وزارت جهاد کشاورزی حجتی را همراهی کردند. به گزارش ایسنا مازندران، شمس‌الله شریعت‌نژاد در این دیدار با اشاره به سیل چند هفته اخیر تنکابن و گفت: سیل اخیر بسیار خسارت‌زا بود و در این زمینه آسیب‌شناسی انجام شد که امیدواریم تخصیص تسهیلات به سیل‌زدگان هرچه زودتر عملیاتی شود .
ترویج ارقام مقاوم به سرما
وی با بیان اینکه کاهش سطح مجوز احدث گلخانه از 3 هزار به 500 مترمربع باید عملیاتی تا جلوی تغییر کاربری‌ها گرفته شود، ادامه داد: کشاورزان نگران بازار محصول هستند و این نگرانی در اکثر محصولات وجود دارد .
نماینده مردم رامسر، تنکابن و عباس آباد با اشاره به اینکه از ظرفیت جنگل‌ها در امر گردشگری شمال کشور استفاده شود، تصریح کرد: هیچ طرح گردشگری جنگلی در شمال کشور ایجاد نشد و طرح‌های موجود به دهه 40 برمی‌گردد .
شریعت‌نژاد اضافه کرد: ارقام مقاوم به سرما باید در منطقه ترویج و معرفی شود تا در بروز سرما باغداران دچار خسارت نشوند .
حمایت از طرح‌های شیلاتی در مازندران
قاسم احمدی لاشکی نماینده مردم نوشهر، چالوس و کلاردشت در مجلس شورای اسلامی نیز در این جلسه خواستار انجام سرشاخه‌گیری و لایروبی در منطقه غرب استان شد و اظهار کرد: آبخیزداری از ضروریات منطقه است که اجرای آن می‌تواند از بروز سیل جلوگیری کند، اجرای این کار سبب می‌شود هرساله شاهد سیل نباشیم .
وی تصریح کرد: جهاد کشاورزی در آزادسازی سواحل به خوبی کار کرد و بالغ بر 307 کیلیومتر سواحل آزادسازی شد که لازم است برای آن طرح داشته باشیم تا دوباره به تصرف درنیاید .
نماینده مردم نوشهر، چالوس و کلاردشت در مجلس از وزیر جهاد کشاورزی خواستار حمایت از طرح‌های شیلاتی شد و گفت: طرح‌ها نباید نیمه‌کاره رها شود و طرح ماهی در قفس با جدیت دنبال شود و رها نشود .
ضرورت احداث آببندان در بابلسر و فریدونکنار
ولی‌الله نانواکناری نماینده مردم بابلسر و فریدونکنار در مجلس شورای اسلامی در دیدار با وزیر جهاد کشاورزی خواستار بازنگری و سهولت در کشت برنج مازندران شد و اظهار کرد: باید کشت و کار در امر برنج‌کاری به روز شود و در کشاورزی شاهد به‌کارگیری علم روز دنیا باشیم .
وی اضافه کرد: تجهیز و نوسازی به خوبی در مازندران اجرا می‌شود و این فعالیت باید با قوت و جدیت بیشتری دنبال شود و زمانی صورت گیرد که شاهد متضرر شدن کشاورزان نباشیم .
نماینده مردم بابلسر و فریدونکنار در مجلس بیان کرد: 17 هزار هکتار آببندان در استان داریم که لازم است برای پرورش ماهی هم مورد استفاده و در اولویت جهاد کشاورزی استان قرار گیرد .
نانواکناری درخصوص احیای آببندان‌ها در حوزه انتخابیه خود گفت: 2 هزار و 250 هکتار در این حوزه انتخابیه آببندان وجود دارد که اگر لایروبی و احیا شود کمبود منابع آب کشاورزی در بابلسر و فریدونکنار نخواهیم داشت.
قوانین دست پا گیر در استان کاهش یابد
حسین نیازآذری نماینده مردم بابل در مجلس شورای اسلامی نیز در این دیدار اظهار کرد: سالانه 6 میلیون تن محصول کشاورزی در مازندران تولید می‌شود که با توجه به تحریم‌ها، این میزان تولید نقش بسیار مهمی در تامین امنیت غذایی کشور دارد و در واقع برای تامین غذای 85 میلیون ایرانی تصمیم‌گیری می کنیم .
وی ادامه داد: باید دید وزارت جهاد کشاورزی برای این میزان تولید چه برنامه‌ای دارد چراکه نمی‌توان حجم زمین را افزایش داد بلکه باید بهره‌وری را افزایش دهیم .
نماینده مردم بابل در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه وزارت جهاد کشاورزی بیشترین ارتباط را با مردم و کشاورزان دارد، افزود: باید قوانینی که دست پا گیر برای مردم و بویژه کشاورزان است حذف شود .
تداخلات اراضی برطرف شود
نیازآذری خواستار حل موانع نظام تداخلات اراضی در استان شد و گفت: تغییرکاربری در استان محدود شد و کاهش این روال در استان ادامه پیدا کند .
وی با تاکید بر اینکه باید به مرغ لاین بابلکنار به صورت جدی توجه کرد، گفت: در گاودشت و بابلکنار مجتمع‌هایی وجود دارد که ملی هستند و باید به آنها توجه ویژه شود.
حمایت از طرح ماهی در قفس
عبدالله رضیان نماینده مردم قائم‌شهر، سوادکوه، جویبار، سیمرغ و سوادکوه‌شمالی در مجلس شورای اسلامی نیز در این دیدار خواستار رفع مشکلات واحدهای لبنی در استان شد و افزود: مشکلات مرغداران در تامین خوراک دام و طیور و سبوس به طور جدی پیگیری و حل شود .
وی ادامه داد: ماهی در قفس یکی از طرح‌هایی است که می‌تواند برای استان موثر و درآمد زا باشد و از وزیر جهاد کشاورزی خواست در این زمینه توجه جدی داشته باشد .
جلوگیری از تخلیط برنج با اجرای برندسازی
علی نجفی نماینده مردم بابل در مجلس شورای اسلامی از حال و روز بخش دامپروری مازندران گفت و اظهار کرد: نباید به گونه‌ای باشد که از محصولات وارداتی استفاده کنیم بلکه باید از زحماتی که کشاورزان در امر تولید می‌کشند نهایت استفاده را داشته باشیم و حتی بر روی صادرات بیشتری تمرکز کنیم و ضرورت دارد نقشه جامع دامپروری در استان تهیه شود .
وی اضافه کرد: اگر سیاست خارجی کشور نادرست باشد قطعا در صادرات محصولات کشاورزی به مشکل برمی‌خوریم.
نماینده مردم بابل در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه باید در زمینه گل و گیاه، محصولات باغی و صنایع تبدیلی تکمیلی طرح‌های جامعی داشته باشیم، ادامه داد: برندسازی باید در استان به شکل جدی مورد توجه قرار گیرد و تخلیط برنج یکی از مسایل و مشکلات استان است که با برندسازی می‌توان آن را حل کرد.
بخشنامه‌های متناقض مشکل اصلی کشاورزی در مازندران
علی‌محمد شاعری نماینده مردم بهشهر، نکا و گلوگاه در مجلس شورای اسلامی نیز در این جلسه با اشاره به اینکه مازندران به دلیل ظرفیت های اقلیمی طبیعی و منابع انسانی که دارد به عنوان قطب کشاورزی ایران است، گفت: بیشترین نقش کشاورزی مازندران در ایجاد اشتغال و صادرات محصولات کشاورزی است .
وی با اعلام اینکه سالانه در مازندران 6 میلیون تن محصولات کشاورزی تولید می‌شود که اصلی‌ترین محصول آن برنج، مرکبات و کیوی است، ادامه داد: بخش کشاورزی مازندران در زمینه منابع طبیعی، آبزیان، مرکبات، برنج، کیوی، گل و گیاه، گوشت سفید و کلزا رتبه اول تا چهارم را در کشور به خود اختصاص داده است .
نماینده مردم بهشهر، نکا و گلوگاه در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: کشاورزی مازندران از لحاظ تولید بیشترین بهره‌وری را دارد چراکه آموزش‌های لازم، فناوری نوین و بهره گیری از مکانیزاسیون در این بخش به خوبی انجام می‌شود .
شاعری با بیان اینکه تولید محصولات کشاورزی مازندران معرف و هویت کشاورزی مازندران است، گفت: در جنگل، امور دام، شیلات، زراعت، باغبانی و .... گام‌های خوبی در مازندران برداشته شده است .
وی اظهار کرد: مشکل عمده کشاورزی کشور و مازندران تولید نیست چراکه حدود 120 میلیون تن تولید داریم اما تولیدکنندگان مشکلات را در بازار می‌دانند .
نماینده مردم بهشهر، نکا و گلوگاه در مجلس با بیان اینکه در فصل برداشت مرحله دوم برنج، مرکبات و کیوی قرار داریم و همچنین با مازاد تولید مرغ روبه‌رو هستیم، افزود: در زمان عرضه محصولات کشاورزی کسی نیست که عرضه و تقاضا را در صادرات و واردات کنترل کند .
مشوق صادراتی در مازندران وجود ندارد
عضو هیات رئیسه کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: کشاورزان در زمان برداشت با مشکل مواجه هستند که در این راستا بخشنامه‌های متناقض صادر می‌شود که هم کشاورزان و هم مسئولان را دچار مشکل می‌کند .
شاعری با بیان اینکه در مرکبات، کیوی و مواد پروتئینی مازاد تولید داریم که باید صادر شود اما به دلیل عدم مشوق صادراتی این امکان وجود ندارد، گفت: تولید انجام می‌شود اما به دلیل سوءمدیریت در بازار با مشکل مواجه می‌شویم که باید برای این سردرگمی چاره‌ای اندیشیده شود .
نماینده مردم بهشهر، نکا و گلوگاه در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه در تولید طیور دچار مشکل بودیم که پس از تولید و عقد قرارداد، صادرات طیور ممنوع شد، ادامه داد: این مشکل با پیگیری‌های وزیر جهاد کشاورزی حل شد.
لزوم اجرای کامل طرح تنفس جنگل
این مسئول اظهار کرد: باتوجه به اینکه در فصل کشت پاییزه قرار داریم لازم است نهاده های کشاورزی به اندازه کافی در اختیار کشاورزان قرار گیرد تا کشاورزان مشکلی در تولید محصولات پاییزه نداشته باشند .
وی درباره طرح تنفس جنگل گفت: تنفس جنگل شامل درختان شکسته، افتاده و خشک غیر قابل احیا نیست و اجرای طرح تنفس جنگل علیرغم دستور وزیر جهاد کشاورزی به طور کامل عملیاتی نشده است که امیدواریم هرچه سریعتر این امر محقق شود .
شاعری با تاکید بر عملیاتی شدن اجرای لایروبی و احیاء آببندان‌ها، افزود: 700 میلیارد تومان موافقتنامه برای اجرای آببندان‌ها انجام شد که اختصاص آن باعث می‌شود آببندان‌های مازندران دوباره احیا شود .
عضو هیات رئیسه کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: احداث سد ممکن است 10 سال و یا بیشتر طول بکشد در حالیکه با لایروبی و احیای آببندان در چندین ماه می‌توان مشکلات کشاورزی استان را حل کرد.
به گزارش ایسنا مازندران، در این دیدار اسماعیلی، شاعری، یوسف‌نژاد، احمدی لاشکی، نانواکناری، نیازآذری، رضیان، نجفی ،شریعت‌نژاد و یوسفیان‌ملا نمایندگان مردم مازندران در مجلس شورای اسلامی حضور داشتند و به بیان مسایل و به بیان مشکلات بخش کشاورزی پرداختند و خواستار حل این بخش از سوی وزیر جهاد کشاورزی در این استان شدند.
همچنین در این دیدار و نشست مشترک، شکوهی معاون بهبود تولیدات گیاهی، عطایی نژاد معاون بهبود تولیدات دامی، درخشان مدیر امور اراضی، موسوی تاکامی و وجیه‌ الله موسوی مدیران کل منابع طبیعی منطقه ساری و نوشهر ، مدیرکل شیلات مازندران، خلیلی مشاور و رئیس اداره روابط عمومی شهیدی‌فر رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران را همراهی کردند.
انتهای پیام

http://www.Mazan-Online.ir/fa/News/63237/کشاورزی-مازندران-را-دریابید!
بستن   چاپ