پیام مازند
در گفتگو با مهر مطرح شد:
مقاصد جدید گردشگری با ثبت جنگل های هیرکانی شکل می گیرد
پنجشنبه 3 آبان 1397 - 18:02:50
پیام مازند - چالوس - مشار پروژه ثبت جهانی جنگل های هیرکانی گفت: ثبت جهانی آثار از جمله جنگل های هیرکانی زمینه ساز شکل گیری مقاصد جدید گردشگری می شود.

حسن سام دلیری با اشاره به قرار بازدید ارزیابان میراث جهانی یونسکو از سایت کجور، چهارباغ و چالوس و خشکه داران در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: ارزیابهای میراث جهانی یونسکو از اول آبان ماه جاری در حال ارزیابی سایت ها هستند و برنامه ریزی از گلستان شروع و در گیلان خاتمه می یابد .
مشاور پروژه ثبت جهانی جنگلهای هیرکانی افزود: فعلا ارزیابان جهانی در سایت‌ های شرق مازندران حضور دارند و طی روزهای جمعه و شنبه از سه سایت منطقه غرب مازندران بازدید خواهند کرد .
وی اظهار داشت: میر اث جهانی یونسکو نام عهدنامه ای بین المللی است که در تاریخ 16 نوامبر 1972میلادی به تصویب کنفرانس عمومی یونسکو رسید و هدف آن حفظ آثار تاریخی، طبیعی و فرهنگی بشر که اهمیت جهانی دارند و متعلق به تمام انسانهای روی زمین، فارغ از نژاد، مذهب و ملیت خاص، هستند، است.
سام دلیری کل آثار ثبت شده جهانی در ایران را 23 اثر اعلام کرد که از آنها می توان به میدان نقش جهان اصفهان، سازه های آبی شوشتر، پاسارگاد، پرسپولیس، کلیساهای ارمنی، منظر فرهنگی شهر میمند، و ... اشاره کرد .
سرپرست خومات فنی جنگل حوزه نوشهر اظهار داشت: ک ویرلوت تنهااثر طبیعی ثبت شده ایران در لیست میراث جهانی یونسکو است و با اینکه کشور ما دارای تنوع آب و هوایی زیادی است و به این لحاظ به قاره کوچک مشهور است اما فقط یک اثر ثبت شده طبیعی در لیست میراث جهانی یونسکو دارد، بنابراین در صورت ثبت جنگلهای هیرکانی، این جنگل ها دومین اثر ثبت شده جهانی ایران خواهند بود و این کار می تواند راه را برای ثبت سایر آثار طبیعی باز کند .
دانشجوی دکتری دانشگاه تهران درباره مزایای ثبت جهانی جنگل های هیرکانی گفت: در صورت ثبت یک اثر، تمام کشورهای عضو کنوانسیون متعهد هستند با مشارکت جهانی از میراث ثبت شده مراقبت کنند و در صورت لزوم حمایت مالی از اثر ثبت شده داشته باشند، همچنین آثار ثبت شده جهانی در زمان جنگ به عنوان مکان های امن معرفی شده و هیچ کشوری حق تخریب آن را ندارد؛ آثار ثبت شده به زبانهای مختلف در کشورهای جهان معرفی خواهند شد که زمینه ساز شکل گیری مقاصد مهم گردشگری دنیا خواهد شد.
وی گفت: کشورهای عضو و دارای آثار ثبت شده به صندوق میراث جهانی دست پیدا می کنند، همچنین از طرف دولت به سایتهای ثبت شده ردیف بودجه جداگانه اختصاص می یابد که می تواند کمک زیادی در حفاظت، اجرای برنامه های پژوهشی و مدیریتی باشد و در مواردی که آسیب های انسانی یا طبیعی به محوطه ها وارد می شود، کمکهای فوری برای رفع این آسیب دیدگی ها در اختیار کشورهای عضو قرار می گیرد و از جمله موارد کمکهای یونسکو و کشورهای عضو به سایتهای ثبت شده میتوان به زلزله بم اشاره کرد که بیشتر از 80درصد ارگ را ویران کرد و به عنوان یک میراث فرهنگ جهانی، خیلی از کشورها در جریان بازسازی آن شرکت کردند .
مشاور پروژه ثبت جهانی جنگلهای هیرکانی اضافه کرد: این پروژه با همکاری سه جانبه سازمان جنگلها، محیط زیست و سازمان میراث فرهنگی در حال انجام است و سایت های پیشنهادی جمعاً 12 سایت شامل: سیاهرود رودبار، گشت رودخان فومن و جنگل لیسار تالش در استان گیلان، چهارباغ وخشکه داران نشتارود و جنگل کجور در غرب مازندران ، الیمستان آمل، چمستان، جنگل بولا دودانگه شرق مازندران، پارک جنگلی گلستان و جنگل جهان نما در استان گلستان، جنگل ابر در استان سمنان است.

http://www.Mazan-Online.ir/fa/News/63364/مقاصد-جدید-گردشگری-با-ثبت-جنگل-های-هیرکانی-شکل-می-گیرد
بستن   چاپ