پیام مازند
بازی كنترل دولت، پیچیده و خطرناك است/ اگر اسناد قابل اتكاء دارند حتما اقدام قانونی كنند
دوشنبه 7 آبان 1397 - 9:36:51 AM
آریا
پیام مازند- دکتر امیرمحبیان، استاد دانشگاه و تحلیل‌گر اصولگرا معتقد است كه اگر این روزها كسی یا كسانی صحبت از پیشنهادهایی برای گرفتن قدرت از دست دولت می‌كنند، تنها ادعایی است كه باید با اسناد و مدارك آن را اثبات كرد. با این حال این محبیان معتقد است كه اگر چنین پیشنهاداتی مطرح یا تشكیلاتی موازی ایجاد شود و كنترل دولت صورت گیرد، بازی پیچیده و خطرناكی اتفاق خواهد افتاد. او همچنین تاكید دارد اگر مدعیان این گونه موضوعات اسناد قابل اتكایی دارند حتما باید اقدامات قانونی انجام دهند.
*عزت‌الله ضرغامی در آخرین مصاحبه خود در مورد گرفتن قدرت از دست دولت از سوی برخی نهادهای خاص صحبت كرده‌است.با توجه به این كه پیش از این بحث موازی‌كاری با دولت نیز مطرح بوده‌است؛ به نظر شما در چنین شرایطی كه البته به دولت نقدهایی خصوصا در زمینه اقتصادی وارد است، اساسا چنین كاری ممكن و شدنی و درست است؟
نمی دانم این اخبار تا چه حد صحیح است اما اگر هر نهادی دارای قدرت تاثیر گذاری ملی است و می‌تواند اثر بهینه بر روند امور بگذارد ایجاد فرآیندهای موازی یا ساختارهای موازی مفید نیست. ضروری است از طریق هم افزایی ملی از طریق كمك به دولت مستقر و قانونی اثرگذاری كنند.
*به نظر شما چه نهادهایی می‌توانند یا می‌خواهند قدرت اجرایی را از دست دولت خارج و به دست بگیرند؟ آیا نهادهای نظامی یا اقتصادی كلان چنین قدرتی دارند؟
طبعا این نهادها از قدرت های عظیمی برخوردارند اما من هیچ دلیلی مبنی برآن كه آن‌ها بخواهند ساختار موازی به عنوان جایگزین  دولت تاسیس كنند جز تعدادی ادعا ندیده‌ام. اساسا چنین ادعایی مستلزم وارد كردن اتهامات سنگینی است.
*آیا این كه برخی نهادها از لحاظ اقتصادی قدرتمند هستند كفایت می‌كند تا خواهان به دست گرفتن امور اجرایی كشور باشند؟
خیر؛ كفایت نمی‌كند. هر چند معمولا قدرت اقتصادی در پی فضای امن من‌جمله در حوزه سیاست است ولی بازی در حد كنترل دولت به بازی بسیار پیچیده و خطرناكی نیاز دارد كه به صرف ادعا نمی‌توان آن را رسانه ای كرد.
*در صورتی كه چنین اتفاقی رخ دهد آیا این نهادها با بحران مشروعیت مواجه خواهند شد؟
این نهادها تعریفی حقوقی دارند، تعریف رفتار غیر قانونی حتی فرا قانونی در جهت ایستادگی در مقابل بزرگترین نهادقانونی (دولت) طبعا آنها را به عنوان متهم رفتار غیر قانونی معرفی خواهد كرد.
*این گونه اقدامات چقدر در قانون‌مداری به ویژه پایبندی به قانون اساسی تاثیرگذار خواهد بود؟
قانونی اساسی پیمانی است كه همگان باید از مرزهای آن حفاظت كنیم و بقای انتظام اجتماعی منوط به حفظ حریم آن است. هر رفتار ضد قانون اساسی باید شناسایی و تحت كننرل قرار گیرد.
*فارغ از این بحث، چندی پیش موضوع موازی‌كاری با دولت به صورت جدی مطرح شد، موضوعی كه دولتی‌ها از آن شكایت داشتند. رهبری انقلاب نیز در جلسه‌ای با شورای نگهبان تاكید كردند، دعوا و ایجاد تشکیلات موازی با دولت اصلاح کار نیست، به نظر شما كدام جریان در پی ایجاد تشكیلات موازی با دولت است؟
ایجاد تشكیلات موازی مجازی به صورت دولت سایه با دولت مستقر كاری خلاف قانون نیست حتی آن را برای حرفه‌ای كردن رفتار منتقدان دولت لازم می‌دانم اما تشكیلات موازی خلاف قانون حتما منجر به ایجاد اختلال در روندها و هزینه‌های كلان از جیب ملت خواهد شد.
*هدف این جریان از ایجاد تشكیلات موازی یا صحبت از آن چیست؟
جز ادعا نشانه رسمی از آن ندیده‌ام، كسانی كه مدعی‌اند چنین سازمانی وجود دارد و در این مسیر اسناد قابل اتكاء دارند حتما اقدام قانونی كنند.
*در چنین شرایطی این گونه اقدام به تحت فشار گذاشتن دولت و حتی زمین خوردن آن منجر نمی‌شود؟
همه مكلفند فارغ از نگرش سیاسی به دولت برای حل معضلات اقتصادی و اجتماعی كمك كنند دولت نیز باید شرایط جلب و جذب كمك ها از هر سو را فراهم كند.
*منفعت چه گروه‌ ها و جریان‌هایی در این اقدامات موازی است؟
ایجاد ساختار واقعی موازی و غیرقانونی طبعا خلاف قانون است. ادعای وجود آن ابتدا باید اثبات شود سپس به تحلیل آن پرداخت.
*با فرض وجود چنین جریانات و موازی‌كاری‌هایی، دولت باید در چنین شرایطی چه برخوردی داشته باشد؟
اگر چنین ادعایی ثابت شده و خلاف قانون بودن چنین ساختارهای موازی معارض اثبات شود دولت باید اقدام قانونی كند.
*آیا راهی برای مقابله با این جریان‌ها وجود دارد؟
برخورد قانونی و تعامل در عالی‌ترین سطوح برای كنترل ساختارهای معارض و اصلاح روندها اقدامی است كه باید صورت گیرد.

http://www.Mazan-Online.ir/fa/News/64524/بازی-كنترل-دولت،-پیچیده-و-خطرناك-است--اگر-اسناد-قابل-اتكاء-دارند-حتما-اقدام-قانونی-كنند
بستن   چاپ