پیام مازند
فرصتی برای دیده شدن محلی ها
دوشنبه 7 آبان 1397 - 14:48:05
پیام مازند - ساری- اگر چه اعلام رسمی برگزار نشدن نمایشگاه بین المللی مطبوعات در سال جاری باعث شگفتی و گله بخشی از مطبوعات کشوری شد، ولی بسیاری از کارشناسان و اصحاب رسانه بر این باورند که این اقدام وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی می تواند به فرصتی برای دیده شدن نشریات محلی تبدیل شود.
به گزارش خبرنگار ایرنا، معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی آخرین بار دو روز پش اعلام کرد که با توجه به شرایط اقتصادی حاکم بر فضای جاری کشور در سال جاری، نگرانی‌هایی که برای آینده وجود دارد و نظرسنجی کارگروه‌های تخصصی از بدنه مدیران کل ارشاد گرفته تا مدیران مسئول رسانه‌های نوشتاری و برخط مختلف، بویژه رسانه‌های استانی به این جمع بندی رسید که امسال نمایشگاه مطبوعات برگزار نشود.
محمد سلطانی فر گفت که انگیزه‌هایی که در گذشته باعث شکل‌گیری نمایشگاه مطبوعات می‌شد بر محور آشنایی هر چه بیشتر مردم با رسانه‌های مختلف به واسطه حضور فیزیکی آنها در محیط نمایشگاه مبتنی بود، اما در حال حاضر به دلیل تکثر فضاهای مجازی و بالارفتن سطح آگاهی و دانش مردم از شکل، نوع و شیوه اثرگذاری رسانه‌ها، برپایی این رخداد با هدف کلان معرفی رسانه‌ها به شکل فیزیکی در نمایشگاه الزام آور نبود.
کارشناسان و دست اندرکاران رسانه های محلی معتقدند که برگزار نشدن نمایشگاه مطبوعات کشور که برای آنها هزینه بر و کم بازده بود اکنون این فرصت را فراهم کرده تا انگیزه برای برگزاری نمایشگاههای استانی و منطقه ای بیشتر شود، نمایشگاهی که می تواند حتی در استان های مرزی به حضور و شرکت مطبوعات خارجی بینجامد.
برگزاری نمایشگاه مطبوعات طی سال های گذشته همواره منتقدان و موافقانی داشت به گونه ای که برخی از اصحاب رسانه، برگزاری نمایشگاه مطبوعات را ضرورت نمی دانستند چرا که معتقد بودند این نمایشگاه مخاطب عمومی ندارد و مردم با آن ارتباط برقرار نمی کنند و در مقابل، موافقان برگزاری نمایشگاه مطبوعات اعتقاد داشتند نمایشگاه مطبوعات، مخاطبان خاص دارد و نباید انتظار داشت عموم مردم از این نمایشگاه بازدید کنند.
** استارت کار از مازندران
نائب رئیس خانه مطبوعات مازندران در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه با برگزاری نمایشگاه مطبوعات به شکل محلی و منطقه ای موافق هستیم، گفت: در نشست اتحادیه خانه‌های مطبوعات سراسر کشور که مهر ماه در ساری برگزار شد پیشنهاد برگزاری نمایشگاه مطبوعات خزر را مطرح کردیم و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برای تامین هزینه‌های مالی، قول شفاهی داد.
ساسان شیخی با تاکید بر این که برگزاری نمایشگاه محلی و منطقه ای مطبوعات مزیت های زیادی در مقایسه با کشوری دارد، توضیح داد: در حال حاضر 90 درصد از رسانه‌های مازندران گستره توزیع در سه استان شمالی مازندران، گیلان و گلستان دارند و طبیعی است که نمایشگاه مشترک در این زمینه می تواند مفید باشد.
وی برگزاری نمایشگاه مطبوعات منطقه ای با رویکرد مشارکت دادن کشورهای همسایه را پیشنهاد داد و افزود: قبل از این جشنواره خزر بدون مرز را کشور روسیه برگزار کرد و امسال برای نخستین بار خانه مطبوعات مازندران با 20 اثر، ورود جدید به این جشنواره داشت و حتی در این جشنواره رتبه کسب کردیم که بی سابقه بود و این ظرفیت را داریم که نمایشگاه مطبوعات خزر را به همراه جشنواره خزر برگزار کنیم و فراخوان این جشنواره بزودی اعلام می شود.
شیخی با اشاره به اینکه درنظر داشتیم نمایشگاه مطبوعات را مرداد ماه امسال برگزار کنیم و حتی در دیدار با استاندار مازندران هم این موضوع را مطرح کردیم که البته اتفاق نیفتاد، گفت: وقتی ادعا می کنیم 16 روزنامه، 51 هفته نامه و 115 سایت خبری در مازندران داریم می توانیم نمایشگاهی برگزار کنیم که اثرگذار باشد.
رئیس اتحادیه خانه مطبوعات خزر افزود: اگر چه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برای تامین هزینه های برگزاری نمایشگاه مطبوعات خزر، وعده شفاهی داده است اما چنانچه این وعده محقق نشود مدیران کل فرهنگ و ارشاد اسلامی سه استان مازندران، گلستان و گیلان باید با همفکری در برگزاری این نمایشگاه همت کنند.
شیخی با بیان اینکه مازندران از استان‌های مطبوعاتی در کشور محسوب می شود و برگزار نشدن نمایشگاه در این استان، اتفاق خوبی نیست، گفت: پیش بینی ما بر این است که نمایشگاه مطبوعات خزر را سال آینده برگزار کنیم.
** حمایت از برگزاری نمایشگاه فرهنگی اثرگذار
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران هم گفت: از برگزاری هرگونه نمایشگاه فرهنگی و هنری که نتایج سودمندی دربر داشته و اثر ماندگاری بر جای گذارد، حمایت می‌ کنیم.
محمود شالویی افزود: برای نمایشگاهی که جنبه تشریفاتی دارد هر اندازه هم اعتبار مالی هزینه شود سودی دربر ندارد و معتقدیم به نقش کاربردی و کارگاهی نمایشگاه های فرهنگی و هنری به ویژه نمایشگاه مطبوعات باید توجه کرد.
وی با اشاره به اینکه در برگزاری نمایشگاه مطبوعات محلی یا منطقه ای توجه به نیاز مخاطب، باید نقطه محوری باشد، گفت: چنانچه برگزاری نمایشگاه مطبوعات از حالت متمرکز امروزی خارج شده و به شکل غیرمتمرکز در استان‌های مختلف و در جغرافیای متفاوت برگزار شود به مراتب مفیدتر است.
معاون فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران هم با استقبال از برگزاری نمایشگاه مطبوعاتی استانی و منطقه ای ، گفت: مازندران از نظر تعدد رسانه‌ها، در رتبه‌های بالای کشور قرار دارد و با توجه به ضریب نفوذ اینترنت که بیش از 100درصد در مازندران است و گرایش به استفاده از فضای مجازی وجود دارد برگزاری نمایشگاه مطبوعات فرصتی برای بهره گیری از این فرصت است.
عباس زارع افزود: البته امسال بنا داریم در 40 سالگی انقلاب اسلامی، نمایشگاه مطبوعات مازندران را برگزار کنیم.
وی با بیان اینکه نشست اتحادیه خانه‌ های مطبوعات، ماه گذشته در مازندران برگزار شد و فرصت های بهره مندی از رسانه مورد بررسی قرار گرفت، گفت: اتحادیه خانه های مطبوعات سه استان شمالی هم شکل گرفت و دبیری این خانه بر عهده مازندران است.
وی نمایشگاه مطبوعات را فرصتی برای دیده شدن رسانه های محلی عنوان کرد و یادآور شد: کارگاههای آموزشی از بخش های جنبی برگزاری نمایشگاه مطبوعات است که می تواند به این نمایشگاه غنای بیشتری بخشد.
به نظر می رسد در شرایطی که نیازمند تقویت سواد رسانه ای در سطح جامعه هستیم تا مخاطب، هر خبر و گزارشی را چشم بسته قبول نکند و بیاموزد، برگزاری نمایشگاه مطبوعات به شکل محلی یا منطقه ای، فرصت استفاده از مبادی رسمی خبر را در اختیار مخاطب قرار می دهد و نمایشگاه مطبوعات می تواند در زمینه افزایش سواد رسانه ای گام های مثبت بردارد.
9927/1654

http://www.Mazan-Online.ir/fa/News/64552/فرصتی-برای-دیده-شدن-محلی-ها
بستن   چاپ