پیام مازند
بابل همچنان بارفروش است
روزگار تلخ مرکز تجارت شمال در «بارفروش دِه»
چهارشنبه 9 آبان 1397 - 11:26:44 AM
مهر
پیام مازند - بابل - شهر بهارنارنج و مرکز تجارت شمال کشور از روزگار طلایی خود فاصله گرفته و زیر سایه بی‌تدبیری ها قد خم کرده است.

 درحالی مرکز تجارت شمال کشور از گردونه توسعه عقب مانده که با توجه به پیشرفت روز افزون، بابل نتوانست جایگاه اصلی خود را در میان شهرهای استان مازندران به دست آورد و قامت راست کند و پرچم بار فروش خود را بر پهنه این دیارعلم کند.
پیشینه شهر بهارنارنج به سال 1306 بر می گردد، این شهر در کنار رودخانه ای به نام بابلرود واقع شده است، بارفروش در قدیم دِهی بود و بارهایی که با کشتی از حاجی ترخان به بندر مشهدسر می آوردند به آن ده حمل می کردند و می فروختند لذا این قریه موسوم به «بارفروش دِه» شد.
بابل مرکز تجارت شمال کشور بوده است اما بی تدبیری‌ها آن را در رکود قرار داد و با روزگار طلاییش فاصله گرفته است.
فرماندار ویژه شهرستان بابل  بیان کرد: نخستین گام برای بازگشت به روزگار طلایی، اتحاد و همدلی بین مسئولان شهرستان است که باید با راهکارهای مناسب برای رفع شکاف ایجاد شده بین مسئولان تلاش کرد تا با برطرف کردن نقاط ضعف و رونق بخشیدن به نقاط قوت این شهرستان به شکوفایی برسد.

قربانعلی ولیزاده ابراز کرد: ظرفیت های این شهرستان باید درمسیر مناسب قرارگیرد تا فرصت جدیدی را برای شهر ایجاد کند، نگاه‌های دغدغه‌ مند مسئولان برای این شهرستان نیاز است تا در حوزه های گوناگون تحولی شگرف ایجاد کند.
برندسازی محصولات تولیدی بابل
فرماندار شهرستان بابل ادامه داد: برنج و عسل از جمله محصولات این شهرستان است که نیاز به برندسازی داشته ودر حال حاضر درصدد برندسازی این دو محصول در کشور هستیم.
وی ادامه داد: با رشد وتوسعه زیرساخت ها می توان در حوزه شهرستان اقدامات خوبی انجام داد. در حال حاضر در 20 مورد ظرفیت های جدید در حوزه گردشگری در این شهرستان احصاء شده است و امیدواریم با حمایت سرمایه گذاران بخش خصوصی به بهره برداری برسد.
وی با اشاره به این موضوع که شهرستان بابل دارای 187 آب بندان و تالاب با مساحت 1887 هکتار است، اظهار داشت: از جمله حوزه هایی که دراین شهرستان مورد غفلت قرار گرفته، این حوزه است و امید داریم در آینده نزدیک از این ظرفیت برای پیشرفت این شهرستان گام برداریم.
با توجه به قطب پزشکی بودن این شهرستان به دنبال زمینی به مساحت چهار هکتار برای ساخت بیمارستان و پژوهشکده رویان هستیم ولیزاده یادآور شد: با توجه به قطب پزشکی بودن این شهرستان به دنبال زمینی به مساحت چهار هکتار برای ساخت بیمارستان و پژوهشکده رویان در این شهرستان هستیم تا بتوانیم گردشگری را با حفظ قطب پزشکی رونق بخشیم.
فرماندار بابل ایجاد بازارچه دائمی محصولات کشاورزی و دامی را در این شهرستان برای به وجود آمدن درآمد پایدار برای تولیدکنندگان با حذف واسطه گران را نیز از جمله طرح‌های ارائه شده در آینده نزدیک عنوان کرد و افزود: حال درصدد هستیم رونق اقتصادی را با ایجاد کارگروه های اشتغال در این شهرستان مهیا کنیم.
نماینده مردم بابل در مجلس شورای اسلامی نیز نبود صنایع تبدیل مرکبات در مازندران به خصوص شهرهای مرکزی را از جمله اقدامات صورت نگرفته در سالهای گذشته عنوان کرد و افزود: بارش برف و وقوع سرما در سالهای اخیر تلنگری بر ایجاد صنایع تبدیلی در این شهرستان شده است.

علی نجفی گفت: نبود صنایع تبدیلی باعث سردرگمی باغداران شده است که گاهی اوقات دپوی غلط و نبود صنایع تبدیلی باعث اسراف محصولات کشاورزی می شوند وخسارات جبران ناپذیری را به وجود می آورد و باید برای رشد و پویایی شهرستان بابل زیرساخت ها را برای جذب سرمایه گذاران ایجاد کرد و با قانون های دست پاگیرو کاغذ بازیهای الکی راه را برای پیشرفت این شهرستان سد نکرد.
وی از جمله راه‌های رشد و بالندگی یک شهرستان را جذب سرمایه‌های بخش خصوصی و سرمایه‌های خارجی برای اجرای پروژه‌های شهرداری‌ها را از روش‌های معتبر تأمین منابع مالی در حوزه مدیریت شهری، عنوان کرد و افزود: هم اکنون یکی از رویکردهای اصلی در حوزه‌های مدیریت شهری و روستایی در کشور، حرکت به سمت شناسایی درآمدهای پایدار، روش‌ها و ابزارهای جدید تأمین منابع مالی؛ نظیر جذب سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی است.
وی افزود: وجود بروکراسی و نبود ظرفیت‌سازی‌های مناسب، روند کار را به تعویق می‌اندازد و نشان دهنده این واقعیت در جامعه امروزی است که اصل 44 قانون اساسی مورد توجه قرار نگرفته است.
بابل تا رسیدن به روزهای طلایی با موانع متعدی از جمله مناسب نبودن زیرساخت ها، کم توجهی به صنایع تبدیلی و کشاورزی مواجه است و برای رسیدن به هدف باید طرح جامع توسعه در شهر بارفروش مورد توجه قرار گیرد.

http://www.Mazan-Online.ir/fa/News/64611/روزگار-تلخ-مرکز-تجارت-شمال-در-«بارفروش-دِه»
بستن   چاپ