پیام مازند
پايان جلسه سيزدهم/ قاضي دادگاه:
نوازندگان گمنام مازندران شناسائي مي شوند
دوشنبه 13 شهريور 1396 - 12:53:26 PM
ايرنا
مازندران آنلاين - سرپرست معاونت هنري و سينمايي اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامي مازندران گفت که اين اداره کل شناسائي و معرفي نوازندگان بومي خود ساخته و گمنام استان را در دستور کار قرار داده است .
محمد محمدي روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگاران در ساري افزود : اين کار هم اکنون به بهانه برگزاري دومين جشنواره موسيقي ليلم با همکاري يکي از شرکت هاي فرهنگي و هنري و با اعزام يک گروه تحقيقي به روستاها و مناطق صعب العبور مازندران در حال انجام است .
وي با تاکيد بر اين که اجراي طرح شناسائي نوازندگان گمنام پس از جشنواره هم ادامه مي يابد ، گفت که ضبط آثار اين هنرمندان خودساخته و گمنام و شرکت دادنشان در جشنواره ليلم بخشي از برنامه حمايتي اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامي مازندران از اين هنرمندان است .
محمدي يکي از نتايج جانبي طرح شناسائي نوازندگان خودساخته و گمنام را تشکيل بانک اطلاعاتي نوازندگان موسيقي برشمرد و توضيح داد : هم اکنون بانک اطلاعات جامع نوازندگان موسيقي بومي مازندران وجود ندارد ولي با به ثمر رسيدن اين فعاليت پژوهشي و تحقيقي ، اين ضعف و اشکال در بخش هنر استان رفع مي شود .
وي افزود : در حال حاضر بجز 2 يا سه استاد موسيقي بومي مازندران ، اسناد مکتوبي در حوزه نوازندگان موسيقي بومي استان وجود ندارد ، در حالي که با تدوين اين اسناد ، نسل هاي آينده مي توانند از آگاهي هاي لازم در اين زمينه برخودار شوند .
سرپرست معاونت هنري اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامي مازندران شکاف فرهنگي را يکي از معضلات جامعه کنوني دانست و تاکيد کرد : همگام با گسترش تکنولوژي ، بايد فرهنگ و رسوم سنتي و بومي را حفظ کرد تا جلوي شکاف فرهنگي گرفته شود.
وي تقويت هويت بومي را از برنامه هاي اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامي مازندران معرفي کرد و گفت که برگزاري جشنواره فيلم وارش ، جشنواره هاي عکس با موضوع فرهنگ بومي و جشنواره موسيقي از جمله ليلم بخشي از برنامه ها براي تحقق اين هدف بوده است .
موسيقي مازندراني از جمله هنرهائي است که به خاطر داشتن سازهاي اختصاصي ، هويت مستقلي پيدا کرده است و بر خلاف برخي مناطق ايران ، اين موسيقي بر هويت زباني اتکا ندارد اگر چه زبان مازندراني بر غناي آن اضافه مي کند .
دوتار ، دسر کوتن ، سرنا ، لگن ، قرنه و کمانچه محلي از جمله آلات موسيقي سنتي و بومي مازندران هستند که اين هنر را زنده نگه داشته اند و اغلب هنرمنداني که اين سازها را مي نوازند ، خودآموخته به حساب مي آيند.
با اين وصف ، موسيقي مازندران در مناطق مختلف اين استان ويژگي هاي خاص خود را دارد که علاوه بر لهجه و زبان ، عوامل فرهنگي ، محيط طبيعي و نوع کسب و کار بر آن اثر گذاشته است .
در حالي که موسيقي نواحي مرکزي مازندران عمدتا بر پايه نغمه ها و مولودي هاي چوپاني مانند طبري و کتولي شکل گرفته که تنها با همراهي لله وا هر شنونده اي را به وجد مي آورد ، موسيقي شرق مازندران متاثر از مقام هراتي است که با ساز اختصاصي دوتار همراهمي مي شود و موسيقي غرب مازندران عمدتا با طالبا و سازهائي مانند سرنا و دهل نواخته مي شود.



http://www.Mazan-Online.ir/fa/News/6535/نوازندگان-گمنام-مازندران-شناسائي-مي-شوند
بستن   چاپ