پیام مازند
سرپرست استانداری مازندران تاکید کرد
لزوم نوسازی واحدهای شالیکوبی و سورتینگ های استان مازندران
شنبه 26 آبان 1397 - 13:58:59
پیام مازند - سرپرست استانداری مازندران بر لزوم نوسازی واحدهای شالیکوبی و سورتینگ جهت تکمیل خلاها و ظرفیت های خالی بخش کشاورزی در این حوزه تاکید کرد.
به گزارش ایسنا مازندران،احمد حسین زادگان در جلسه شورای برنامه ریزی که در سالن شماره یک استانداری مازندران برگزار شد، گفت: برگزاری جلسه مشترک با نمایندگان سه قوا برای بررسی مسائل و مشکلات مختلف استان ضروری است.
وی با انتقاد از غیبت برخی دستگاه های اجرایی از جمله دانشگاه مازندران در جلسه شورای برنامه ریزی تصریح کرد: در هر صورت مدیرانی که حضورشان در نشست استانی از لحاظ قانونی الزامی است، باید در این نشست ها حضور داشته باشند و عدم حضور در اکثر نشست ها جای سئوال دارد.
سرپرست استانداری مازندران با بیان اینکه صنایع بر اساس عرضه و تقاضا باید ایجاد شوند، یادآور شد: متاسفانه بسیاری از صنایع تبدیلی و مورد نیاز کشاورزی در استان ایجاد و جانمایی نشده و در این راستا باید نوسازی واحدهای شالیکوبی و سورتینگ نسبت به تامین نیازمندهای موجود برنامه ریزی شود تا خلا و ظرفیت های خالی این بخش تکمیل شود.
*256 سورتینگ غیرمجاز در مازندران فعال است
عزیزالله شهیدی فر رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران نیز در این جلسه تعداد سورتینگ های غیرمجاز استان را 256 واحد بدون پروانه اعلام کرد و گفت: ظرفیت سورتینگ های مرکبات مجاز وغیرمجاز استان بیش از هزار و 100 تن است.
وی با اشاره بر لزوم ساماندهی سورتینگ های غیرمجاز در استان خاطرنشان کرد: در محمودآباد یک واحد، نوشهر دو واحد سورتینگ و در مجموع 39 واحد سورتینگ در استان نیاز است و طی برنامه پنج ساله باید ایجاد شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران با اشاره به ایجاد انبار فنی در همه سورتینگ ها یادآور شد: در مجموع 165 انبار فنی در برنامه پنج ساله نیاز داریم و باید انبارهای غیرمجاز نیز ساماندهی شوند.
شهیدی فر افزود: ظرفیت تولید مرکبات استان 2 میلیون و 500 هزار تن بوده و برای حدود 10 هزار و 700 نفر در سورتینگ های استان اشتغال ایجاد شده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران به برنامه های فراروی بخش کشاورزی از جمله برنج اشاره کرد و یادآورشد: طبق اسناد و ظرفیت های موجود استان مازندران، 28 واحد برنج نیازمند بهسازی بوده و یک واحد مدرن نیز باید ایجاد شود.
*647 واحد شالیکوبی سنتی و مدرن در استان وجود دارد/ وجود 25 شالیکوبی مازاد
شهیدی فر بر لزوم اصلاح ساختار شالیکوبی ها در استان تاکید کرد و گفت: 647 واحد شالیکوبی سنتی و مدرن در استان وجود دارد که باید تا سال 1400 بهسازی و احیا شوند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران ادامه داد: ظرفیت تولید شلتوک برنج در شالیکوبی های مدرن دو برابر شالکوبی های سنتی بوده و ظرفیت کارخانه های مدرن 900 هزار تن است.
وی از وجود 25 واحد شالیکوبی مازاد در استان خبر داد و گفت: ظرفیت تولید شلتوک در استان بیش از یک میلیون و 300 هزار تن است.
* لزوم کاهش تعرفه واردات برنج قهوه ای
در ادامه این جلسه محمد پورعمران رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت مازندران نیز تصویب سند ویژه آمایش استان را امری ضروری دانست و گفت: جانمایی طرح های صنعتی و کشاورزی در سند آمایش باید مشخص شود.
وی در مورد فعالیت شالیکوبی ها افزود: فاصله بین تعرفه واردات برنج سبب می شود کل شالیکوبی های استان در طول سال فعالیت داشته باشند، باید نظارت لازم در این زمینه انجام شود.
محمدپورعمران همچنین تصریح کرد: باید برای فعالیت واحدهای شالیکوبی در طول سال برنامه ریزی شود تا تعرفه واردات برنج قهوه ای پایین و تعرفه برنج سفید افزایش یابد زیرا برنج قهوه ای در سلامت موثر است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت مازندران در مورد فراروی مرکبات خاط نشان کرد: توسعه فرواری مرکبات در استان باید در دستور کار قرار گیرد.
انتهای پیام

http://www.Mazan-Online.ir/fa/News/65565/لزوم-نوسازی-واحدهای-شالیکوبی-و-سورتینگ-های-استان-مازندران
بستن   چاپ