پیام مازند
دبیر انجمن برنج ایران خواستار شد
لزوم تولید ارقام مقاوم برنج به خشکسالی
دوشنبه 28 آبان 1397 - 13:38:55
پیام مازند - دبیر انجمن برنج ایران با تاکید بر اینکه خشکسالی همواره در کمین کشاورزان قرار دارد، گفت: برای مقابله با خشکسالی باید به تولید ارقام مقاوم برنج روی آورد. به گزارش ایسنا مازندران، جمیل علیزاده شایق در 18امین همایش ملی برنج که در دانشکده علوم کشاورزی ساری برگزارشد، اظهار کرد: 35 ارگان، موسسه و نهاد در برگزاری همایش ملی برنج کشور همکاری داشته اند، همچنین 10تا 11 آذر ماه نیز جشنواره ملی برنج در مرکز تجارت برنج و پایانه صادرات آمل برگزار خواهد شد.
وی با بیان اینکه شعار امسال همایش "بررسی مسائل اثرگذار بر روی برنج" است، تصریح کرد: به دلیل تغییرات اقلیمی ‌و بارندگی های کم امسال بحث کم آبی و خشکسالی نیز در این همایش بررسی می شود.
دبیر انجمن ملی برنج ایران با اشاره به اینکه هر چند بارندگی های اخیر نوید روزهای خوب برای کشاورزی را می دهد، یادآور شد: خشکسالی همواره در کمین است و برای جلوگیری از این امر باید به تولید ارقام مقاوم برنج، روش های کشت مناسب با کم آبی و بهره بردن از ماشین آلات مناسب توجه شود.
علیزاده تصریح کرد: باید کشاورزانی که در محدوده کم آبی قرار دارند به کشت جایگزین سوق داده شوند و در مناطقی که آب های زیر زمینی مناسبی وجود دارد کشت دوم نهادینه سازی شود.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: 104 مقاله به همایش ملی برنج کشور ارسال شده که 7 مقاله فرصت ارائه یافته است و 90 مقاله نیز به صورت پوستر ارائه می شود.
محدودیت کشت در برخی استان‌های کشور مشکل‌آفرین است
در ادامه این همایش اسدالله تیموری رئیس دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری با تاکید بر اینکه برنج محصولی راهبردی و استراتژیک است، یادآورشد: این محصول حتی از لحاظ ارزش و مقام گاها در امور اجتماعی بسیار جدی تر از اقلام دیگر کشاورزی مطرح است. ارزش و اهمیت محصول برنج تا آنجا بوده که سازمان ملل سال 2004 را سال "برنج زندگی است" نام نهاد.
وی با اشاره به اینکه برنج جزء غذاهای اصلی جامعه محسوب می شود، گفت: برنج ایرانی تنها تولید داخلی بوده که مصرف کننده تمایل بیشتری برای مصرف از نوع خارجی آن دارد.
ر ئیس دانشگاه علوم کشاورزی ساری با بیان اینکه چالش هایی در زنجیره کاشت، داشت و برداشت برنج وجود دارد، خاطرنشان کرد: برآوردها نشان از آن دارد که میزان برنج تولیدی در دنیا با توزیع آن هماهنگی ندارد. همچنین مصرف سرانه برنج در کشور حدود 40 کیلوگرم است که نسبت به سرانه دنیا پایین تر محسوب می شود.
تیموری با بیان اینکه برای رسیدن به تولید پایدار باید تولید افزایش یابد، تصریح کرد: چالش هایی چون کمبود آب و تغییر اقلیم منجر شد تا قوانینی چون محدودیت کشت در برخی استان‌ها وضع شود که خود زمینه ساز مشکلاتی شد‌.
وی گفت: در زنجیره تولید برنج امروزه تکنولوژی و بیوتکنولوژی نقش مهمی دارد که هنوز ما هنر استفاده از تکنولوژی و دانش لازم در بهره وری از بیوتکنولوژی را نداریم.
انتهای پیام

http://www.Mazan-Online.ir/fa/News/66658/لزوم-تولید-ارقام-مقاوم-برنج-به-خشکسالی
بستن   چاپ