پیام مازند
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مازندران:
80 درصد نیازهای سلامتی مردم با پزشکان عمومی قابل تامین است
جمعه 9 آذر 1397 - 22:02:37
پیام مازند - ساری- معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران گفت: دستکم 80 درصد از نیازهای سلامتی مردم توسط پزشکان عمومی قابل تامین است و فقط لازم است شهروندان به پزشکان عمومی خود اعتماد کنند.
دکتر محسن اعرابی روز جمعه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: این که شهروندان بدانند و اطمینان کنند که بیشتر نیازهای سلامتی آنان بدون مراجعه به متخصص یا پزشک فوق تخصص قابل رفع است، مهم ترین شرط موفقیت طرح سلامت نگر پزشک خانواده است که حوزه بهداشت و درمان کشور را متحول خواهد کرد.
وی گفت: طرح پزشک خانواده که از سال 92 پس از یک بار بازنگری در مازندران به عنوان یکی از استان های پایلوت در حال اجراست به مرحله خوبی رسیده و ما در این زمینه پیشرو در کشور هستیم و دستاوردهای خوبی هم تاکنون داشته که هیچ جای کشور به چنین دستاوردی نرسیدند.
معاون دانشگاه علوم پزشکی مازندران آگاهی عمومی را مهم ترین پیش نیاز موفقیت طرح پزشک خانواده دانست و تاکید کرد: این مرحله گام مهمی است که هنوز با وجود سابقه چند ساله اجرای طرح پزشک خانواده برداشته نشده است و نیاز است تا با همکاری رسانه ها محقق شود.
وی توضیح داد: مثلا با اجرای طرح پزشک خانواده 160 هزار بیمار دیابتی استان شناسایی شده اند و بیماریشان هم اکنون زیر نظر پزشک خودشان تحت کنترل قرار دارد و در صورتی که نیاز باشد توسط پزشک خانواده به پزشکان متخصص و فوق تخصص ارجاع می شوند.
اعرابی گفت: در حال حاضر در کل استان مازندران کمتر از 10 پزشک فوق تخصص غدد و 70 تا 80 پزشک متخصص داخلی فعالیت دارند و طبیعی است که اگر قرار باشد همه بیماران دیابت به آنها مراجعه کنند، کیفیت خدمات بشدت کاهش می یابد.
این پزشک متخصص فرهنگ تخصص زدگی در حوزه سلامت را یکی از مشکلات اجرای درست طرح پزشک خانواده برشمرد و تاکید کرد: واقعا نیازی نیست برای بسیاری از بیماری ها افراد به پزشک متخصص یا فوق تخصص مراجعه کنند و طرح پزشک خانواده به عنوان یک طرح سلامت نگر هدفش این است که از سلامتی شهروندان مراقبت کند تا نیاز به مرحله درمان تخصصی و فوق تخصصی کاهش یافته و هزینه های آنان کمتر شود.
وی با اعلام این که در طرح پزشک خانواده نظام ارجاع به متخصص و فوق تخصص پیش بینی شده است تا سلامت شهروندان به بهترین نحو تامین شود، گفت: البته نظام ارجاع هنوز به طور کامل فعال نشده چون نیازمند فراهم سازی بستر الکترونیکی کامل است، به گونه ای که تمامی طرف های درگیری در نظام پزشک خانواده بتوانند از این بستر استفاده کنند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران با این وصف اجرای طرح پزشک خانواده در این استان را بهتر از سایر مناطق کشور توصیف کرد و افزود: این که حدود 70 درصد از دیابتی های استان تاکنون شناسایی و نامشان در سامانه سلامت ثبت شده از دستاوردهای طرح پزشک خانواده است و بدون اجرای این طرح قابل دستیابی نبود.
طرح پزشک خانواده به منظور کاهش دغدغه حوزه سلامت از سال 92 در مناطق شهری دو استان مازندران و فارس آغاز شد.
7335/1654

http://www.Mazan-Online.ir/fa/News/67296/80-درصد-نیازهای-سلامتی-مردم-با-پزشکان-عمومی-قابل-تامین-است
بستن   چاپ