پیام مازند
یک روزنامه نگار:
ماندن در نهادهای بین المللی به نفع ایران است
سه شنبه 13 آذر 1397 - 20:01:01
پیام مازند - ساری - روزنامه نگار و فعال سیاسی گفت: ماندن در نهادهای بین المللی به نفع ایران است اما همه مشکلات کشور را حل نمی کند.
به گزارش ایرنا، علی شکوهی روز سه شنبه به مناسبت روز دانشجو در مناظره اقتصاد و جهانی شدن با محمد حسن قدیری ابیانه سفیر اسبق ایران در مکزیک و استرالیا دردانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل درپاسخ به سوال مشتر مجری برنامه درخصوص پذیرش عهدنامه های بین المللی چه میزان در بهبود اقتصاد و جهانی شدن نقش دارد بیان کرد: همه توافق ها تابع مصلحت کشور است و با در نظر گرفتن سود و زیان آن تصمیم گیری خواهد شد.
وی افزود: باید بپذیریم که پیروزمندان جنگ جهانی دوم در سازمان ملل قوانینی را وضع کردند که پنج کشور حق وتو دارند و آنان منافع خود را در نظر خواهند گرفت ولی آن دلیلی نخواهد شد که ما به طور مثال از عضویت در سازمان ملل خارج شویم.
شکوهی اظهار داشت: انچه که برای ما مهم به نظر می رسد این است که ما باید از تعارض بین ابرقدرت ها استفاده کنیم و منافع خودمان را پیش ببریم.
وی اضافه کرد: در دنیای امروز ما نمی توانیم خود را در مرز ملی کشور خود محدود کنیم بلکه باید از تمامی ظرفیت ها به خوبی استفاده کنیم و زمینه توسعه کشور را فراهم کنیم.
وی بیان کرد: نباید تمام مشکلات کشور را به بیگانه نسبت دهیم بلکه باید با شناختی درست از مشکلات کشور و رقابتی کردن اقتصاد، برقراری شفافیت، کنترل مصرف گرایی و پیشه کردن قناعت در اقتصاد مشکلات خود را حل کنیم.
شکوهی گفت: وقتی که 90 درصد مواد اولیه روغن وارداتی است و در رونق نساجی نیاز به پنبه داریم و در کشور با کمبود مواجه ایم و از سویی دیگر با محدودیت منابع ملی روبرو می باشیم به تنهایی نمی توانیم آن چیزی را که روی کاغذ تحت عنوان برنامه پیاده کرده ایم به موفقیت برسیم.
وی افزود: باید از تجربه و الگو های کشورهای آسیایی و اروپایی که به پیشرفت رسیده اند بهره گیریم و شرکت های خصوصی واقعی که می توانند زمینه رقابتی شدن را در اقتصاد فراهم کنند حمایت کنیم.
وی افزود: در حال حاضر اقتصاد کشور رقابتی نیست و به طور مثال در واگذاری شرکت مخابرات دو شرکت داوطلب شدند که یکی از آنها قبل از روز واگذاری انصراف خود را اعلام کرد که این روند خصوصی سازی به هیچ عنوان مورد قبول نیست.
شکوهی در بخش دیگری گفت: در شرایط فعلی حتی اگر آمریکا هم از برجام خارج شده باشد ما نباید از آن خارج شویم زیرا با خارج شدن ایران از برجام تمامی تحریم های شورای امنیت برعلیه ایران برمی گردد و این به نفع اقتصاد کشورمان نخواهد بود.
***عضویت در برخی از نهادهای بین المللی به نفع ایران نیست
سفیر اسبق ایران در مکزیک و استرالیا نیز در این مناظره گفت: برجام ثابت کرد که کشورهای قدرتمند زیر قول خود خواهند زد و به تعهدات خود پایبند نیستند و عضویت در برخی از پیمانهای بین المللی به نفع کشور نیست.
محمد حسن قدیری ابیانه افزود: همه ما باید بدانیم که در حال حاضر اروپا بیش از یک هزار میلیارد دلار با آمریکا تبادل اقتصادی دارد و ایران نیز حدود 20 میلیارد دلار با اروپا تبادل مالی دارد و به هیچ عنوان آنان در راستای تخریب منافع اقتصادی خود با آمریکا حرکت نخواهند کرد.
وی اظهار داشت: دولت نباید تمام مسائل کشور را با برجام گره می زد تا آنان از این امر سوء استفاده کنند و امروز به تعهدات خود پایبند نباشند.
قدیری ابیانه افزود: ما به هیچ عنوان مخالف سرمایه گذاری خارجی نیستیم بلکه معتقدیم سرمایه های سرگردانی که در کشور وجود دارد و هر از چند گاهی به سمت طلا، سکه یا ارز می رود و تعادل بازار را برهم می زند باید برای ان برنامه ریزی شود.
وی بیان کرد: باید تلاش کنیم سرمایه های سرگردانی را که در جامعه وجود دارد به سمت تولید و اشتغال سوق دهیم و این امر با همکاری مسئولین و مردم امکان پذیر است.
وی افزود: متاسفانه در حال حاضر مردم تنها نظاره گر کارهای مسئولین هستند ولی باید خود مردم هم ورود پیدا کنند و در توسعه کشور به مسئولین کمک کنند.
قدیری ابیانه اظهار داشت: هم اکنون بنده مخالف پیوستن ایران به FATF می باشم چرا که همان کسانیکه در خزانه داری امریکا نشسته اند و ایران را تحریم می کنند همان افراد هم مدیریت FATF را برعهده دارند و تجربه برجام ثابت کرده است که آنان پایبند قول خود نخواهند بود و ما به هیچ عنوان نباید مراودات مالی خود را شفاف در اختیار آمریکا قرار دهیم.
وی گفت: دولت و وزارت خارجه به دنبال آن هستند تا با عضو شدن در این عهده نامه های بین المللی بهانه را از آنان بگیرند ولی این روش غلطی است و ما باید مطمئن شویم که این عهد نامه ها به نفع منافع ملی ماست و بعد عضو ان شویم.
7343/1899

http://www.Mazan-Online.ir/fa/News/67547/ماندن-در-نهادهای-بین-المللی-به-نفع-ایران-است
بستن   چاپ