پیام مازند
رئیس کارگروه تخصصی صنایع غذایی و تبدیلی اتاق فکر توسعه مازندران:
آب لیموهایی که بدون لیمو تولید می شوند/ ایران بزرگترین واردکننده کنسانتره مرکبات
يکشنبه 25 آذر 1397 - 17:57:46
پیام مازند - رئیس کارگروه تخصصی صنایع غذایی و تبدیلی اتاق فکر توسعه و تعالی مازندران با اشاره به اینکه ایران بزرگترین واردکننده کنسانتره مرکبات است،گفت: در کارخانه های تولید آب لیمو کشور هیچ لیمویی برای آب گیری وارد نمی شود.
به گزارش ایسنا مازندران، رضا اسماعیل‌زاده کناری در گردهمایی منطقه‌ای شمال کشور با موضوع "نقش فرآورده های جنبی مرکبات در کشاورزی و دامپروری پایدار" در دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری اظهار کرد: ایران یکی از بزرگترین وارد کننده کنسانتره های مرکبات است.
وی با بیان اینکه برای تولید آبلیمو، لیمویی وارد کارخانجات نمی شود، تصریح کرد: بر روی آب پرتقال ها از کلمه 100 درصد طبیعی استفاده می شود، این در حالی است که خود پرتقال 11 درصد و کنسانتره آن 75 درصد مواد جامد محلول دارد.
رئیس کارگروه تخصصی صنایع غذایی و تبدیلی اتاق فکر توسعه و تعالی مازندران افزود: برای تهیه کنسانتره طبیعی نیاز به 20 کیلوگرم مرکبات داریم اما قیمت کنسانتره وارداتی مرکبات از برزیل بین 13 تا 15 هزار تومان است، سوال اینجا است آیا کارخانه دار میوه را استفاده می کند یا از کنسانتره بهره می برد.
اسماعیل زاده کناری با اشاره به اینکه از لحاظ اقتصادی قیمت تمام شده یک کیلوگرم کنسانتره مرکبات با وارداتی مشابه نیست، تصریح کرد: ارگان های نظارتی نیز به این مورد واقف هستند.
وی با اشاره به اینکه ضایعاتی که در مازندران مطرح می شود پادرختی و درجه دو و سه بوده و کارخانه ای نیست،گفت: واریته های مرکبات مازندران هدفمند نیستند.
سرپرست پژوهشکده و رئیس انجمن علوم و صنایع غذایی مازندران با اشاره به اینکه برای تولید آبمیوه باید مرکبات دارای ویژگی هایی همچون پوست نازک، دارای آب فراوان و غیره باشد،خاطرنشان کرد: تولید مرکبات در مازندران غیرهدفمند و با هدف تازه خوری است.
وی افزود:یکی از مهم ترین مواد مورد نیاز در صنایع تبدیلی پکتین بوده که ایران یکی از وارد کننده های اصلی آن است.
اسماعیل زاده کناری با بیان اینکه پکتین به غیر از غذا در صنایع دارویی و بهداشتی به عنوان یک قوام دهنده استفاده می شود، تصریح کرد: در ایران کارخانجات زیادی هستند که مجوز تولید پکتین را گرفته اند اما به مرحله فرآوری نرسیدند به همین دلیل جزء واردت کننده های 100 درصدی پکتین هستیم.
وی گفت:قیمت پکتین بر مبنا نوع آن، از کیلویی 205 هزار تومان، تا بیش از 500 هزار تومان است.
رئیس کارگروه تخصصی صنایع غذایی و تبدیلی اتاق فکر توسعه و تعالی مازندران با بیان اینکه راندمان فیزیکی پوست مرکبات حدود 0.6 درصد برای تولید پکتین است، افزود: این راندمان بر مبنای ضایعات پادرختی از لحاظ اقتصادی نیز مقرون به صرفه است.
وی تصریح کرد: متاسفانه مازندران برای تولید محصولاتی که استراتژیک باشد و ما را از واردات نجات دهد حرکت نمی کند، در اتاق فکر توسعه مازندران این موضوع را به صورت بسته چاره اندیشی به استانداری ارائه دادیم.
رئیس کارگروه تخصصی صنایع غذایی و تبدیلی مازندران با اشاره به اینکه اگر مدت زمان تصدی مسئولان به صورت یکنواخت باشد این موضوع عملی می شود، خاطرنشان کرد: اما متاسفانه با ورود افراد جدید تصمیمات قبلی ابطال می شود.
وی در ادامه با اشاره به اینکه شرکت هایی در کشور وجود دارد که تولید اسانس و عصاره انجام می دهند اما با نمونه خارجی به هیچ وجه قابل مقایسه نیست،تصریح کرد:چرا که در ایران روش سنتی بوده اما در خارج از کشور تمامی مواد فرار حاوی عطر و طعم خود میوه در آن حفظ شده و مخاطب پذیرتر است.
رئیس کارگروه تخصصی صنایع غذایی و تبدیلی اتاق فکر توسعه و تعالی مازندران افزود: علاوه بر آن، این ترکیبات خاصیت آنتی اکسیدانی و آنتی میکروبی نیز دارد.
اسماعیل‌زاده با اشاره به اینکه سازمان جهاد کشاورزی باید به کشاورزان آموزش دهد تا محصول تولید شده هدفمند شود، گفت: علاوه بر اینکه بهره وری در مازندران انجام نمی شود با سوزاندن کاه و کلش محیط زیست را هم نابود می کنیم.
انتهای پیام

http://www.Mazan-Online.ir/fa/News/69277/آب-لیموهایی-که-بدون-لیمو-تولید-می-شوند--ایران-بزرگترین-واردکننده-کنسانتره-مرکبات
بستن   چاپ