پیام مازند
جراح و متخصص بیماری های لثه مطرح کرد
مسواک مهم ترین راهکار در پیشگیرى از التهاب نسوج دندان
سه شنبه 18 دی 1397 - 12:24:54 PM
ایسنا
پیام مازند - جراح و متخصص بیماری های لثه از پیشگیرى از التهاب نسوج اطراف دندان و لثه با استفاده از مسواک و نخ دندان خبر داد.
  نیلوفر جنابیان اظهار کرد: دهان محل ورود مواد غذایى و دندان ها از اولین اعضا در گوارش مواد غذایى هستند، بننابراین سلامت دهان و دندان از اهمیت به سزایى برخوردار است.
وی افزود: پوسیدگى از مشکلاتى است که بر روى نسج دندان اثر می گذارد و بیماری هاى لثه، الیاف، استخوان و بافت هاى اطراف دندان را تهدید می کنند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل با اشاره به اینکه شایع ترین بیمارى که نسوج اطراف دندان را درگیر می کند بیماریهاى التهابى ناشى از تجمع پلاک میکروبى است، گفت: اگر درگیرى التهابى بافت هاى اطراف دندان فقط محدود به لثه باشد به آن التهاب لثه (ژنژیویت ) می گویند ولى اگر التهاب به سایر نسوج اطراف دندان یعنى استخوان و لیگامان ها گسترش یابد به آن التهاب حاد لثه ( پریودنتیت ) می گویند.
وی در همین راستا بیان کرد: پلاک میکروبى مجموعه اى از باکترى هاى حفره دهان است که درمدت چند ساعت پس از مسواک زدن برروى دندان تشکیل می شود و اگر با مسواک و نخ دندان برداشته نشود ظرف ٤٨ ساعت می تواند تبدیل به جرم شود که هر دوى این عوامل می توانند شروع کننده بیمارى پریودنتال باشند.
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی بابل تصریح کرد: براى پیشگیرى از ژنژیویت و پریودنتیت مهم ترین اقدام ، رعایت بهداشت دهان و دندان فردى با مسواک زدن و نخ دندان کشیدن است تا از تجمع مقادیر زیاد پلاک ممانعت به عمل آید.
جنابیان ادامه داد: مراجعات دوره ای و منظم به دندانپزشک و جرمگیرى با فواصل منظم از اقدامات بعدى براى جلوگیرى و یا کنترل این بیماری ها است.
وی افزود: از علائم شایع بیماریهاى لثه و پریودنتال، خونریزى حین مسواک زدن و یا خوردن غذاهاى سخت و در موارد پیشرفته تر خونریزى صبحگاهى و بدون دلیل است و همچنین از علایم دیگر می توان بوى بد دهان، تورم و سرخى لثه را برشمرد.
متخصص دندانپزشکی با اشاره به اینکه در صورتی که التهاب لثه (ژنژیویت ) مشاهده شد به دندانپزشک مراجعه شود، یادآورشد: درمان التهاب لثه عمدتا شامل جرمگیرى بوده وکنترل بیمارى آسان تر است، اما زمانیکه شرایط پیشرفته تر مثل التهاب نسوج اطراف دندان (پریودنتیت) اتفاق بیفتد درمان پیچیده تر خواهد شد و نیاز به جراحى خواهد بود.
وی گفت: بیمارى پریودنتال درشرایطى که تحت درمان قرار نگیرد میتواند منجر به لقى و ازدست رفتن دندانها شود.
جنابیان خاطرنشان کرد: توصیه می شود که در قدم اول با رعایت بهداشت دهان فردى و مراجعات منظم دندانپزشکى درصدد پیشگیرى از بیمارى بوده و درقدم هاى بعدى در صورتی که اولین علایم بیمارى ظاهر شد مراجعه براى درمان زود هنگام صورت پذیرد، تا بتوان شرایط را کنترل کرده و از پیشرفت بیمارى جلوگیرى کرد.
انتهای پیام

http://www.Mazan-Online.ir/fa/News/73480/مسواک-مهم-ترین-راهکار-در-پیشگیرى-از-التهاب-نسوج-دندان
بستن   چاپ