پیام مازند
مدیرکل دفتر امور گلخانه ای وزارت جهاد کشاورزی خبر داد
صدور نخستین مجوز صنایع تبدیلی گل نرگس در مازندران
چهارشنبه 26 دی 1397 - 9:01:23 AM
ایسنا
پیام مازند - مدیرکل دفتر امور گلخانه ، گیاهان دارویی و قارچ خوراکی وزارت جهاد کشاورزی گفت: سال آینده مجوز نخستین واحد فرآوری و صنایع تبدیلی گل نرگس و تامین منابع مالی و دانش فنی در مازندران رقم می خورد.
  غلامرضا تقوی در آیین افتتاحیه جشنواره گل نرگس جویبارضمن اشاره به اهمیت پرورش گل و گیاه و در صدر آن گل نرگس برای کشور اظهارکرد: سال آینده مجوز اولین واحد فراوری و صنایع تبدیلی گل نرگس و تامین منابع مالی و دانش فنی در مازندران رقم می خورد.
وی سطح زیر کشت گل و گیاه در کشور را بیش از 7 هزار هکتار با 4 میلیارد شاخه و گلدان و در همین سطح هزار و 200 هکتار گل نرگس با بیش از 360 میلیون شاخه اعلام کرد.
مدیرکل دفتر امور گلخانه ، گیاهان دارویی و قارچ خوراکی وزارت جهاد کشاورزی افزود: تولید نهاله پایه گل نرگس و افزایش دانش فنی، افزایش عملکرد تولید گل نرگس را در استان مازندران چندین برابر می کند.
وی از جمله ویژگی های گل نرگس را تبدیل اراضی کم بهره به اراضی پر بهره برشمرد که می تواند نسخه شفابخشی برای جلوگیری از خردشدن اراضی،تغییر کاربری و افزایش درامد سرانه باشد.
تقوی ضمن نارضایتی از واردات بسیاری از کالاهای اساسی در کشور، یکی از منابع و ریشه های تامین ارز را صادرات گل و گیاه و در راس آن گل نرگس عنوان کرد.
وی گفت: در حال حاضر در حوزه گل و گیاه بیش از 150 هزار نفر مشغول به فعالیتند و به طور اختصاصی در حوزه گل نرگس بیش از 20 هزار نفر اشتغالزایی صورت گرفته است.
مدیرکل دفتر امور گلخانه ، گیاهان دارویی و قارچ خوراکی وزارت جهاد کشاورزی تولید گل نرگس را نسخه مناسبی برای جلب سرمایه هایی دانست که بدون برنامه از طرف دولت منتهی به بازاری شدند که کسب و کارهای مردم را تحت الشعاع قرار دادند.
وی گفت: اگر قرار باشد الگوی کشتی برای بسیاری از مناطق معرفی کنیم، قطعا کشت گل نرگس خواهد بود که بیش از 35 درصد بصورت دیم و 65 درصد کم آب بر کشت می شود‌.
تقوی با اشاره به اینکه در دنیا کشورهایی مثل ترکیه،اسپانیا،پرتغال و فرانسه به طور مختصر به این کشت مشغولند،اضافه کرد: منشا اصلی و حجم بالای تولید با وجود رقیبی مثل مصر عمدتا در ایران است.
مدیرکل دفتر امور گلخانه ، گیاهان دارویی و قارچ خوراکی وزارت جهاد کشاورزی در ادامه تشکیل هیئت موسس انجمن تولید کنندگان گل نرگس، محصور نمودن باغات گل نرگس، اقدامات پژوهشی جهت جلوگیری از همرسی تولیدات در یک زمان را از جمله اقدامات انجام شده ذکر کرد.
وی این جشنواره را چهارمین جشنواره گل نرگس در سال 97 برشمرد و افزود: در هفته های آینده این جشنواره را در استان ایلام خواهیم داشت.
تقوی در خاتمه روان سازی و تسهیل اخذ مجوزهای مربوط به فرآوری گل نرگس، ثبت ارقام بومی کشور، ادامه فعالیت های آموزشی و ترویجی، رفع مشکلات صادرات گل نرگس و گردشگری در این حوزه را در دستور کار این وزارتخانه عنوان کرد.
*ایجاد بازار خرید برای گل نرگس
عبدالله رضیان نماینده حوزه قائم‌شهر، سوادکوه، جویبار، سیمرغ و سوادکوه‌شمالی ظرفیت های شهرستان جویبار را خصوصا در بخش کشاورزی بسیا بالا دانست و گفت: با تقویت شرایط و رفع موانع تولید می توان افزایش تولید را شاهد بود.
وی کمبود آب را مهم ترین مشکل این شهرستان در بخش کشاورزی برشمرد و افزود: هدایت آب سد البرز به مناطق پائین دست جویبار در دست اقدام است و با اعتبارات قطره چکانی امیدواریم بتوانیم طی یکی دوسال آینده مسیر را تکمیل کرده و مشکل آب را برطرف نمائیم.
رضیان بازاریابی خرید محصولات را از جمله مشکلات دیگر کشاورزان عنوان کرد و گفت: گل نرگس یکی از این محصولات بوده و با مناسب شدن فضای خرید محصولات، کشاورزان برای کشت محصول رغبت بیشتری نشان می دهند.
نماینده مجلس شورای اسلامی محل استقرار صادرات محصولات کشاورزی و بزرگترین پایانه پرورش ماهیان خاویاری را از ظرفیتهای شهرستان جویبار برشمرد.
وی همچنین با اشاره به مشکلات بخش زیرساختهای جاده ای این شهرستان و نگاه ملی در این بخش،خبر داد؛ برای مسیر ساحلی جاده کنار دریا از فرح آباد ساری به بابلسر 5 میلیارد تومان اعتبار درنظر گرفته شده است.
  جشنواره گل نرگس در جویبار با تعداد 65 غرفه نمایشگاهی در قالب صنایع دستی و سوغات استان ها،همچنین عرضه محصولات گل نرگس، گل و گیاه و ادوات کشاورزی افتتاح شده و تا 28 دی ماه از ساعت 10 صبح تا 21 به همراه جنگ شبانه ادامه دارد.


http://www.Mazan-Online.ir/fa/News/73932/صدور-نخستین-مجوز-صنایع-تبدیلی-گل-نرگس-در-مازندران
بستن   چاپ