پیام مازند
درد و دل جدی شهرداران با استاندار مازندران
پنجشنبه 4 بهمن 1397 - 18:01:16
پیام مازند - ساری - شهرداران مازندران عصر چهارشنبه در نشست با استاندار، فقدان امنیت و کاهش اختیار را از بزرگ ترین دغدغه ها در حوزه شهرداریها عنوان کردند.
به گزارش خبرنگار ایرنا، در همایش شهرداران مازندران که با حضور احمد حسین زادگان استاندار برگزار شد، شهرداران 58 شهر استان شرکت داشتند و قریب به اتفاق شهرداران از شکایت های پی در پی مسئولان اجرایی و مردم و همچنین کشاندن مستمر آنها به دادگستری گلایه کردند.
شهرداران این مسئله را منجر به نا امیدی در خدمت و همچنین نا امنی در زندگی شخصی دانستند و گفتند: حضور هر روزه شهرداران در مراجع قضایی نه تنها جایگاه و شخصیت انها را مخدوش کرده، بلکه انها را از فعالیت های اجرایی نیز بازداشته است.
علاوه بر این شهرداران شهرهای مازندران نسبت به روند کاهش اختیارات و دخالت دستگاههای اجرایی در مسائل شهری گلایه کردند و اظهار داشتند که فعالیت جزیره ای دستگاه های اجرایی عملا انها را در حوزه شهری بی اختیار کرده است.
آنها با اشاره به مواردی همچون فضای سبز، اخذ عوارض، صدور مجوز در حریم شهر و موارد دیگر به استاندار گفتند که دستگاههای متولی در این حوزه نه تنها کمترین همکاری با شهرداری ها دارند، بلکه در انجام برنامه های شهری نیز با شکایت و سنگ اندازی مانع از رسیدن به هدف های شهری می شوند.
علاوه بر این مشکلاتی همچون بازگشت ارزش افزوده برای تامین مالی شهرداری ها، ایجاد برنامه درآمد پایدار، تعریف عرصه و حریم برای شهرداری ها و کاهش درامدها، از جمله دیگر مسائلی بود که شهرداری ها در این همایش در میان گذاشتند.
بسیاری از شهرداران در سخنرانی امروز خود از کاهش جدی درامد های خود ابراز نگرانی کردند و خواستار تفویض اختیار بیشتر برای ایجاد درامدهای پایدار و همچنین فعالیت های درامد زا شدند.
تعیین تکلیف حریم 60 متری ساحل برای شهرهای ساحلی از دیگر مطالبات شهرداران مازندران بود که خواستار ایجاد یک مرجع پاسخگو و مسئول برای مراجع شهرداری شدند تا شهرداری ها با تعدد دستگاههای مداخله گر در ساحل مواجه نشوند.
البته برخی از شهرداران نیز در جلسه امروز به ارائه راهکار پرداختند و جذب سرمایه گذار، ایجاد برنامه های مشارکتی، کاهش نیروهای مازاد و همچنین استفاده از ظرفیت گردشگری را از راه حل های ایجاد درامد پایدار برای شهرداری ها عنوان کردند.
تعدادی از شهرداران با اعلام مخالفت با تکیه شهرداری ها بر بودجه و کمک دولتی، خلاقیت را لازمه شهردار بودن دانسته و گفتند: شهرداری ها بر اساس ظرفیت ها و استعداد های مناسب مازندران نباید دست در جیب دولت کرده و فقط بر بودجه تامین مالی دولتی چشم بدوزند.
**وابستگی و تکیه بر بودجه دولتی اشتباه فاحش شهرداری ها
نماینده مردم رامسر، تنکابن و عباس آباد در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست تاکید کرد: با توجه به ظرفیت و استعداد خدادادی جغرافیای مازندران که در تمامی شهر ها و مناطق به صراحت قابل رویت است، تکیه بر بودجه و اعتبارت دولتی اشتباه فاحش شهرداری ها است.
شمس الله شریعت نژاد افزود: شهرداری ها باید از ظرفیت های خود برای ایجاد درامد پایدار استفاده کنند زیرا شهرداری ها واحدهایی مستقل از دولت بوده و خود به نوعی دولت محلی محسوب می شوند.
وی با بیان اینکه شهرداران بر اساس خلاقیت و لیاقت انتخاب می شوند، گفت: در انتخاب شهردار وجود روحیه کسب درامدی در شهرداران یکی از اصلی ترین معیارها است و نباید این معیار در شهرداران مازندران خاموش باشد.
نماینده مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: شهردار بر خلاف مدیران دستگاه های اجرایی باید به صورت ویژه تر افق شهرش را بشناسد، دید بلند و برنامه ریزی دقیقی برای درامد و هزینه داشته باشد.
شریعت نژاد همچنین جلوگیری از ارتفاع سازی و یا نبود عدالت در ارتفاع سازی را یکی از ضعف های شهرداری های مازندران عنوان کرد و گفت: این مدل از مجوز دادن هیچ مبنای قانونی و موجهی ندارد.
وی ارتفاع سازی را یکی از راهکارهای جلوگیری از تجاوز به حریم شهرها دانست و گفت: اگر همین روال ساخت و ساز ویلایی در اطراف و مرکز شهر ادامه داشته باشد در اینده نزدیک باید تمامی زمین های کشاورزی و منابع طبیعی را تغییر کاربری داد و این خسارت زیادی به این استان وارد می کند.
نماینده مردم رامسر، تنکابن و عباس آباد پیشنهاد داد: کارگروهی از نخبگان در استان تشکیل شود و روی راهکارها بحث و کار کنند.
استان مازندران با حدود سه میلیون و 300 هزار نفر جمعیت دارای 22 شهرستان و 58 شهر است .
7335/1899

http://www.Mazan-Online.ir/fa/News/77083/درد-و-دل-جدی-شهرداران-با-استاندار-مازندران
بستن   چاپ