پیام مازند
فرماندار سیمرغ مطرح کرد
خاستگاه تولید ذرت مازندران نیازمند ترمیم زیرساخت ها
شنبه 13 بهمن 1397 - 1:09:37 PM
ایسنا
پیام مازند - فرماندار شهرستان سیمرغ اولویت اول شهرستان را توسعه، گسترش و ترمیم زیر ساخت های شهری و روستایی اعلام کرد.
مجتبی حبیب نژاد روشن  توسعه زیرساختی شهرستان را لازمه ورود سرمایه گذار دانست و تاکید کرد: شهرستانی که دارای مشکلات زیرساختی باشد نمی تواند در مباحث دیگری چون جذب سرمایه گذار موفق عمل کند.
وی توسعه شهرستان سیمرغ را مطلوب ارزیابی کرد و با اذعان بر اینکه هنوز در بسیاری از بخش ها مشکل وجود دارد، افزود: این شهرستان در سال 95 معادل 20 میلیارد تومان اعتبار دریافت کرد که این مقدار در سال گذشته به 27 میلیارد افزایش یافت، علاوه بر اینکه در سال جاری 11 میلیارد تومان فقط در حوزه محورهای مواصلاتی توانستیم جذب اعتبار داشته باشیم.
مشکلات شهرستان
فرماندار سیمرغ محورهای مواصلاتی را یکی از مشکلات شهرستان سیمرغ عنوان و خاطرنشان کرد: علیرغم کمبود منابع توانستیم با این جذب اعتبار اقدامات مثبتی انجام دهیم که از آن جمله می توان به ترمیم و تعریض محور جویبار و بابلسر اشاره کرد.
فرماندار سیمرغ از پیشرفت 50 درصدی محور بابلسر خبر داد و اضافه کرد: امیدواریم با تمهیدات لازم و تلاش مستمر متولیان امر پروژه تعریض محور بابلسر تا محدوده استحفاظی شهرستان در سال 98 به بهره برداری کامل برسد.
حبیب نژاد یکی دیگر از چالش های شهرستان را ضعف در توسعه بافت شهری عنوان کرد و با تاکید بر نارضایتی همشهریان در این مورد گفت: بافت شهری باید در مسیر محورهای مواصلاتی توسعه پیدا کند که متاسفانه شاهد توسعه آن به سمت بافت سنتی هستیم.
وی نسبت جمعیت شهری و روستایی در سیمرغ را بر عکس شهرستان های مازندران یعنی حدود 60 درصد روستایی و 40 درصد شهری معرفی و تصریح کرد: در مدیریت جدید شهری با همت شهردار و جمعی از کارشناسان، توسعه بافت شهری مد نظر قرار گرفته و بنا داریم با تعریف معماری جدید و زیبا همراه با المان های خاص و همگون با شهرستان، بافت شهری را در مسیر محورهای مواصلاتی گسترش دهیم.
سیمرغ کودکی نوپا در مسیر توسعه
حبیب نژاد با اشاره به اینکه شهر سیمرغ به تازگی استقلال یافته و تنها 6 سال از اطلاق نام شهرستان به آن می گذرد، خاطرنشان کرد: علیرغم نوپا بودن اقدامات انجام گرفته در شهرستان قابل تحسین است زیرا توانستیم با مشخص کردن پتانسیل ها و ظرفیت های سیمرغ، شناسنامه و افق توسعه شهرستان را تعریف کنیم.
فرماندار سیمرغ از تدوین بانک اطلاعاتی سخن گفت و با بیان اینکه در سند توسعه شهرستان مواردی چون قانون برنامه 5 ساله، ایران 1404 و رویکردهای دولت دیده شده است، یادآورشد: این برنامه عملیاتی به تمام دستگاه های اجرایی شهرستان ابلاغ شده که باید در مسیر آن حرکت کنند.
لاینینگ و یکپارچه سازی اراضی
حبیب نژاد پروژه لاینینگ و یکپارچه سازی اراضی کشاورزی را برگ زرینی از خروجی سند توسعه شهرستان اعلام و اظهار کرد: این یک طرح پایلوت برای استان های شمالی بود و اولین بار در شهرستان سیمرغ آغاز به کار کرد که در قالب عرصه های هزار هکتاری توسط وزیر جهاد کشاورزی افتتاح شد.
وی از اجرای 500 هکتاری پروژه یکپارچه سازی اراضی شهرستان سیمرغ در سال جاری یاد کرد و افزود: از مزایای این طرح می توان به افزایش توان اقتصادی کشاورزان و مدیریت بهینه مصرف آب در شرایط بحران کم آبی کشور نام برد که مطابق با سند توسعه شهرستان تعریف شده بود.
اقتصادی کردن آب بندان ها
فرماندار سیمرغ یکی دیگر از اقدامات ارزنده اخیر را مربوط به استفاده اقتصادی مناسب از آب بندان ها دانست و تاکید کرد: با همکاری و تبادل سازنده مابین دستگاه های اجرایی متولی این بخش و دهیاران و نیز شوراهای اسلامی استفاده چند منظوره از 460 هکتار آب بندان شهرستان در دستور کار قرار گرفت که ایجاد مزارع پرورش ماهی تنها نمونه ای از این رویکردها است.
حبیب نژاد با اشاره به اینکه سیاست دولت افزایش توان اقتصادی کشاورزان است، گفت: در همین راستا بهره وری مطلوب از آب و خاک مرغوب استان جزء رویکردهای شهرستان بوده و سعی کردیم 70 درصد از منابع معیشتی شهرستان را به این سمت سوق دهیم.
توسعه کشاورزی در بخش های گوناگون
فرماندار شهرستان سیمرغ از دیگر اقدامات توسعه محور در بخش کشاورزی مطابق سند توسعه شهرستان سخن به میان آورد و گفت: تجهیز و نوسازی ناوگان کشاورزی با جذب حداکثری اعتبارات علیرغم کمبود منابع، معرفی گونه های جدید زراعی با اهمیت و ارزش تجاری مقرون به صرفه، توسعه کشت گلخانه ای، ایجاد صنایع تبدیلی و زراعت چوب از جمله مواردی است که بخشی از آن انجام گرفته و بخشی هم در دستور کار قرار دارد.
وی از افتتاح پروژه معظم 12 هکتاری گلخانه در آینده نزدیک خبر داد و در این باره اظهار کرد: این پروژه که از مصوبات دولت قبل بود مدتی است ابتر مانده که امیدواریم با نگاه ویژه متولیان امر و موافقت هایی که از سوی برخی سرمایه گذاران بدست آمد بزودی عملیات اجرایی آن آغاز شود.
سیمرغ خاستگاه تولید ذرت استان مازندران
حبیب نژاد در بخش دیگری از گفت و گو با یادآوری برگزاری اولین جشنواره ذرت در شهرستان سیمرغ خاطرنشان کرد: سیمرغ رتبه اول تولید ذرت استان مازندران را دارا بوده که لزوم شکل گیری و احداث صنایع تبدیلی در این بخش ضروری به نظر می رسد و بنا داریم در طی یک پروسه یکساله اعتبارات لازم برای این حوزه را دریافت کنیم.
وی از توافقات اولیه صورت گرفته با یکی از کارخانه های وارد کننده ذرت خبر داد و ضمن اشاره به واردات 200 هزار تنی این کارخانه از آرژانتین اظهار کرد: طی توافقات ابتدایی، ذرت وارداتی این کارخانه توسط بنکداران و تجار شهرستان تامین شده تا علاوه بر خودکفایی و ارز آوری در این زمینه شاهد رونق اقتصادی کشاورزی شهرستان باشیم.
فرماندار شهرستان سیمرغ با اشاره به نگاه ویژه استاندار در زمینه کاشت نهال در تمامی شهرهای استان مازندران آن را اقدامی ارزنده و میراثی ماندگار توصیف و خاطرنشان کرد: در همین رابطه تعداد 20 هزار اصله نهال برای شهرستان درخواست شد که 300 عدد در اختیار شهرستان قرار گرفت و امیدواریم تا پایان اسفندماه تمام مسیرهای شهرستان به کریدوری سبز تبدیل شود.
سیمرغ پایلوت زراعت چوب استان
حبیب نژاد طرح زراعت چوب را یکی از سیاست های دولت برای تامین مایحتاج صنایع چوبی کشور قلمداد کرد و گفت: با توجه به 40 هکتار اراضی ملی غیر از آب بندان ها و دیگر ظرفیت های شهرستان سیمرغ، این مکان به عنوان پایلوت زراعت چوب در استان مورد آزمایش قرار گرفت.
وی از عقد قرارداد با دهیاران و شوراهای اسلامی روستاها در راستای فاز اول این پروژه سخن گفت و اضافه کرد: با شناسایی اراضی مستعد توسط اداره منابع طبیعی شهرستان هم اکنون هزار و 200 اصله نهال در فاز اول در قالب این طرح کاشته شد .
فرماندار سیمرغ با تشریح مزایای این طرح تاکید کرد: بهره برداری از زمین های بایر و لم یزرع شهرستان، جلوگیری از دپوی زباله در اراضی خالی خارج شهر به جهت کاشت نهال، ایجاد فضای جنگلی و تفرجگاه اقامتی برای گردشگران و تامین مواد اولیه و مایحتاج صنایع چوبی از اهداف و منافع این طرح است.
بهره برداری از پروژه ها در دهه فجر
حبیب نژاد از اعتبار 17 میلیارد تومانی برای پروژه های دهه فجر خبر داد و خاطرنشان کرد: افتتاح سالن های ورزشی، پروژه یکپارچه سازی اراضی، افتتاح چند واحد صنعتی و اتمام تعریض محور جویبار تنها بخشی از اقداماتی است که در این ایام فرخنده عملیاتی خواهد شد.
وی با بیان اینکه اعتبار تخصیصی دهه فجر امسال در مقایسه با سال قبل افزایش قابل توجهی را تجربه کرده است از کلنگ زنی گود کشتی لوچو در شهرستان خبر داد و افزود: این سالن برای اولین بار در استان مازندران در این مقیاس احداث خواهد شد که تمهیدات آینده محور برای اسکان و اقامت مسافران نیز در این طرح دیده شده است.
معضل زباله و پائین بودن نرخ بیکاری مهم ترین چالش های سیمرغ
فرماندار سیمرغ از نبود معضل زباله و پائین بودن نرخ بیکاری به عنوان نقاط قوت شهرستان یاد کرد و با ارزیابی سطح مطلوب آموزشی شهرستان به وضعیت مناسب مدارس اشاره و خاطرنشان کرد: به نسبت سرانه آموزش در کشور شهرستان سیمرغ جایگاه بالاتری داشته و توانستیم با همت مجمع خیرین در بحث نوسازی مدارس نیز گام های بلندی برداریم.
وی تعداد دستگاه های اجرایی شهرستان را 20 عدد برشمرد و با یادآوری تازه تاسیس بودن شهرستان و ابراز نارضایتی از کمبود برخی ادرات گفت: هدف ما تکمیل کادر سیاسی شهرستان با استقرار تمامی دستگاه های اجرایی است.
حبیب نژاد از پیشرفت فیزیکی 30 درصدی سایت اداری شهرستان خبر داد و با بیان اینکه اکنون چند مدیریت کل هم برای شهرستان اخذ شده است گفت: با تکمیل این پروژه و استقرار مدیران شهرستان در آینده نزدیک به افق مدنظر نزدیک تر خواهیم شد.
انتهای پیام

http://www.Mazan-Online.ir/fa/News/78526/خاستگاه-تولید-ذرت-مازندران-نیازمند-ترمیم-زیرساخت-ها
بستن   چاپ