پیام مازند
در ادامه تنش ها میان ترکیه و آلمان،
بازگشت شنوائی به 250 ناشنوای زیر پوشش بهزیستی مازندران با جراحی
پنجشنبه 13 مهر 1396 - 2:57:50 PM
ایرنا - اجتماعی
مازندران آنلاین - ساری - ایرنا - معاون توانبخشی بهزیستی مازندران گفت که در یک سال گذشته 250 معلول ناشنوای مطلق زیر پوشش این اداره کل شنوائی خود را با انجام جراحی پروتز کاشت حلزونی به دست آورده اند.
پروتز کاشت حلزونی، ابزاری الکترونیکی است که از طریق جراحی در گوش داخلی قرار گرفته و احساس شنیدن صدا در افراد ناشنوا یا کم شنوای عمیق را فراهم می‌کند.
کاشت حلزونی تنها شکل از مداخلات پزشکی است که می‌تواند به واسطه تحریک الکتریکی عصب شنوایی مقداری از شنوایی را به فرد ناشنوای مطلق بازگرداند.
عبدالرضا قلندری روز پنجشنبه در مراسم روز جهانی ناشنوایان در ساری افزود : اکنون هیچ فرد ناشنوا در استان در نوبت جراحی پروتز کاشت حلزونی قرار ندارد و هر فردی که تمایلی برای این شیوه جراحی داشته باشد ، بهزیستی تمام امکانات آن را فراهم خواهد کرد .
وی با اشاره به اینکه 10 درصد از جمعیت حدود سه میلیون و 300 هزار نفری مازندران را معلولان تشکیل می دهند ، گفت که پنج هزار و 740 نفر از این معلولان را افراد ناشنوا و کم شنوا تشکیل می دهند.
جمعیت ناشنوایان و کم شنوایان کشور حدود 130 هزار نفر است .
قلندری بر ضرورت تشخیص ناشنوائی و کم شنوائی نوزادان هنگام تولد و تا 6 ماهگی تاکید کرد و گفت : بر اساس آمارهای رسمی از هر یکهزار تولد در کشور سه تا چهار مورد دارای اختلال شنوایی هستند که اگر پیش از 6 ماهگی اختلال شنوائی آنان تشخیص داده شود ، قابل رفع است.
** انجام بیش از 38 هزار مورد غربالگری در سال 95
معاون توانبخشی بهزیستی مازندران همچنین گفت که پارسال 38 هزار و 808 نفر در استان مورد غربالگری شنوائی قرار گرفتند که از این تعداد 88 نفر دچار اختلالات شنوایی بودند .
وی از غربالگری به عنوان موثرترین راه پیشگیری و کنترل معلولیت های جسمی یاد کرد و افزود : اختلالات شنوایی یکی از شایع ترین و فراگیر ترین اختلالات بدو تولد است که می توان با غربالگری آن را کنترل و یا پیشگیری کرد .
قلندری خواستار همکاری تمامی دستگاههای ذیربط با بهزیستی برای غربالگری و شناسائی اختلالات جسمی بویژه در نوزادان و کودکان شد و گفت : طرح غربالگری ژنتیک زوج ها هم از برنامه های دولت برای کنترل و جلوگیری از تولد نوزادان معلول است که در برنامه ششم گنجانده شده است.
بر اساس برنامه ششم توسعه ، سازمان بهزیستی و کمیته امداد امام خمینی (ره) موظف به پرداخت تمام هزینه طرح غربالگری خانواده های بی بضاعت و کم بضاعت هستند.
هم اکنون طرح بینایی سنجی و شنوایی سنجی برای پیشگیری از معلولیت در مازندران انجام می شود ، اما اقدام ویژه ای که در این دولت صورت گرفته است ، مشاوره ژنتیکی برای زوج های در شرف ازدواج و سن ازدواج است .
** ارتباط با جامعه و مسئولان ، مهم ترین دغدغه ناشنوایان
معاون بهزیستی مازندران مهم ترین دغدغه معلولان شنوایی ، بینایی و گفتاری را برقراری ارتباط با جامعه و بویژه دستگاههای خدمات دهنده برشمرد و اظهار داشت : متاسفانه در بسیاری از موارد با مراجعه افراد معلول به دستگاهها و سازمانها ، این نهادها فقط بهزیستی را متولی و پاسخگو دانسته و هیچگونه تلاشی برای برقراری ارتباط با این دسته افراد نمی کنند.
وی افزود : اگر چه بهزیستی متولی همه معلولان است ، اما معلولان بخشی از جامعه هستند و نباید آنها را جدا از جامعه دانست و تمام دستگاهها موظف به ارتباط گیری و ارائه خدمات به معلولان هستند.
قلندری فراگیری "زبان اشاره " را دستکم توسط یک نفر در هر دستگاه ارائه دهنده خدمات به عموم مردم ضروری دانست و گفت : متاسفانه امروز کمتر مسئولی در کشور با زبان اشاره آشنا است و این در خدمات رسانی به این بخش جامعه تاثیر منفی می گذارد .
به گزارش خبرنگار ایرنا ، در این مراسم از ناشنوایان هنرمند و برتر و چهار نماینده مازندران در المپیک ناشنوایان ترکیه که مرداد ماه امسال برگزار شد ، قدردانی شد .
مازندران حدود سه میلیون و 300 هزار نفر جمعیت دارد که از این تعداد 240 هزار نفر تحت پوشش بهزیستی هستند.
آمار معلولان زیر پوشش بهزیستی مازندران هم 50 هزار نفر است .
هشتم مهر هر سال برابر سی ام سپتامبر ، "روز جهانی ناشنوایان" نام گذاری شده است که امسال به دلیل تاسوعا و عاشورای حسینی این مراسم به تعویق افتاد .
خبرنگار : رضا غلامی ** انتشار دهنده : حسن فلاحتی
7335/1654

http://www.Mazan-Online.ir/fa/News/7946/بازگشت-شنوائی-به-250-ناشنوای-زیر-پوشش-بهزیستی-مازندران-با-جراحی
بستن   چاپ