پیام مازند
ایسنا از فعالیت زنان در عرصه اقتصادی گزارش می دهد؛
قوانین مردانه تولید و تجارت!
سه شنبه 7 اسفند 1397 - 09:47:17
پیام مازند - با وجود اینکه بانوان در سال‌های اخیر برای مشارکت در فعالیت‌های اقتصادی و اجتماعی، توانسته‌اند به خوبی عمل کنند اما معتقدند بسیاری از قوانین موجود در زمینه تولید و تجارت مردانه است و آنها در اولویت نخست قرار ندارند. زنان همیشه در تمامی دوران تاریخ، در کنار مردان حضوری فعال، چشمگیر و تاثیرگذار داشته اند. حتی در بین تولیدکنندگان، تاجران و فعالان اقتصادی دنیا نام زنان در تمامی دوران های مختلف تاریخ وجود داشته است. زنانی که در عرصه های مختلف توانسته اند میراث دار خوبی از ثروت اقتصادی پدران و همسران خویش باشند یا خود با تولید و حضور در عرصه اقتصاد توانسته اند به ثروت انسانی و مالی زیادی برسند.
نکته قابل تامل در بین زنان ثروتمند دنیا میراث داری آنان از ثروت های افسانه ای اجدادشان است. برای مثال آلیس والتون، ماریا فرانکا فیسولو، ژاکین مارس، یانگ هویان، لارن پاول جابز، ابیگل جانسون، جینا راینهارت، آیریس فونتبنا و شارن کاروالیو هاینکن، 10 زن ثروتمند دنیا هستند که همگی پس از فوت پدر یا همسرشان میراث دارد ثروت نجومی آن ها شدند. این 10 زن بیش از 230 میلیارد دلار ثروت اندوخته دارند.
بررسی زندگی بیشتر زنان ثرومتند غرب نشان می دهد هیچ گاه نتوانسته اند از نقطه صفر و با اتکا به توانمندی خویش دست به تولید زده و سود حاصل از آن را تبدیل به ثروت کرده باشند.
شاید تبعیض جنسیتی بسیار آشکار که در غرب وجود دارد و زنان را بیشتر به عنوان کالای جنسی در نظر گرفته اند موجب شده تا زنان فرصت حضور موثری در عرصه اقتصاد نداشته باشند.
بررسی تمدن های غرب و شرق نشان می دهد همیشه زن در اقتصادی های کمونیستی شرق و لیبرالی غرب به عنوان یک نیروی انسانی ارزان قیمت دیده شده که بیشترین بهره وری دارد!
* افزایش مشارکت زنان در عرصه های اقصادی کشور
اما نکته قابل تامل نسبت به زنان ایرانی، اتکا به توان و مدیریت خویش است. برای مثال از 7 زن ایرانی ثروتمند که همگی در خارج از کشور حضور دارند تمامی آن ها از نقطه صفر آغاز و به سرمایه های زیادی دست یافتند!
این مقوله را میتوان در داخل نیز مشاهده کرد. هر چند شاخص های جهانی و داخلی از اوضاع کسب و کار ایران اصلا خوب نیست اما شاهد افزایش حضور زنان در عرصه اقتصادی و اشتغالزایی کشور هستیم. فقط زنان عضو کانون زنان بازرگان اتاق های بازرگانی کشور بیش از هزار عضو هستند که حدود 100 هزار اشتغال مستقیم و غیر مستقیم ایجاد کرده اند!
بسته به آمار نهادهای دولتی و تشکل های بخش خصوصی، حضور زنان در عرصه های اقتصادی همچون صنایع تولیدی، معدنی و کشاورزی کشور نسبت به 10 سال گذشته افزایش چشمگیری داشته است، برای مثال نرخ مشارکت اقتصادی زنان در ایران از سال 92 تا بهار 96 معادل چهار درصد افزایش داشته است.
نگاهی به وضع فعلی بازار کار ایران نشان می دهد زنان ایرانی فاصله زیادی تا وضع مطلوب دارند. چنانکه از ترکیب جمعیت فعال کشور 85 درصد نیروی فعّال را مردان و فقط 15درصد آن را زنان تشکیل می دهند؛ اما این آمار در کشورهای صنعتی پیشرفته بسیار متفاوت است. بررسی سهم زنان در بازار کار طی سال های 90 تا 96 نشان می دهد که جمعیت فعال زنان به جز سال های 92 و 93 در مابقی سال ها با روند صعودی مواجه بوده است.
برای بررسی وضعیت زنان تولیدکننده و فعال اقتصادی با برخی از آنان گفت و گو داشته ایم.
* آینده روشن فعالیت زنان در عرصه اقتصاد
عضو هیئت رئیسه کانون زنان بازرگان ایران در گفت‌و‌گو با ایسنا مازندران با بیان اینکه زنان در عرصه های اقتصادی کشور حضوری چشمگیر دارند، اظهار کرد: فقط در کانون زنان بازرگان مازندران بیش از 70 عضو توانسته اند هزار شغل مسشتقیم ایجاد کنند.
مریم نصیری خلیلی در مورد فعالیت زنان بازرگان عضو اتاق بازرگانی مازندران بیان کرد: زنان فعال اقتصادی مازندران در بخش های محتلف صنایع تولیدی، تبدیلی، کشاورزی، معدنی، تجاری و آموزشی مشغول به فعالیت هستند.
وی با بیان اینکه تعدد حضور زنان در عرصه اقتصادی نسبت به سال های قبل افزایش پیدا کرده است، تصریح کرد: فعالیت تولیدی در ایران سخت و دشوار است اما بسته به تمامی مشکلات پیش رو، آینده فعالیت زنان در عرصه های اقتصادی و تولیدی بسیار روشن به نظر می رسد.
نصیری با اشاره به مشکلات پیش روی زنان عرصه اقتصاد و تولید در مازندران، گفت: متاسفانه تبعیض جنسیتی همیشه نسبت به زنان اعمال می شود، زنان نسبت به شرایطی که در آن قرار دارند مواجه با برخی نابرابری های جنسیتی هستند.
وی با بیان اینکه نابربری های جنسیتی قانونی نیست و عرفی است، تاکید کرد: همیشه زنان در اولویت دوم هستند، هر چند آنها بسته به وجه مادری خود نمی توانند شان‌شان را زیر سئوال برده و برای پیشبرد اهداف خویش دست به هر کاری بزنند از این رو فرصت شغل های خوب را از دست می دهند.
رئیس کانون زنان بازرگان مازندران تعداد زنان فعال اقتصادی استان را زیاد برشمرد و خاطرنشان کرد: بخش قابل توجهی از زنان فعال اقتصادی مازندران در بخش های گردشگری و خدمات فنی و مهندسی مشغول به فعالیت هستند که توانسته اند اشتغال خوبی را برای استان به ارمغان آورند.
هر چند زنان در عرصه اقتصادی استان نقش قابل توجهی دارند اما بیشتر آن ها در ابتدای ورود به عرصه اقتصادی با مشکلاتی مواجه شده اند که بین همه مشترک بوده است.
فاطمه فلاح از زنان علاقه‌مند به تولید و ورود به عرصه اقتصادی است اما مواردی را بیان کرده است که شاید قبلا بارها توسط زنان فعال اقتصادی بیان شده است.
* قوانین تولید و تجارت، مردانه است
وی با بیان اینکه قوانین موجود در عرصه تولید و اقتصاد مرادنه است، تصریح کرد: در قوانین و بروکراسی اداری کسب مجوز و پراونه بهره برداری و تولید هیچ نگاهی نسبت به جایگاه زنان تولیدکننده وجود ندارد و دقیقا قوانینی که برای مردان نوشته شده برای زنان نیز اعمال می شود.
فلاح در ادامه تصریح کرد: اگر تسهیلاتی وجود دارد اول به مردان می دهد و زنان را در اولویت های بعدی قرار می دهند، حتی در یک جمعیت برابر نیز اولویت با مردان است.
وی در ادامه گفت: این موارد موجب شده زنان در رعصه اقتصادی نتوانند قعالیت خود را گسترش دهند و فعالیت خود را بیشتر در حد تولید خانگی یا کارگاهی محدود نگهدارند.
بسته به موارد بیان شده باید دانست که حضور زنان در عرصه اقتصاد بسته به نقش مادری و همسری که در خانه دارند امری بسیار تحسین برانگیز و در خور توجه است که می تواند موجب پویای اقتصادی کشور و استان را فراهم کند. متاسفانه تبعیض جنسیتی که در عرف وجود دارد و قوانین یکسانی که برای زنان هم عرض مردان در نظر گرفته شده است مواردی است که بیشتر زنان فعال اقتصادی از آن گله داشته و خواستار اصلاح و تبیین جایگاه زن در عرصه اقتصاد شده اند تا علاوه بر مدیریت خانواده بتوانند نقشی در اقتصاد کشور نیز داشته باشند.
حسین زحمتکش خبرنگار اقتصادی ایسنا مازندران
انتهای پیام

http://www.Mazan-Online.ir/fa/News/81013/قوانین-مردانه-تولید-و-تجارت!
بستن   چاپ