پیام مازند
نگرانی روستاییان تنکابنی از اوضاع نابسامان رودخانه های منطقه
چهارشنبه 8 اسفند 1397 - 16:40:18
پیام مازند - نوشهر- جمعی از روستاییان خسارت دیده از سیل مهرماه گذشته در تنکابن با انتقاد از کندی روند ساماندهی رودخانه ها در این شهرستان، می گویند هرگونه کوتاهی دراین زمینه احتمال آنکه با هر بارندگی شدید این رودخانه ها طغیان کنند و سیلی به جریان بیفتد دور از انتظار نیست.
بارش شدید باران به همراه سیل اواسط مهرماه بیش از 705 میلیارد تومان به تاسیسات زیربنایی، مسکونی و کشاورزی در مازندران بویژه در شهرستان تنکابن خسارت وارد کرد.
بخشی از حدود 2 هزار و 600 واحد مسکونی خسارت دیده ناشی از این سیل همانند سایر موارد، خانه هایی بودند که در حاشیه رودخانه ها بدون در نظر گرفتن حریم قانونی ساخته شدند.
یکی از اهالی روستای مهاجرآباد بخش مرکزی تنکابن دراین باره گفت: مسئولان ذیربط می دانند که اهالی این روستا به علت طغیانی شدن رودخانه ها براثر بارندگی شدید و جریان سیل دچار خسارت های فراوانی شده اند منتهی برای بازسازی و لایروبی آن تاکنون اقدام اساسی نکرده اند.
بهروز گلین مرادی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: نکته مهم تر آنکه پیش از جریان سیل نیز نامه نگاری های فراوانی با مسئولان محلی و استانی برای ساماندهی رودخانه های جاری در این روستا شده اما متاسفانه این پیگیری های تاکنون نتیجه ای نداشته است.
وی اظهار داشت: هرچند از خدمات امداد رسانی بموقع مسئولان دستگاه های اجرایی و امداد رسانی برای کاهش بار روانی و برگشت زندگی مردم به روال عادی در این روستا نباید چشم پوشی کرد منتهی لایروبی و سامان بخشی رودخانه ها با هدف پیشگیری از طغیانی شدن آن ها و احتمال جریان سیل در این روستا موضوع مهمی است و باید مورد توجه مسئولان ذیربط قرار گیرد.
این روستایی گفت: البته دیده شده پیمانکاری برای لایروبی و ساماندهی رودخانه های این روستا بکارگرفته شده ولی آنچه اهالی روستا مشاهده می کنند با توجه به حجم انبوه مصالح آورده شده در بستر رودخانه ها ماهها زمان می برد تا این مصالح برداشت و از بستر این رودخانه ها انتقال داده شود.
مرادی با اشاره به احتمال بارندگی شدید و طغیانی شدن این رودخانه ها از مسئولان ذیربط خواست تا با اراده جدی تر برای ساماندهی کامل رودخانه های جریانی در این روستا تدابیری بیندیشند.
قربانعلی خشکرود منصوری از اهالی روستای خشکرود تنکابن نیز به نزدیک شدن فصل زراعی اشاره کرد و گفت: تازمانی که رودخانه ها در این روستا ساماندهی و حریم آن ها مشخص نشود نمی توان برای بازسازی سردهنه های آن ها کاری کرد.
وی افزود: روستائیان شاید در گذشته بدون ساماندهی رودخانه ها اقدام به بازسازی سردهنه ها می کردند ولی هم اکنون پی برده اند که مرتکب اشتباه شده اند چرا که با هر بارندگی شدید این سردهنه ها دوباره خراب می شود.
به گفته این روستایی، مسئولان باید فشار بیشتری به پیمانکاران بیاورند تا دغدغه مردم این روستا که بیشترشان کشاورز هستند ، کاهش یابد.
مدیر امور منابع آب شهرستان های تنکابن، رامسر و عباس آباد گفت که سیل مهرماه گذشته حدود 180 میلیارد تومان به بستر و دیواره های حفاظتی و بندهای انحرافی رودخانه های جاری در این شهرستان که بیشترین آن مربوط به حوزه تنکابن بوده خسارت زد منتهی اعتباری که تاکنون اختصاص داده شد، حدود 6 و نیم میلیارد تومان بوده است.
حمیدرضا افقی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، شیرود، تیروم، سرخرود، گرگرود، چشمه کیله، دوهزار، سه هزار، ولمرود، ازارود و مرداب رود را جزو رودخانه های نام برد که در تنکابن جریان دارد.
وی افزود: با توجه به محدودیت های مالی و کافی نبودن اعتبار جبران خسارت سیل، پس از 15 روز همراهی در امداد رسانی به دیگر دستگاه ها و ادارات مرتبط سعی شد از ظرفیت های بخش خصوصی برای لایروبی و ساماندهی رودخانه ها استفاده کنیم.
افقی اظهار داشت: هم اکنون تعداد چهار دستگاه بیل مکانیکی و یکدستگاه بولدوزر برای ساماندهی رودخانه جاری در روستای مهاجرت آباد بکار گرفته شده منتهی حجم کار به حدی زیاد است که ممکن است ساماندهی رودخانه ها ماهها زمان ببرد.
مدیر امور منابع آب شهرستان های عباس آباد، تنکابن و رامسر، تجاوز و تصرف حریم و بستر رودخانه ها و ساخت و سازهای غیرمجاز را از علت های طغیانی شدن آن ها در این شهرستان دانست و گفت که به عنوان نمونه به خاطر همین اعمال خلافکارانه عده ای از افراد، عرض رودخانه ها به حدود 25 متر کاهش یافته بود که هم اکنون با ساماندهی آن به عرض 100 متر رسید.
سرپرست معاونت عمرانی استانداری مازندران بتازگی در بازدیدی که برای بررسی آخرین وضعیت روستاهای سیلزده به شهرستان تنکابن داشت، در گفت و گو با خبرنگار ایرنا ، خواستار عزم جدی تر مسئولان ذیربط برای شتاب بخشی در روند ساماندهی رودخانه های جاری در این شهرستان شد.
مهدی رازجویان در جریان بازدید از روستاهای سیلزده "ایثارده "، "پلطان "، "مهاجرآباد" ، "توساکوتی" ، "خشکرود " و "صادق آباد " تنکابن با تایید کندی روند ساماندهی رودخانه های جاری در این شهرستان گفت که هرچند عملیات اجرای این طرح از لحاظ فنی و اصول کاری مشکلی ندارد اما روند اجرایی آن باید با شتاب بیشتری انجام گیرد و از حالت بلاتکلیفی خارج شود.
وی اظهار داشت: نکته مهم تر آنکه از زمان وقوع سیل اقدامات خوبی شد و آن اینکه سعی شد تا روند بروکراسی اداری مدت زمان شش ماه به حدود 10 روز برای ساماندهی رودخانه ها کاهش یابد ضمن آنکه از ظرفیت های پیمانکاران بومی استفاده شد.
به گفته این مسئول استانی، مساله دیگر ترک تشریفات برای استفاده از مصالح داخل رودخانه ها برای ساخت دیواره های حفاظتی بود و مصالح مازاد هم آب منطقه ای مکلف شد تا از بستر رودخانه ها خارج کند.
سرپرست معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری مازندران گفت: ساماندهی رودخانه ها از نظر علمی و فنی توسط دستگاه های مربوط مشکلی ندارد اما آنچه مشاهده شده بستر رودخانه ها منطبق با حجم آب جاری شده در آن ها نیست و به همین خاطر عرض این رودخانه را افزایش داده اند تا با ساخت دیواره های حفاظتی از لحاظ سیل خطری برای مردم نداشته باشد.
رازجویان تاکید کرد که باید پیمانکاران این منطقه تقویت شوند برای آنکه کشاورزان در زمان کشت و کار و پرورش دهندگان ماهی دچار چالش نشوند و مساله دیگر آنکه راهبرد اساسی شرکت آب منطقه ای نیز که مورد تاکید استاندار است، سامان بخشی رودخانه ها با هدف پیشگیری ازجریان های احتمالی سیل خانمان برانداز در این استان می باشد.
وی همچنین روند ادامه فعالیت بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در دیواره سازی و ساخت راههای دسترسی روستاهای آسیب دیده ناشی از سیل شهرستان تنکابن را مطلوب ارزیابی کرد.
شهرستان 166 هزار نفری تنکابن در غرب مازندران واقع است.
7513/1899/ 7078

http://www.Mazan-Online.ir/fa/News/81108/نگرانی-روستاییان-تنکابنی-از-اوضاع-نابسامان-رودخانه-های-منطقه
بستن   چاپ